Alecoair Logo

5 sfaturi pentru a fi in siguranta in noua casa

5 sfaturi pentru a fi in siguranta in noua casa

    Cand te muti intr-o casa noua, probabil prima ta grija este cum sa iti muti toate obiectele sau cum sa decorezi spatiul ca sa fie pe gustul tau. Dar pe primul loc ar trebui sa fie siguranta ta si a familiei tale.

    In special daca nu este o casa noua, instalatiile electrice, de gaz si alte electronice pot sa nu fie in cea mai buna stare si pot emana chiar substante nocive pentru corpul uman. Iti explicam mai jos ce poti verifica si schimba pentru a dormi linistit in noua locuinta.

    1. Schimba incuietorile

    Un prim pas pe care il faci ca sa te simti in siguranta in propria casa este sa te asiguri ca nu poate intra nimeni in locuinta fara voia ta. Cand te muti intr-un alt loc, mai ales daca a mai fost locuit inainte, nu stii cine mai poate avea copii dupa cheile de la usa principala: fosti proprietari sau diversi muncitori care au lucrat in interior.

    Cea mai buna solutie este sa inlocuiesti incuietorile vechi cu unele noi. Printre cele mai sigure tipuri de yale sunt cele cu cheie cilindrica, asemanatoare cu cele de la sistemul de inchidere de la seifuri, imposibil de spart prin metoda clasica.

    Pentru o protectie suplimentara, poti adauga si o broasca aplicata pe usa. Aceasta poate fi inchisa si deschisa doar din interior. Cu o functie asemanatoare sunt si lanturile de siguranta, usor de folosit de catre copii sau persoane varstnice.

    2. Foloseste un detector de gaz

    Scurgerile de gaz pot provoca stari de ameteala, lesin si, in cel mai grav caz, daca este o expunere prelungita, pot duce chiar si la moarte. Mai mult, daca exista scurgeri insesizabile, in special din cauza unor tevi neetanse, este destul să se producă o scânteie ca să se declaseze explozia.

    Este foarte important ca inainte sa te muti intr-un loc nou sa verifici toate conductele de gaz, armaturile si buteliile. Foloseste un detector de gaz cu sonda flexibila care poate ajunge si in zonele greu accesibile, care va afisa pe un ecran LCD valoarea masurata.

    Daca exista o scurgere de gaz, acesta te va avertiza prin intermediul unei alarme optice, sonore si prin vibratie. Mai mult, majoritatea detectoarelor indica si zona Lower Explosion Level, si anume concentratia minima de gaz din atmosfera la care este posibila o explozie.

    3. Foloseste un detector de microunde

    Cuptoarele cu microunde, unele retele mobile, diverse sisteme de supraveghere video si diferite antene radio emit radiatii microunde care, in mod normal, nu ating un nivel nociv pentru corpul uman.

    Dar daca aparatele electrice au sigiliul defect sau nu se inchid etans, pot emite o radiatie daunatoare oamenilor. Daca atunci cand te-ai mutat locuinta era echipata electronic, poti verifica starea aparatelor cu un detector de radiatii microunde.

    Acesta va masura radiatia si va afisa valoare pe un display digital. Daca aceasta depaseste cinci mW/cm², cat este cea limita pentru siguranta, utilizatorul va fi alarmat printr-un semnal acustic si un afisaj suplimentar de alarma.

    4. Foloseste un detector pentru calitatea aerului

    Pentru siguranta, dar si pentru confort, foloseste un detector al calitatii aerului. In primul rand, acesta va masura concentratia de dioxid de carbon din aer. Daca valoarea masurata depaseste 1000 ppm, este posibil sa te simti obosit si sa ai probleme de concentrare, caz in care este recomandat sa aerisesti camera.

    Acest detector mai masoara si temperatura si umiditatea din incapere. Umiditatea (procentul de vapori de apa din aer), daca nu este la un nivel optim, iti poate afecta starea de sanatate astfel: daca este prea ridicata, poate duce la aparitia mucegaiului, parazitilor, ciupercilor, bacteriilor iar daca este prea scazuta, organismul este vulnerabil la viroze si la probleme ale aparatului respirator.

    5. Investeste intr-un sistem de camere de supraveghere

    Unul din cele mai eficiente moduri de a preveni talharia este instalarea unor camere de supraveghere. Hotii se vor simti descurajati atunci cand vor vedea dispozitivele iar tu vei fi anuntat imediat daca acestea detecteaza o miscare neobisnuita.

    Poti opta pentru un sistem de camere de supraveghere pe care sa ti-l instalezi singur, la care sa te poti conecta cu telefonul si sa primesti alerte sau pentru un sistem oferit de o firma de paza, care va avea personal care sa reactioneze in timp util la o alerta.

     

    In plus, nu strica niciodata sa te imprietenesti cu vecinii tai, nu stii niciodata cand te pot ajuta: daca observa persoane necunoscute in jurul casei tale sau daca simt un miros neplacut, care ar putea fi de la o scurgere de gaze.

     

    Sursa foto: Shutterstock

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

1,199.00 RON 1,299.00 RON

5,999.00 RON 8,299.00 RON

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141