Alecoair Logo

Cum pregatesti camera copilului pentru un somn bun - cum sa faci alegeri inspirate

Cum pregatesti camera copilului pentru un somn bun - cum sa faci alegeri inspirate

Sus

Orele de odihna sunt foarte importante pentru sanatatea copiilor, dezvoltarea lor armonioasa si buna lor dispozitie. Studiile au demonstrat ca unul dintre factorii esentiali care influenteaza calitatea somnului celor mici este aerul din camera lor. 

Iata de ce, ti-am pregatit in cele ce urmeaza un scurt ghid despre cum poti aranja camera copilului pentru un somn bun. 


Importanta somnului pentru copii


Potrivit WebMD, somnul de calitate este esential pentru dezvoltarea fizica si mentala a copilului si se caracterizeaza prin:

  • durata zilnica suficienta - Institutul National al Somnului (SUA) are urmatoarele recomandari, in acest sens:

    • nou-nascutii si copiii sub 1 an - 12-17 ore

    • intre 1 si 2 ani - 11-14 ore

    • intre 3 si 5 ani - 10 - 13 ore

    • intre 6 si 13 ani - 9 - 11 ore

    • intre 14 si 17 ani - 8-10 ore

  • neintrerupere - perioadele de somn profund alterneaza cu cele de somn usor; 

  • organizare - dupa un program sincronizat cu ritmul biologic al copilului.

Conform studiilor de pana acum, copiii care au parte constant de ore de odihna de calitate au o capacitate de atentie mai buna, un comportament mai calm, pot avea o mai buna abilitate de a invata si de a memora informatii. Lipsa unui somn bun poate duce la aparitia unor probleme de sanatate, cum ar fi cresterea tensiunii arteriale, obezitatea si chiar depresia. 

De ce este important aerul din camera copilului

Un somn de calitate este influentat de mediul in care copilul se odihneste, iar unul dintre factorii esentiali este aerul din camera lui. Umiditatea, temperatura, ventilatia adecvata, prezenta a cat mai putine particule nocive in aer sunt doar cateva aspecte de care este bine sa tii cont pentru a-i crea un spatiu in care sa poata adormi repede, sa se odihneasca suficient si sa existe o alternanta intre perioadele de somn profund si usor. 

Daca cel mic nu doarme cum trebuie, efectele se vor vedea chiar de a doua zi sau pe parcursul aceleiasi zile, daca e vorba de reprizele de somn de la pranz. Copilul devine agitat, plange mai mult, nu se poate concentra si nu are randament la gradinita sau la scoala. 

Primul lucru pe care il poti face, ca sa te asiguri ca aerul din camera copilului este de calitate, este sa folosesti aparatele de masura si control, ca sa stii cum sa actionezi mai departe.

 



Ai nevoie sa masori umiditatea din incapere sau cea din pereti? Vrei sa vezi calitatea aerului din casa ta? Sau iti doresti sa stii nivelul de radiatii din caminul tau?

 Vezi gama noastra de aparate de masura si control.




Cum asiguri calitatea somnului pentru copilul tau

Cand vine vorba de pregatirea camerei copilului pentru un somn bun, este esential, prin urmare, sa te asiguri ca aerul din incapere este sanatos. Iata cateva recomandari, in acest sens:


Mentine un nivel optim al umiditatii in camera copilului

Potrivit National Institutes of Health, nivelul optim al umiditatii din locuinta ar trebui sa fie intre 30 si 60%. Aerul prea uscat poate duce la disconfort fizic, ca pielea uscata, congestii ale sinusurilor, senzatia de gat uscat. Pe de alta parte, umiditatea crescuta favorizeaza dezvoltarea alergenilor, ca mucegaiurile si acarienii. Iata de ce un dezumidificator, care echilibreaza nivelul umiditatii, poate contribui la un plus de confort pentru cel mic, ca sa se poata odihni mai bine. 



Scapa de umiditatea excesiva cu ajutorul dezumidificatorului AlecoAir D12 Home. Aparatul are o capacitate de dezumidificare de pana la 12 l/zi si are in dotare un panou de comanda digital, functia Uscare Rufe, Timer, Higrostat




Asigura-i celui mic un aer curat in dormitorul lui

Copiii sunt sensibili la factorii poluanti din aer, pentru ca organismul lor este in proces de dezvoltare. Ei inspira cam de doua ori mai mult aer pe kilogram/corp decat adultii. Cum cantitatea de aer inspirata este mai mare si corpurile lor mai mici, riscul ca ei sa asimileze poluantii din aer este mai ridicat. Iata de ce, un purificator de aer, care absoarbe, filtreaza, igienizeaza si apoi elibereaza aerul in atmosfera, iti poate fi de ajutor. Exista mai multe modele care pot avea filtre HEPA (absorb microparticulele mai mici de 0,3 microni), functie de ionizare (particulele nocive sunt usor absorbite, pentru ca de ele se prind molecule de oxigen si azot), functie de umidificare (aerul e curatat printr-o perdea de apa), un sistem de tip UV-C (sterilizeaza aerul, elimina bacteriile, virusurile, ciupercile). In functie de nevoile celui mic, alege tipul de purificator adecvat. 



Imbunatateste calitatea aerului din casa ta cu noul purificator P15 KIDDO NEW! 

P15 KIDDO purifica aerul excelent datorita sistemului complex de filtrare (pre-filtru, filtru HEPA și filtru Carbon Activ), a functiei de ionizare si a tehnologiei UV-C.




Asigura-te ca in camera copilului este o temperatura adecvata

Specialistii recomanda ca in dormitorul celui mic sa fie o temperatura intre 18 si 22‎°C si sa nu il imbraci prea gros inainte de culcare. Pentru un somn bun, temperatura corpului trebuie sa scada usor, cat sa nu apara senzatia de frig. Nu exista o regula general valabila in ceea ce priveste confortul termic, pentru ca fiecare organism reactioneaza diferit. Asadar, monitorizeaza-ti copilul si gaseste temperatura optima pentru el. Totodata, aeriseste camera celui mic dimineata si seara, cand aerul din exterior este mai putin poluat. O buna ventilatie asigura circulatia corecta a curentilor de aer prin locuinta, ceea ce ajuta la imbunatatirea calitatii acestuia. Prin urmare, ia in calcul si amplasarea unui ventilator in camera celui mic sau a unui aer conditionat cu filtre HEPA si functie de ionizare, de pilda.


Creeaza o atmosfera adecvata pentru un somn bun

In general, copiilor le este frica de intuneric si se tem sa ramana singuri. Inainte de culcare, stai cu ei, citeste-le o poveste, canta-le si da-le siguranta ca, daca inchid ochii, nu se va intampla nimic rau. Luminile de veghe sunt foarte importante pentru ei, dar asigura-te ca nu au o intensitate foarte mare si ca pot fi programate sa se stinga dupa un anumit interval. Potrivit Mayo Clinic, in dormitorul copilului e bine sa fie intuneric si liniste. Daca mediul este zgomotos, foloseste dispozitivele speciale cu melodii sau cu proiectii luminoase pentru a-l adormi pe cel mic. Practic, este nevoie sa-i distragi atentia, sa-i creezi o atmosfera linistita, in care creierul lui sa primeasca semnalul ca se poate odihni fara grija. Este foarte important si sa-i oferi un patut adecvat, in functie de varsta lui si de ceea ce ii face placere. Poate fi un pat inspirat din desenele animate preferate, sub forma de barca, de exemplu, tematic, daca ii place natura, sau poate fi un mic cort in care el sa se simta protejat.


Vezi aici toate tipurile de accesorii pentru camera copilului din gama Aleco Baby. 

Retine ca un somn bun il ajuta pe cel mic sa-si recapete energia de care are nevoie pentru a face fata efortului fizic si intelectual si, totodata, contribuie la buna lui dispozitie. Aerul din camera lui este un factor esential in acest sens. Prin urmare, e bine sa tii cont de recomandarile specialistilor, cum sunt si cele de mai sus, si sa-i asiguri copilului tau un aer de calitate in dormitorul lui.


Sursa foto: Shutterstock




Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

1,099.00 RON 1,249.00 RON

2,899.00 RON 3,359.00 RON

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141