Alecoair Logo

5 metode eficiente prin care poti preveni poluarea din locuinta

5 metode eficiente prin care poti preveni poluarea din locuinta

    Atunci cand ne gandim la poluare, cel mai probabil nu ne-am imagina ca si locuinta noastra poate fi afectata de aceasta problema. Insa, pentru ca obisnuim sa petrecem mult timp in casa, in special in perioade reci, este important sa stim cum putem mentine un aer curat, astfel incat sa prevenim poluarea din locuinta.

    Intr-o casa exista diferite surse de poluare. Sistemele de incalzire, fumatul, parfumurile, vopseaua si chiar produsele pentru curatarea casei pot imprastia in aer anumite substante daunatoare, particule de praf, alergeni, bacterii sau fungi care pot provoca probleme de sanatate. Un studiu al celor de la US Environmental Protection Agency arata ca poluarea din locuinta se afla in top 5 cauze care pot provoca probleme de sanatate.

    Ca sa poti preveni poluarea locuintei, iti prezentam mai jos cateva metode eficiente, la care poti apela oricand:


    Redu umiditatea din locuinta

    Mentinerea unui nivel optim de umiditate, intre 40 si 60%, este esential pentru a preveni poluarea aerului din locuinta, in special in baie si bucatarie, unde acumularea de aburi contribuie la cresterea nivelului de umiditate. Odata cu cresterea nivelului de umiditate pot sa apara mucegaiul si probleme respiratorii, precum alergii sau astm bronsic.

    Ca sa reduci nivelul umiditatii din locuinta, poti sa folosesti un dezumidificator. Acesta consuma cu 80% mai putina energie decat sistemele de ventilatie si incalzire traditionale, eliminand apa din aer. Aerul va deveni respirabil si mai sanatos.

    Foloseste produse de curatare naturale

    Produsele de curatare contin chimicale dure care pot irita caile respiratorii, dar si pielea, mai ales in cazul persoanelor care sufera deja de astm bronsic sau sinuzita cronica.

    Le poti inlocui cu alte produse de curatare naturale, detergenti bio sau poti folosi chiar ingrediente pe care le ai la indemana in bucatarie. Otetul, zeama de lamaie si bicarbonatul de sodiu pot curata eficient aragazul, masina de spalat vase sau chiuveta.


    Purifica aerul in mod constant

    Ca sa elimini particulele de praf, alergenii, sporii de mucegai, polen si microbi din aer poti folosi un purificator de aer. Acesta absoarbe aerul cu ajutorul unui ventilator si il trece printr-un filtru care are rolul de a curata aerul, inainte de a-l elimina inapoi in incapere, avand totodata un rol medical.

    Tine cont ca este necesar sa schimbi filtrele aparatelor de purificare a aerului, daca vrei sa fie eficiente pentru mai mult timp.


    Amplaseaza ghivece cu plante in camere

    Plantele au un rol esential in eliminarea si pastrarea aerului curat in locuinta, actionand ca un filtru de aer natural. Conform, site-ului healthline.com, cercetatorii de la NASA au descoperit inca din anul 1989 faptul ca plantele au capacitatea de a absoarbi toxinele din aer, in special in spatiile inchise, cu un nivel scazute de ventilatie.

    Pentru a preveni poluarea locuintei, sunt recomandate plante precum Bromelia, Dracaena sau Arborele de jad.


    Curata covoarele mai des

    Alergenii, praful si bacteriile nu se gasesc doar in aer, ci se pot impregna cu usurinta in materialele textile, in special in covor. Daca nu cureti covorul in mod regulat, in timp, aceste substante pot provoca crize de astm sau alergii.

    Prevenirea poluarii din locuinta este importanta pentru ca ajuta la reducerea riscului de aparitie a problemelor de sanatate si vei putea respira un aer sanatos si curat.

    Sursa foto: Shutterstock

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141