Alecoair Logo

5 lucruri pe care sigur nu le stiai despre aromaterapie si efectele sale benefice

5 lucruri pe care sigur nu le stiai despre aromaterapie si efectele sale benefice

    Aromaterapia este mai mult decat o metoda de relaxare si nu se face doar in SPA-uri. Te poti bucura de efectele ei oricand si oriunde.

    Folosita de sute de ani, aromaterapia si-a dovedit de-a lungul timpului efectele benefice asupra mintii, dar si asupra organismului. Desi este privita ca o simpla metoda de relaxare, in realitatea ea are mai multe efecte care, din pacate, sunt mai putin cunoscute. Iata cateva aspecte pe care cel mai probabil nu le stiai despre aromaterapie si care s-ar putea sa te convinga sa o folosesti mai des:


    1. Te ajuta sa dormi mai bine

    Stresul de peste zi, dar si alte ganduri negre iti pot tulbura odihna, lucru care se reflecta asupra starii tale de spirit, dar si asupra starii generale de sanatate. Somnul este foarte important pentru nivelul de cortizol (hormonul stresului), pentru capacitatea de concentrare, memorare, dar si pentru sanatatea ta fizica in general.

    Daca te confrunti cu tulburari de somn: adormi greu, te trezesti in timpul noptii, te trezesti obosit dupa o noapte in care ai dormit 8-9 ore, aromaterapia te poate ajuta, cu siguranta. Foloseste ulei de mușețel, iasomie, neroli, trandafir, lemn de santal, machiran dulce si ylang-ylang.


    1. Are efect energizant

    In ciuda unui stil de viata sanatos, nivelul tau de energie nu este nici pe departe cel optim. Te simti mereu obosit, extenuat sau pur si simplu incarcat. Daca te regasesti in aceste descrieri, poti apela cu incredere la aromaterapie. In locul unei cafele, a unui energizant sau a unor suplimente pe care le iei fara analize facute in prealabil, poti folosi uleiuri esentiale de piper negru, cardamom, scortisoară, cuisoare, angelica, iasomie, ceai, rozmarin si salvie.

     

    1. Calmeaza migrenele

    O multime de persoane se confrunta cu dureri de cap puternice aproape zilnice. Pastilele calmante nu sunt o solutie pe termen lung, iar daca dupa o serie de analize medicale nu se constanta o cauza clara a migrenelor, poti apela la aromaterapie cu ulei de menta, eucalipt, lemn de santal, rozmarin, migdale, avocado, nuca de cocos.


    1. Lupta cu depresia

    Aromaterapia are efecte benefice si cand vine vorba despre prevenirea depresiei. Desi este greu inca si pentru medici sa prescrie un tratament complet care sa vindece aceasta afectiune, aromaterapia are efecte studiate in aceasta privinta. Uleiurile esentiale de menta, musetel, lavanda si iasomie sunt de ajutor pentru cei predispusi la depresie, cat si pentru cei interesati sa o previna.


    1. Cum poti sa faci aromaterapie acasa 

    Ai aflat cateva dintre efectele benefice ale aromaterapiei asa ca, cel mai probabil, acum te intrebi cum poti avea parte de ele. In primul rand, ai nevoie de difuzor de aroma, care sa raspandeasca mirosul. Mai ai nevoie si de uleiurile esentiale, pe care ar trebuie sa le cumperi dintr-o sursa sigura si sa ai garantia ca sunt naturale si nu contin alte substante sintetice menite sa conserve uleiul. Pentru a te asigura ca ai de-a face cu uleiuri esentiale autentice, este recomandat sa citesti cu atentie eticheta si sa urmaresti ingredientele. Totodata, e bine de stiut ca uleiurile esentiale naturale, de calitate superioara, au si preturi pe masura, iar un produs foarte ieftin, cel mai probabil are si alte substante adaugate.

    Iata, asadar, ca o terapie naturala si pe care o poti face chiar si acasa poate sa-ti transforme total viata de zi cu zi, poate sa te scape de unele disconforturi si poate sa-ti ofere nopti mai odihnitoare, lipsite de griji si stres. Tu ai incercat vreodata aromaterapia?


    Sursa foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock 

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141