Alecoair Logo

3 modalitati usoare si la indemana oricui pentru a purifica aerul din locuinta. Le stiai?

3 modalitati usoare si la indemana oricui pentru a purifica aerul din locuinta. Le stiai?

Te ocupi de curatarea casei, dar cum poti, oare, curata si aerul din interiorul locuintei? Primul pas este sa stii ce provoaca poluarea acestuia, iar apoi nu iti mai ramane decat sa te ocupi de purificarea lui. 

Un aer poluat poate duce atat la dezvoltarea alergiilor, cat si la afectiuni mai grave. De multe ori, insa, chiar in aerul din locuinta noastra se ascund bacterii nocive, in masura sa ne afecteze sanatatea si pe care nici nu le observam. Din fericire, insa, exista mai multe moduri prin care poti curata aerul din locuinta ta si nu presupun eforturi mari. 

Ce factori contribuie la poluarea aerului din locuinta ta

Inainte sa te ocupi de curatarea aerului din casa ta trebuie sa stii cauzele poluarii. Mobilierul fabricat din lemn presat (PAL), dar si tratamentele care se aplica lemnului duc la emanarea unor compusi organici volatili in aerul locuintei tale si la fel se intampla lucrurile si in cazul covoarelor noi. Alte surse de poluare a aerului din casa ta sunt detergentii si produsele de curatare, parfumurile, spray-urile, aparatul de aer conditionat, electrocasnicele, fumul de tigara, mucegaiul, dar si polenul de la florile ornamentale.

Cum poti curata aerului din casa ta. 3 metode simple si sigure 

Dupa cum vezi, printre factorii care duc la scaderea calitatii aerului din casa ta se numara unele lucruri la care nu poti renunta, asa ca singura metoda pentru a avea un aer cu adevarat curat este sa te ocupi de purificarea lui. Iata cateva metode cu rezultate rapide si care iti vor imbunatati calitatea aerului din casa:

          1.Foloseste-te de puterea plantelor 

Plantele de apartament nu sunt doar placute ochiului, ele ajuta si la purificare aerului din locuinta ta. Un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la NASA arata ca anumite plante au puterea de a elimina compusii toxici din aer. Printre plantele cele mai eficiente pentru curatarea aerului se numara ficusul, crizantema, aloe vera, filodendronul, dracena, feriga, voalul miresei, spatiphyllium, anthuriumul, crassula si crinul pacii.

Fiecare dintre aceste plante are o frumusete aparte, dar si proprietati remarcabile in purificarea aerului, asa ca le poti folosi in toate camerele din locuinta ta.

          2.Pastreaza un nivel de umiditate optim

Un nivel de umiditate optim se traduce printr-un mediu sanatos. In cazul in care umiditatea este foarte scazuta, persoanele din casa pot suferi de tulburari ale respiratiei si vor experimenta si o senzatie de usturime la nivelul ochilor. In cazul in care in casa este prea multa umezeala, situatia se complica si mai mult, deoarece bacteriile au un mediu propice pentru a se inmulti si isi poate face aparitia chiar si mucegaiul, cu toate riscurile pe care le implica el.

Nivelul optim de umiditate in locuinta este de pana in 60%, iar pentru a ajunge la acest nivel este suficient sa utilizezi un simplu umidificator sau un dezumidificator, in functie de particularitatile aerului din locuinta ta.

          3.Foloseste un purificator de aer, o solutie special conceputa pentru a curata aerul din casa

Exista si produse special concepute pentru a curata aerul din interior. Este vorba despre purificatoarele de aer, care filtreaza si elimina toate impuritatile din atmosfera. Este vorba despre astfel de purificatoare, care ajuta la inlaturarea prafului, a alergenilor, a polenului, a fragmentelor din parul animalelor de casa, cat si a compusilor organici volatili si a particulelor de monoxid de carbon. Este, probabil, cel mai simplu si sigur mod prin care poti curata aerul din casa ta.

Acestor modalitati de curatare a aerului li se adauga, desigur, si controlarea factorilor poluanti. Asta inseamna ca trebuie sa aerisesti des locuinta, sa folosesti produse de curatarea din ingrediente naturale, sa eviti fumatul in casa, dar si utilizarea de deodorante sau de odorizantelor spray.

Tu ce metode de purificare a aerului folosesti? 

Sursa foto: Shutterstock 

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

5,999.00 RON 8,299.00 RON

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141