Alecoair Logo

Ce aparate ar trebui sa existe in fiecare clasa la inceputul scolii

Ce aparate ar trebui sa existe in fiecare clasa la inceputul scolii


    Primele saptamani de scoala inseamna, pentru fiecare colectiv de parinti, discutii despre dotarile suplimentare necesare – imprimanta, proiectoare sau alte gadgeturi care sa faciliteze acumularea cunostintelor.

    Anul acesta, mai mult ca niciodata, pe lista de preocupari a grupurilor de parinti vor trebui adaugate si masurile ce trebuie luate pentru o igiena mai buna si un aer mai curat respirat de copii.


    Indiferent ca este vorba de calitatea aerului din salile de clase sau de suprafetele cu care vor lua contact elevii, este necesara asigurarea unui mediu optim si curat pentru a reduce la minim orice forma de pericol pentru sanatatea elevilor si a cadrelor didactice.

    Iata 5 aparate pe care noi le consideram utile sau, in unele cazuri, obligatorii – pentru dotarea suplimentarea a unei clase de scoala sau gradinita.


    Aerul curat reduce riscul de imbolnavire al copiilor si cadrelor didactice!


    Un aer foarte poluat poate declansa infectii respiratorii si astm, in special in randul copiilor. Folosirea unui purificator de aer poate sa reduca riscul de imbolnavire datoria functiei sale de curatare a aerului prin captarea microparticulelor de praf, virusurilor, microbilor si alergenilor din aer.

    Pentru rezultate optime se recomanda folosirea purificatoarelor de aer cu filtru TRUE HEPA H13, acesta avand capacitatea de a retine 99.97% dintre microorganismele mai mari de 0.3 microni.

    Indiferent cat de mult se face curat inainte sau dupa terminarea orelor, microparticulele de praf raman suspendate in aer. Si nu este vorba doar de praful de afara ci si cel generat in interiorul clasei, fie ca este vorba de praf fin de hartie sau praful de creta. 


    Recomandarile noastre:

    Pentru sali mari de clasa, Purificatorul P60 ELITE, cu WiFi, Lampa UV-C, filtru TRUE HEPA, Carbon Activ si PCO, Ionizare, Indicator PM2.5  Acest produs este recomandat pentru 180mc, respectiv suprafete de 60 mp (h=2.5 m).

    Pentru sali mai mici de clasa, recomandam purificatorul P40 SMART cu Wi-Fi, Lampa UV, filtru TRUE HEPA si Carbon Activ, Functie Ionizare. Acest produs est recomandat pentru 40 mp (h=2.5 m).

     

    Umiditatea crescuta este un factor de risc pentru sanatatea copiilor

    Umiditatea excesiva din aer reprezinta mediul propice pentru inmultirea bacteriilor si a sporilor de mucegai. Din nefericire, multe institutii de invatamant se confrunta aceasta problema, iar asta se poate observa usor prin urmele de igrasie sau mucegai de pe peretii salilor de clase, salilor de sport sau toaletelor.

    Activitati simple care au loc zilnic precum spalatul pe jos, stersul tablei de scris si spalatul periodic pe maini expun peretii umiditatii excesive. Paradoxal, chiar scolile renovate pe timpul verii sunt primele predispuse la mucegai din cauza faptului ca peretii vopsiti au nevoie de conditii speciale pentru a se usca si de multe ori acestia doar par uscati cand in realitate au foarte multa apa retinuta in structura lor.

    Cel mai bun mijloc de a echilibra nivelul de umiditate din aer este folosirea unui aparat de dezumidificare. Acesta extrage apa excesiva din aer, pereti sau chiar si mobilier si cntribuie decisiv la eliminarea mucegaiului. Rezultatele folosirii unui dezumidificator sunt uimitoare si rapide daca aparatul este ales corespunzator, pe baza dimensiunilor incaperii in care acesta va actiona.

    De exemplu, salile de sport de dimensiuni mari au nevoie de dezumidificatoare profesionale pentru a acoperi toata suprafata, in schimb pentru salile de clasa, holuri, bai, cancelarie, biblioteca sau birouri sunt potrivite dezumidificatoarele de uz casnic.


    Recomandarea noastra:


    Dezumidificator si purificator cu consum redus de energie AlecoAir D23 CLASSY, Wi-Fi, Ionizare, HEPA, Carbon, capacitate de dezumidificare 23 L/ zi. Acest produs are un debit de aer de 180 mc/h si este potrivit pentru suprafete de pana la 55 mp.



    Un aer prea uscat este la fel de problematic ca si un aer prea umed

    In general, nivelul optim de umiditate dintr-o incapere trebuie sa fie in intervalul 40-60%, in functie de anotimp. Acest lucru inseamna ca nu doar umiditatea excesiva poate reprezenta o problema ci si aerul prea uscat, in special iarna: cu cat este mai frig afara, cu atat umiditatea din incapere scade.

    Dar ce inseamna acest lucru pentru sanatate? Un aer prea uscat declanseaza alergii, iritatii la nivelul pielii, mancarimi si cauzeaza uscarea mucoasei nazale, favorizand aparitia virozelor. Virusul gripal, de exemplu (si orice alt virus), se raspandeste mult mai usor daca umiditatea este prea scazuta. Aerul uscat poate sa fie nociv si pentru plante, parchet, mobila din lemn deoarece provoaca fisuri si crapaturi in lemn sau izolatii.

    Pentru a rezolva problema unei umiditati prea scazute, mai ales in timpul iernii sau in zonele de munte, cea mai sigura solutie este un umidificator performant, cu ajutorul caruia se poate controla in deplin umiditatea. Exista modele care permit alegerea unui anumit nivel de umiditate si pot fi programate sa detecteze automat cand nivelul umiditatii scade prea mult, raspandind instant vapori de apa in incapere.


    Recomandarea noastra:


    Umidificator Trotec B400, Rata umidificare 60l/24 ore, Consum 0.053kW/h, Debit aer 800 mc/h. Acest produs este potrivit pentru 900 mc. 



    Confortul termic din salile de clasa in sezonul rece este obligatoriu 

    Asigurarea confortului termic in salile de clasa este absolut crucial. Cel putin 3 luni pe an, un numar mare de elevi si profesori se confrunta cu temperaturi scazute in cadrul institutiilor de invatamant. Acest lucru nu afecteaza negativ doar puterea de concentrare ci si starea de sanatate a elevilor.

    Daca in urma cu cativa ani aerotermele electrice erau inaccesibile ca pret, in prezent exista o gama variata cu o multitudine de solutii pentru asigurarea unei clime optime in salile de clasa. Merita mentionat ca exista un numar mare de aeroterme electrice si alte solutii de incalzire cu un consum redus de energie si usor de intretinut. In plus, majoritatea sunt foarte silentioase si sunt concepute cu protectie impotriva supraincalzirii pentru a fi utilizate in deplina siguranta in preajma copiilor.


    Sterilizarea suprafetelor si a obiectelor cu ajutorul tehnologiei UV-C 

    In contextul pandemiei COVID, grija pentru sterilizarea suprafetelor si obiectelor folosite in clasele de curs trebuie sa devina prioritara.

    Este greu de spus, la momentul actual, cum vor fi organizate lucrurile sau ce ne vor rezerva urmatoarele 12 luni, insa nimic nu va schimba gradul de alerta pe care trebuie sa il avem in aceasta directie.

    Metoda de sterilizare cu UV-C, folosita de atatia ani in domeniul medical trebuei sa isi faca loc si in celelalte institutii, mai ales in scolile, licee sau gradinitele din tara.  

    Clasele, salile de sport, coridoarele, baile, birourile, bibliotecile, practic orice spatiu inchis dintr-o scoala poate sa fie sterilizat in proportie de 99.99% cu ajutorul luminii ultraviolete. Desi este necesara multa atentie in timpul manevrarii lampii cu UV-C, respectarea indicatiilor din manualul care insoteste produsul poate sa aduca un numar considerabil de avantaje in mentinerea unui mediu steril.


    Trebuie retinut ca in momentul sterilizarii nu trebuie sa se afle nicio persoana in incaperea in care actioneaza aparatul, tocmai de aceea majoritatea lampilor UV-C performante au in dotare functie Wi-Fi sau macar telecomanda. De asemenea, se recomanda acoperirea plantelor din incaperea care urmeaza sa fie dezinfectata cu UV-C deoarece acestea pot fi afectate.

    Lumina UV-C se poate dovedi foarte utila in dezinfectarea jucariilor din gradinite, a materialului didactic folosit in timpul zilei, a bancilor, tablei sau altor obiecte de uz comun.

    Pentru o utilizare mai usoara si, evident, in lipsa copiilor sau a cadrelor didactice, exista versiuni SMART ale aparatelor mentionate mai sus. Ce inseamna acest lucru? Printr-o simpla conectare a aparatului la un router cu wi-fi si un telefon internet, se asigura un control al aparatului de la distanta, chiar si noaptea, sau dupa incheierea cursurilor.


    Recomandarea noastra:


    Lampa UV-C AlecoAir L60 SMART cu functie WiFi si Telecomanda. L60 are optiune dubla de sterilizare cu lumina UV-C sau ozonificare. Acest produs este potrivit pentru suprafete de pana la 60 mp.


    Tehnologia avansata de care ne bucuram in prezent are menirea de a ajuta si a facilita toate experientele din vietile noastre de zi cu zi. Cu toate ca vremurile din prezent vin cu provocari neplacute, tine doar de noi sa ne luptam cu toate armele pe care le detinem, tehnologia fiind una dintre cele mai puternice atuuri pe care ne putem baza in asigurarea unui medium optim pentru noi si apropiatii nostri.

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

349.00 RON 499.00 RON

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141