Alecoair Logo

14 cele mai bune uleiuri esentiale pentru aromaterapie

14 cele mai bune uleiuri esentiale pentru aromaterapie

    Cele mai bune uleiuri esentiale pentru aromaterapie 

    Indiferent ca sunt obtinute din frunzele, florile sau semintele plantelor, uleiurile esentiale reusesc sa stimuleze simtul mirosului prin aromaterapie. Insa, mai mult decat atat, acestea sunt extrem de benefice pentru starea noastra de bine, indiferent ca vrem sa ne relaxam, sa scapam de stresul unei zile aglomerate sau sa reusim sa avem un somn odihnitor.

    In aromaterapie, uleiurile esentiale sunt extrem de eficiente atunci cand folosesti un difuzor de aroma, care are avantajul de a raspandi mirosul in incapere, astfel incat tu sa te bucuri de o sedinta de aromaterapie oricand doresti. O alta varianta la care poti apela este un umidificator cu difuzor de aroma, care este util atat pentru aromaterapie, cat si pentru mentinerea umiditatii din casa la un nivel optim.

    Odata ce ai ales aparatul pe care il vei folosi, e bine sa stii si care sunt cele mai bune uleiuri esentiale pentru aromaterapie si ce beneficii iti pot aduce. Iata recomandarile noastre:

    Ulei esential de menta

    Pe langa faptul ca are un miros incantator, pe care il poti asocia cu o cana de ceai fierbinte in zilele reci de iarna, uleiul esential de menta te ajuta sa fii mai alert si iti poate imbunatati memoria. In plus, poate contribui la ameliorarea simptomelor sindromului colonului iritabil.

    Ulei esential de lavanda

    Uleiul de lavanda iti ofera un parfum linistitor si relaxant. De cele mai multe ori, acesta este folosit in aromaterapie pentru a scadea nivelul de stres, dar si pentru a te ajuta sa dormi bine si sa te trezesti mai odihnit.

    In plus, unele studii au evidentiat faptul ca uleiul esential de lavanda poate reduce anxietatea, asa ca nu trebuie sa iti mai faci griji pentru noptile nedormite, cand grijile de zi cu zi nu te lasa sa te odihnesti.

    Ulei esential de bergamota

    Uleiul esential de bergamota provine din coaja fructelor Citrus bergamia, o combinatie intre portocale si lamai. Acest ulei are o aroma imbietoare si specifica, fiind benefic in aromaterapie pentru reducerea stresului si pentru a te ajuta sa te relaxezi. De asemenea, uleiul esential de bergamota contine compusi care contribuie la ameliorarea durerilor si inflamatiilor.

    Ulei esential de musetel

    Parfumul imbietor al musetelului este extrem de benefic atunci cand vrei sa te odihnesti si sa ai un somn linistit. Totodata, acesta poate fi de ajutor in reducerea anxietatii.

    Tine cont ca exista doua tipuri de musetel: German si Roman. Musetelul German contine o cantitate mai mare de chamazulene, un ingredient activ care ii confera acestuia toate beneficiile.

    Ulei esential de iasomie

    Conform legendelor, uleiul esential de iasomie este considerat un afrodisiac, fiind extrem de benefic pentru a-ti stimula starea de bine. Dupa o sedinta de aromaterapie cu ulei esential de iasomie, te vei simti revigorat si pozitiv.

    Ulei esential ylang ylang

    Ylang ylang are o aroma usoara, florala, fiind folosit in aromaterapie pentru a reduce tensiunea si stresul si pentru a te ajuta sa te simti mult mai relaxat. De asemenea, acesta poate fi benefic pentru insomnii, dar si pentru incetinirea ritmului cardiac.

    Ulei esential de eucalipt

    Uleiul esential de eucalipt este indicat atunci cand vrei sa scapi de o congestie nazala, deoarece contribuie la reducerea mucusului. De asemenea, te poate ajuta sa scapi si de tusea suparatoare, dar si de durerile de cap. Tine, totusi, cont ca parfumul este destul de puternic, asa ca e indicat sa folosesti doar una sau doua picaturi de ulei.

    Ulei esential de patchouli

    Acest ulei are note lemnoase si usor condimentate, fiind de ajutor in reducerea stresului si a anxietatii. In plus, uleiul esential de patchouli are si proprietati antibacteriene.

    Ulei esential de salvie

    Uleiul esential de salvie poate contribui la reducerea tensiunii arteriale, fiind benefic atunci cand vrei sa te relaxezi si sa scapi de stres. Totodata, poate contribui la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare.

    Ulei esential de portocala

    Nu doar ca iti aduce aminte de zilele de iarna, cand savurezi din plin portocale zemoase si gustoase, ci te poate ajuta sa reduci nivelul de anxietate si sa te simti mai calm.

    Ulei esential de rozmarin

    Uleiul esential de rozmarin te ajuta sa scapi de oboseala si sa te simti mai energic, in timp ce poate contribui si la stimularea sistemului nervos si a capacitatii de concentrare.

    Ulei esential de scortisoara

    Poti folosi acest ulei pentru a-ti imbunatati dispozitia, pentru a reduce starile de frustrare si pentru a te putea concentra mai bine.

    Ulei esential de lemn de santal

    Acest ulei te ajuta sa iti imbunatatesti starea de spirit, dar si sa te concentrezi mai bine. Poate fi folosit atat pentru aromaterapie, cat si pentru o sedinta de masaj.

    Ulei esential de lamaie

    Uleiul esential de lamaie este de ajutor atunci cand vrei sa scapi de stres si de starile de anxietate, fiind extrem de benefic pentru starea ta de bine.

    Atunci cand te pregatesti pentru o sedinta de aromaterapie la tine acasa, tine cont ca aceasta ar trebui sa dureze intre 15 si 60 de minute, pentru a te bucura din plin de toate beneficiile uleiurilor esentiale pe care le folosesti. Alege intotdeauna uleiuri esentiale de calitate si respecta indicatiile de pe ambalaj.


    Sursa foto: Shutterstock

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141