Alecoair Logo

Intrebari Frecvente - FAQ

Intrebari frecvente despre dezumidificatoare

Intrebari frecvente despre umidificatoare
Intrebari frecvente despre purificatoareIntrebari frecvente despre dezumidificatoare

Care este scopul unui dezumidificator?

Care sunt principiile de functionare ale unui dezumidificator?

De ce se formeaza condensul pe geamuri si cum pot scapa?

■   Inapoi la inceputul paginii


Care este scopul unui dezumidificator?

Dezumidificatoarele sunt aparate care, in termeni simpli, scot apa din aerul dintr-o incapere si elimina umiditatea excesiva. Te ajuta sa scapi de igrasie, mucegai, dar si sa usuci mai usor rufele in sezonul rece, inlocuind cu success un uscator electric. Pot fi folosite pentru a mentine un climat placut intr-o piscina inchisa, sa protejeze mobilierul obiectele dintr-o incapere sau mai putin locuita sau sa regleze umiditatea in procesele de productie industriala. Dezumidificatoarele sunt folosite in numeroase aplicatii.

Inapoi la intrebari despre dezumidificatoare  ■   Inapoi la inceputul paginii

Care sunt principiile de functionare ale unui dezumidificator?

Aerul umed este absorbit de ventilator, iar umiditatea este extrasa prin condensare sau absorbtie (dezumidifictoarele cu absorbtie pe baza de silica gel sau zeolite). Dezumidificatoarele cu condensare pot fi Peltier – cu o capacitate redusa de dezumidificare - sau cu compresor, cele mai raspandite de pe piata. Aerul uscat este intors in incapere unde se omogenizeaza cu cel umed. Acest ciclu se repeta pana cand umiditatea din incapere este redusa la un nivel potrivit.

Inapoi la intrebari despre dezumidificatoare ■   Inapoi la inceputul paginii

De ce se formeaza condensul pe geamuri si cum pot scapa?

Condensul se formeaza pe geamuri cand acestea sunt mai reci decat aerul din incapere. La nivelul suprafetei geamurilor – sau peretilor mai reci – temperatura atinge asa numitul punct de roua, nivel la care microparticulele de apa din aer isi schimba starea de agregare – din vapori in picaturi de apa, respectiv in condens. Pentru a scapa de condens, fie geamurile trebuie sa fie incalzite (lucru greu de realizat sau cu costuri destul de mari), fie trebuie redusa umiditatea din incapere cu ajutorul unui dezumidificator (varianta mai simpla si mai rapida). Condensul pe pereti si igrasie indica, de cele mai multe ori o umiditate prea mare in camera care poate favoriza aparitia igrasiei si mucegaiului.

Inapoi la intrebari despre dezumidificatoare ■   Inapoi la inceputul paginiiIntrebari frecvente despre umidificatoare

De unde stiu daca am nevoie de umidificator sau dezumidificator?

Se pot pune uleiuri esentiale in apa din umidificator?

■   Inapoi la inceputul paginii


De unde stiu daca am nevoie de umidificator sau dezumidificator?

Daca aerul din casa este prea uscat, aveti nevoie de un umidificator, care creste nivelul de umiditate din aer. Daca aerul este prea umed, aveti nevoie de un dezumidificator pentru a elimina excesul de umiditate din aer. NIvelul umiditatii se poate masura cu un termohigrometru. Un aer prea uscat inseamna un aer sub 40% Rh. Un aer prea umed inseamna un aer peste 60% Rh. Este posibil ca in anumite perioade ale anului sa ai nevoie de un umidificator si in alte perioade sa ai nevoie de un dezumidificator. Mai multe detalii poti gasi in acest articol detaliat.

Inapoi la intrebari despre umidificatoare ■   Inapoi la inceputul paginii

Se pot pune uleiuri esentiale in apa din umidificator?

In cele mai multe umidificatoare, NU se pune ulei esential in rezervorul de apa. Anumite umidificatoare pot avea functie de difuzare aroma, insa uleiurile esentiale se pun intr-o locatie speciala pentru acestea si nu direct in apa din bazin. Verificati manualul de utilizare sau intrebati vanzatorul. Apa in structura sa moleculara este mai densa decat uleiul, deci nu se amesteca. Daca dispozitivul nu ofera posibilitatea utilizarii aromelor, uleiul se va depune pe bazin si pe elementele de difuzare a vaporilor. Acest lucru va duce la urmatoarele consecinte: 1. Membrana si filtrele dispozitivului vor fi contaminate, fiind aproape imposibil de curatat, iar durata lor de viata va scadea dramatic. 2. Dispozitivul poate produce bacterii daunatoare. 3. Anumite uleiuri esentiale pot fi agressive cu elementele umidificatorului, deteriorandu-le iremediabil. Exista pe piata un numar limitat de umidificatoare in care se poate pune ulei esential in bazinul de apa, insa acest lucru trebuie specificat in mod explicit de producator.

Inapoi la intrebari despre umidificatoare ■   Inapoi la inceputul paginiiIntrebari frecvente despre purificatoare

Lampa UV ma afecteaza? Se poate porni aparatul cand sunt oameni in camera??

Pot scapa de praf si de mirosuri neplacute cu un purificator?

■   Inapoi la inceputul paginii


Lampa UV ma afecteaza? Se poate porni aparatul cand sunt oameni in camera?

In cazul purificatoarelor, lampa UV-C este in interiorul aparatului, incastrata de un sistem de protectie sau de filtrele HEPA. Lumina UV-C nu este emisa in exterior pentru a afecta oamenii, animalele sau plantele din incapere. Scopul lampii UV-C este de sterilizare a aerului recirculat de catre ventilator si de sterilizare a filtrelor din interiroul aparatului care capteza microorganisme.

Inapoi la intrebari despre purificatoare ■   Inapoi la inceputul paginii

Pot scapa de praf si de mirosuri neplacute cu un purificator?

Un purificator reduce semnificativ nivelul de praf din AER deoarece particulele captate in filtrele sale nu mai sunt recirculate, ramanand blocate in structura acestuia. Eficienta purificatoarelor este data de tipul de filtre si de grosimea acestora. Mirosurile neplacute sunt diminuate sau chiar eliminate de filtrul de Carbon Activ, lampa UV-C care distruge bacterii, stratul antibacterian sau functia de Ionizare. Poti scapa de mirosul de tutun de tigara, mirosul de ulei ars, mirosul de incaltaminte, mirosul de animale sau alte mirosuri neplacute.

Inapoi la intrebari despre purificatoare ■   Inapoi la inceputul paginii


Oferte speciale

799.00 RON 999.00 RON

849.00 RON 889.00 RON

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141