Alecoair Logo

9 metode mai putin cunoscute de a mentine calitatea aerului in locuinta ta

9 metode mai putin cunoscute de a mentine calitatea aerului in locuinta ta

Poluare poate duce la probleme cardiace si la o serie nesfarsita de boli pulmonare. Vorbim aici si de calitatea aerului pe care il respiram atunci cand parasim locuinta, dar si de cea a aerului din casa noastra.

Nu poti controla nivelul poluarii din orasul in care locuiesti, insa poti lua o serie de masuri prin care sa imbunatatesti si sa mentii calitatea aerului din propria casa. Astfel vei reusi sa tii la distanta afectiuni grave.

      

          1.Evita semineurile

Contribuie la crearea uneiatmosfere romantice, insa produc si particule care pot patrunde in plamaniitai. In plus, elimina funingine si carbon, explica medicul Len Horovitz,specialist in probleme pulmonare la Spitalul Lenox Hill din New York. Niciosubstanta din fumul eliminat prin arderea lemnelor in semineu nu este beneficapentru sanatatea unui pacient, spune acesta.

          2.Tine fumatorii la distanta

Potrivit health.com, aproximativ 85% din cazurile de boli pulmonare obstructive cronice din SUA sunt cauzate de fumat. Chiar daca ai fost sau nu fumator inainte de a fi diagnosticat, trebuie sa te feresti inclusiv de fumatul pasiv. Sa renunti la acest obicei este foarte-foarte greu. Insa, daca ai fost diagnosticat cu aceasta boala, este foarte important sa te lasi de fumat si sa respiri pe cat posibil aer curat. In caz contrar, boala va evolua intr-un ritm accelerat. Explica-le si prietenilor ca, din pacate, nu mai pot fuma in casa ta.

          3.Fereste-te de acarieni

La fel ca oamenilor, acarienilor le place sa stea mult in asternuturi si reprezinta un pericol atat pentru astmatici, cat si pentru persoanele care sufera de boli pulmonare obstructive cronice. Medicii recomanda in acest sens evitarea pernelor si pilotelor cu puf sau pene si schimbarea saptamanala a asternuturilor. In plus, asternuturile trebuie spalate la o temperatura de cel putin 55 de grade Celsius.

          4.Renunta la produsele de curatat care contin multe chimicale

Este o problema complicata. Praful trebuie tinut cumva la distanta, dar produsele de curatat care contin mult parfum pot irita plamanii. Chiar si atunci cand intri intr-o casa recent curatata pot aparea probleme respiratorii, iar o masca nu ajuta prea mult. In plus, medicii merg si mai departe si spun ca, daca vrem plamani sanatosi 100%, ar trebui sa stam la distanta si de spray-uri pentru par, parfumuri, lipici, vopsea sau deodorante de camera.

          5.Controleaza excesul de par de animale

Parul de animale reprezinta o problema mai degraba pentru cei care sufera de astm. Insa persoanele care sufera de boli pulmonare au, de multe ori, asociate si alergii. Astfel, cainii, pisicile sau chiar pasarile pot fi o problema. Daca ai un animal sau te gandesti sa adopti unul, spala-te pe maini de fiecare data dupa ce te joci cu el si nu il lasa in dormitor. Iar parul trebuie curatat. Exista aspiratoare speciale in acest sens, iar intre sesiunile de curatat poti folosi role adezive pentru a indeparta usor parul de pe suprafete.

          6.Filtreaza aerul din locuinta ta

Purificatoarele de aer pot sa elimine multe dintre particulele care iti irita plamanii. Schimbarea filtrelor acestor aparate este foarte importanta, daca vrei sa pastrezi sanatatea plamanilor tai.

          7.Inchide fereastra

Ozonul, dar si alte forme de poluare a aerului, la fel ca alergenii din natura sau praful pot sa-ti afecteze plamanii. In sezonul alergiilor - primavara, atunci cand natura revine la viata - aceasta problema devine una de-a dreptul serioasa, mai ales daca locuiesti intr-un oras mare, unde, pe langa polen, in atmosfera exista si foarte mult praf. Incearca sa tii cat mai mult ferestrele inchise in acest anotimp sau macar in zilele cand observi ca aerul este greu respirabil.

          8.Elimina mucegaiul din casa ta

O buna ventilatie in dormitor si baie poate sa reduca sau sa elimine cu totul acumularile de mucegai, o alta potentiala sursa pentru bolile respiratorii. De altfel, pentru ca mucegaiul iubeste umezeala, ar trebui ca aceasta sa nu depaseasca 40% in locuinta ta. Poti incerca sa rezolvi aceasta problema cu ajutorul unui dezumidificator.

          9.Verifica cuptorul

Pentru persoanele care sufera deja de afectiuni pulmonare, chiar si cuptoarele pe gaz pot fi problematice, pentru ca, vrand-nevrand, tot inhalezi putin gaz atunci cand ii dai drumul. Un sistem automat de aprindere rezolva insa aceasta problema. Sau poti alege de la bun inceput un cuptor electric.

 

Tu ce trucuri folosesti pentru a mentine aerul curat in casa ta? 

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

699.00 RON 759.00 RON

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141