Alecoair Logo

Avantajele sterilizarii UV-C si cum alegi lampa UV potrivita

Avantajele sterilizarii UV-C si cum alegi lampa UV potrivita


    Sterilizarea cu UV-C a devenit una dintre cele mai viabile metode de dezinfectare datorita eficientei si rapiditatii cu care lumina UV-C distruge 99.99% dintre bacterii.

    Desi are o rata de succes de aproape 100% si o istorie de peste un secol, sterilizarea UV-C a ramas un subiect prea putin explorat avand in vedere numeroasele avantaje pe care le poate aduce aceasta metoda de dezinfectie. Situatia actuala cauzata de pandemia de COVID a readus in atentia publicului larg tehnologia UV-C si tot mai multe cadre medicale au declarat si sustinut public eficienta lampilor UV-C in sterilizarea suprafetelor. Cu toate acestea, inca exista necunoscute legate de cum alegem o lampa UV-C, unde o folosim si – foarte important – cum o folosim.

    Avantajele sterilizarii UV-C si cum alegi lampa UV potrivita

    Orice alegere este facuta pe baza unei nevoi. Lampa UV-C este foarte des folosita in spitale  pentru dezinfectarea tuturor spatiilor din incinta: de la cabinet, la sala de asteptare sau sala de operatie iar alegerea este bazata pe nevoia de a imbina eficienta cu rapiditatea. Sterilizarea cu UV-C este alegerea perfecta pentru oricine nu vrea sa aloce prea mult efort si timp in procesul de dezinfectare. Astfel, orice spatiu care necesita sterilizare, in mod frecvent sau ocazional, este pretabil pentru folosirea luminii UV-C, iar efortul depus este minim si tine strict de pregatirea spatiului respectiv.

    Daca te-ai decis sa achizitionezi o lampa UV-C inseamna ca stii deja unde vrei sa o folosesti si cat de mare este suprafata asupra careia vrei sa actionezi.

    Daca te intereseaza sa dezinfectezi incaperile din locuinta ta, orienteaza-te catre o lampa UV-C care acopera cel putin 30 mp.

     


    Vrei o sterilizare eficienta a incaperilor din locuinta ta, cu un efort minim? Lampa UV-C AlecoAir L30 TOWER este solutia optima pentru sterilizarea suprafetelor de pana la 30 mp.



    Pentru sterilizarea unui spatiu mai mare, cu trafic si risc de contaminare mai ridicat precum un magazin, cabinet medical, salon de cosmetica sau coafor, camera de hotel, cafenea, sali de clase din scoli sau gradinite, sau pur si simplu pentru birouri, orienteaza-te catre lampi UV-C care au capacitatea sa acopere suprafete de cca. 60 mp.


    Cum sterilizam in siguranta suprafetele cu lampa UV-C?

    Puterea cu care actioneaza lumina UV-C este incontestabila, insa aceasta vine la pachet cu o serie de responsabilitati de care trebuie sa tinem cont la fiecare utilizare.

    Orice lampa UV-C ar trebui sa fie insotita de un manual cu instructiuni detaliate ce trebuie intelese si luate in considerare la fiecare utilizare. Asadar, primul pas este sa studiem manualul oferit de producator cu atentie, fiecare tip de produs putand avea si indicatii specifice, pe langa cele general valabile precum:

    Principalele reguli de care trebuie sa tii cont atunci cand folosesti o lampa cu lumina UV-C:

    • Inainte de a pune aparatul in functiune, scoate din incapere sau acopera cu o panza plantele, picturile sau alte obiecte care ar putea fi afectate de lumina UV-C
    • Asigura-te ca in incapere nu sunt persoane sau animale de companie. Asigura-te ca acestea nu vor intra in incapere pe durata functionarii aparatului 
    • Ochii si pielea nu trebuie expuse luminii UV-C. Este recomandat sa folosesti produse cu sisteme de control de la distanta - telecomanda sau aplicatie. 


    Atentíe! unele lampi UV-C emit si ozon, un gaz eficient in sterilizarea aerului si suprafetelor, dar iritant si periculos pentru sanatate. In acest caz, dupa  sterilizare, se recomanda sa deschizi geamurile si sa aerisesti pentru aproximativ 30 minute. Este bine de stiut ca ozonul se autodistruge dupa circa 4 ore.


    Cum pot fi utile lampile UV-C de tip SMART

    Utilizarea unei lampi UV-C este destul de simpla, daca iti iei masurile necesare. Si mai simplu - si in acelasi timp, extrem de util - poate fi un aparat de sterilizare cu lampa UV-C care are incorporata functia SMART, adica ai posibilitatea sa controlezi totul din aplicatie, de la distanta. De exemplu, se pot dezinfecta birourile la terminarea programului de munca, dupa ce au plecat toti angajatii, chiar si cei care mai stau cateva minute peste program sau spatiile comerciale dupa inchiderea magazinului. Lampa UV-C SMART poate sa-ti fie un ajutor de nadejde, in special daca functionezi “multitasking”, prin simplul fapt ca iti ofera posibilitatea sa faci orice altceva, in alta parte, in timp ce aparatul lucreaza pentru tine.

     



    Alege sa sterilizezi SMART, de oriunde te-ai afla! Lampa UV-C AlecoAir L60 SMART sterilizeaza eficient prin UV-C sau ozonificare orice spatiu de pana la 60 mp si poate fi controlat de la distanta, direct de pe telefonul tau.



    Lampile UV-C portabile

    Atunci cand doresti sa sterilizezi doar un anumit obiect, poti folosi o lampa portabila, de mana, pe care o poti manevra usor sau o poti lua cu tine in geanta oriunde. 

    Acestea au, in general, o putere mai mica, fiind proiectate pentru a steriliza doar suprafetele aflate in proximitatea lampii, la o distanta de maxim 4 cm de suprafata obiectului in curs de sterizilare si sunt necesare 2-3 treceri lente pe suprafata respectiva. Bineinteles, trebuie sa ai grija sa nu indrepti lumina UV-C spre copii sau animale.

    Cu o astfel de lampa UV-C poti steriliza o serie intreaga de obiecte sua suprafete cu risc mare de contaminare precum tastatura unui laptop, telefonul mobil pana la colete primite prin curier, jucarii, haine, lenjerii de pat, pahare. Practic orice obiect poate fi sterilizat, indiferent de materialul din care este facut, cu exceptia suprafetelor care pot fi afectate de lumina UV precum tablourilor pictate in ulei sau obiectele proaspat vopsite.


     

    Vrei sa fii sigur ca obiectele care te inconjoara sunt sterilizate  corespunzator? Lampa Bactericida L10 HANDY este mana ta dreapta  pentru o sterilizare eficienta a suprafetelor mici si a tuturor obiectelor  supuse riscului de contaminare.





    Purificatoare si Dezumidificatoare cu lumina UV-C

    Da, tehnologia UV-C a fost imbratisata si de catre producatorii de purificatoare si dezumidificatoare tocmai datorita eficientei incontestabile a luminii UV-C, insa principiul de functionare este usor diferit.

    Lampa UV nu este la vedere, ceea ce inseamna ca functia UV-C poate fi activa fara sa fie periculoasa pentru cei aflati in incaperea in care actioneaza purificatorul sau dezumidificatorul. In acest caz, lumina UV-C are un rol semnificativ in sterilizarea filtrului din dotarea aparatului, dar este si un suport real pentru acesta, contribuind la curatarea aerului circulat.



    Purifica aerul din casa ta cu P40 SMART, functie Wi-Fi, lumina UV-C, Ionizare si un sistem complex de filtrare (pre-filtru, filtru TRUE HEPA si Carbon Activ), potrivit pentru incaperi de pana la 40 mp





    In concluzie, pentru a te bucura de  tehnologia infailibila UV-C, trebuie doar sa achizitionezi produsul potrivit nevoilor tale, sa citesti cu atentie instructiunile si apoi sa te bucuri de rezultatele unui mediu curat si sanatos, cu un efort minim!

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

759.00 RON 948.75 RON

1,329.00 RON 1,399.00 RON

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141