Alecoair Logo

Ce poate face tehnologia pentru un somn mai odihnitor

Ce poate face tehnologia pentru un somn mai odihnitor

    La finalul unei zile extenuante, nu astepti nimic mai mult decat sa te intinzi in pat, sa iti golesti mintea de ganduri inutile si sa lasi somnul sa te cuprinda. Dincolo de simpla placere de a dormi, fie ca faci asta in timpul noptii, fie ca tragi un pui de somn intr-o dupa-amiaza de weekend, somnul are un rol mult mai important decat am fi tentati sa credem.

    Desigur, cu totii ne inchipuim care pot fi efectele devastatoare pe care lipsa de somn le poate avea asupra psihicului, dar datele stiintifice sunt de natura sa ne lamureasca pe deplin asupra acestui capitol. Un studiu citat de Centrul National pentru Informatii ale Biotehnologiei (NCBI) din Rockville Pike, SUA, arata ca persoanele care dorm perioade scurte de timp manifesta o mortalitate ridicata fata de cei care au un somn mai lung.

    Studiul a concluzionat ca durata minima necesara unui somn de calitate este de sapte ore pe noapte, dar chiar si surplusul poate fi nociv. Daca vrei sa dormi astfel incat sa te odihnesti cu adevarat, este important sa urmezi o dieta sanatoasa si sa ai un regim de viata echilibrat, dar exista multe moduri in care si tehnologia iti poate fi de folos.

    Seteaza temperatura potrivita 

    Este stiut faptul ca, fara confort termic, putine actiuni de zi cu zi pot fi duse la bun sfarsit in mod lejer. Somnul este unul dintre momentele in care suntem mai vulnerabili ca oricand, iar lipsa confortului termic ne poate cauza reprize intermitente de dormit, cu schimbari dese ale pozitiei corpului. Un aparat de aer conditionat portabil este de folos in pregatirea unei temperaturi cat mai potrivite cu starea noastra de bine, inainte de ora de culcare.

    Dispozitivul poate fi mutat, dupa preferinta, dintr-o camera in alta, iar prin functiile de ventilatie si de dezumidificare, acesta contribuie la un climat cat mai prietenos in dormitor sau in sufragerie. Regimul de functionare silentios si telecomanda il recomanda pe deplin pentru incaperile in care se doarme in mod preponderent.

    Pentru cei ce nu suporta sa doarma cu un aparat de aer conditionat pornit, o practica foarte eficienta este de a pre-racori incaperea inainte de somn. Astfel, aparatul ar trebui lasat sa functioneze pana la o stabilizare a temperaturii in camera si o racorire nu doar a aerului ci si a obiectelor din camera. Este bine stiut ca inclusiv mobila si peretii inmagazineaza o cantitate destul de mare de caldura. Daca acestea sunt aduse la o temperatura scazuta, confortul termic poate fi pastrat pe intreaga noapte, fara a lasa aparatul de aer conditionat sa functioneze. 

    Arome relaxante pentru o adormire mai lina

    Poate ca tabieturile tale nu te lasa sa adormi pana ce nu ti-ai asigurat conditii aparte in dormitor sau in sufragerie. Daca preferintele tale sunt legate de un miros cat mai placut, cu arome naturale si cu note florale, poti folosi un difuzor de aroma. Ideal pentru a raspandi mirosul placut al uleiurilor esentiale, aparatul poate acoperi fara probleme o incapere de cel putin 25 de metri pătrați si genereaza un nivel de zgomot insesizabil. Oprirea automata a dispozitivului te elibereaza de o grija in plus si iti permite sa lasi stresul deoparte, pentru ca somnul sa puna stapanire pe mintea ta.

    Visele placute au nevoie de aer purificat

    Din moment ce am stabilit deja ca temperatura si mirosul din camera sunt importante pentru un somn cu adevarat odihnitor, ar trebui sa ne concentram si asupra celui mai important parametru al aerului: calitatea.

    Oricare dintre modelele de purificatoare de aer isi va dovedi rapid importanta in casa ta, dar cele mai eficiente sunt cele dotate cu filtru HEPA sau cu filtru care foloseste carbon activ, precum si cu functie de ionizare.

    Cu pana la 99,97% din bacteriile nocive retinute cu succes, purificatoarele de aer nu elimina doar mirosurile neplacute, ci si compusii organici volatili cum ar fi acetona sau solventii folositi la fabricarea mobilierului. Treapta de viteza intermediara sau scazuta iti ofera linistea de care ai nevoie pentru a te bucura de un somn cat mai lin. Unele aparate au moduri presetate pentru timpul noptii, reducand treptat intensitatea ventilatorului dupa cateva ore de functionare.

    Cantece de leagan cu playlist contemporan

    Poate ca nu foarte multi dintre noi am prins ocazia de a adormi pe fundalul cantecelor de leagan ale bunicii, asa ca aceasta experienta ne este cu totul straina. Totusi, nu putini sunt cei care simt ca adorm mai bine daca au la dispozitie o melodie linistitoare sau un sunet armonios, care sa acopere cu discretie zgomotul ambiant.

    Un dispozitiv de monitorizare a somnului iti ofera programe de lumina si sunet care incurajeaza secretia de melatonina. Totul ia sfarsit in momentul in care senzorii dispozitivului indica faptul ca ai adormit. Cu ajutorul aplicatiilor dedicate, conectate cu functiile dispozitivului, acesta te va trezi intr-o maniera cat mai atenuata, la momentul oportun.

    Somn usor? Somn inteligent!

    Somnul este cu atat mai bun pentru organism, cu cat este mai profund. Totusi, uneori nu realizam ca nu dormim cu adevarat pe timpul noptii, dar lipsa de vigoare de peste zi si somnolenta anormala in starea de veghe tradeaza acest lucru. Somnul profund impulsioneaza regenerarea celulelor si stimuleaza secretia de hormoni.

    Dotata cu senzori corporali si cu moduri care monitorizeaza pasii, arderile calorice si ritmul cardiac, o bratara inteligenta de monitorizare te ajuta sa stii cand este timpul sa te culci. Pe baza ritmului tau cardiac, bratara inregistreaza etapele de somn si determina durata optima pe care ar trebui sa o dormi, pentru nevoile organismului tau.

    Tehnologia ne poate face viata mai palpitanta, dar iata ca tot ea ne ajuta sa ne odihnim mai bine. Cu alegerile potrivite, vei putea obtine un somn de buna calitate, pentru o viata mai lunga, in care sa te bucuri mereu de experiente noi.

    Credit foto: Shutterstock

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141