Alecoair Logo

Cum pregatim casa pentru primavara: redecorare, reorganizare, alergii de sezon

Cum pregatim casa pentru primavara: redecorare, reorganizare, alergii de sezon

    Primavara aduce, pentru cei mai multi dintre noi, o stare de spirit pozitiva si un aport crescut de energie. Acest lucru ar trebui sa se resimta si in locuintele noastre, pentru a putea face tranzitia de la sezonul rece la cel cald intr-un mod cat mai placut.

    In ultima perioada, casa a devenit nu doar locul in care ne retragem la final de zi pentru a ne odihni, ci si biroul nostru, locul in care muncim si ne relaxam sau sala de clasa a copiilor. Motiv in plus sa amenajezi locuinta si sa o pregatesti pentru venirea primaverii.

    Cum creezi un mediu optim pentru intreaga familie?

    Schimbarile sunt benefice, iar odata cu acestea intreaga atmosfera din locuinta s-ar putea transforma. Desi poate sa implice o munca suplimentara, pregatirea casei pentru primavara va contribui, inevitabil, la schimbarea starii tale de spirit.

    Curatenia de primavara poate capata valente noi. Astfel, acorda timp reamenajarilor si redecoreaza casa in tonuri vesele, organizeaza spatiul si reimprospateaza atmosfera. Sarbatorile de iarna s-au incheiat, vremea hainelor groase aproape a trecut, iar locuinta ta merita si ea un aer nou. Nimic nu va fi mai placut decat sentimentul de a privi in jur si de a avea senzatia ca ti-ai cumparat o noua casa.

    Organizarea obiectelor din casa

    Organizarea poate juca un rol extrem de important. Aceasta nu doar ca iti usureaza munca de zi cu zi, dar poate crea noi perspective si o noua infatisare locurilor atat de familiare din caminul tau. In plus, un loc bine organizat are un efect pozitiv asupra starii de spirit. Studiile arata ca simplul efort de a-ti organiza mai bine lucrurile din casa sau de la masa de lucru te ajuta sa reduci nivelul de stres, iti ofera senzatia de control si contribuie intr-un mod subtil la starea ta generala de bine.

    In bucatarie, ustensilele pe care le folosesti frecvent trebuie sa fie la indemana, iar cele pe care le utilizezi cu o frecventa mai mica pot ocupa un loc mai retras, intr-un spatiu mai greu accesibil. In acest fel, te asiguri ca niciun spatiu al sertarelor sau dulapurilor nu ramane neocupat, pastrand, in acelasi timp, o ordine logica.



    Organizatoarele pot fi o idee extrem de utila, mai ales daca iti doresti ca ordinea sa persiste. Astfel, investeste in cutiute din lemn, plastic sau material textil pentru dulapuri, sertare si rafturi, care te vor ajuta sa ordonezi imbracamintea, accesoriile, gentile, produsele cosmetice sau orice alte obiecte ce ocupa spatiu inutil si iti ingreuneaza munca.



    In dulap, este timpul sa pui deoparte lucrurile de iarna, eventual sa faci o triere drastica si sa te gandesti ce nu vei mai purta sezonul viitor, pentru a lasa loc pentru colectia de primavara-vara. Ideal, daca ai un loc de depozitare, impacheteaza gecile groase – dar cu atentie, pentru a le gasi in buna stare la toamna – si elibereaza-ti cat mai mult spatiu in dulap. Grupeaza-ti hainele dupa categorii – bluze, fuste, pantaloni, tricouri, scoate-ti pantofii din cutii si aranjeaza-le cat mai convenabil. Atentie la accesorii, acestea pot crea usor un haos in sifonier sau pe noptiera.

    Daca locuinta ta a devenit locul din care muncesti si esti nevoit sa utilizezi diferite documente in format fizic, aloca timp pentru a le organiza in dosare, pe care sa le aranjezi, ulterior, pe lungime. Evitand depozitarea pe inaltime si suprapunerea mai multor documente unul peste celalalt, vei optimiza modul in care poti extrage un dosar, fara a deranja intreaga organizare.

    De ajutor in acest sens mai pot fi si etichetele, pe care sa le lipesti pe borcane, pe cutiile de depozitare sau pe dosarele din birou. Acestea vor reda claritate si vor contribui la o mai usoara identificare a obiectelor necesare.

    Redecorarea casei - alegeri de primavara

    Decorul din casa poate schimba complet infatisarea unui loc. Pentru a aduce primavara in interior, poti apela la mici trucuri care sa inveseleasca imaginea de ansamblu a locuintei. Acestea nu trebuie sa fie schimbari majore sau costisitoare, ci mici elemente de design, aplicate in acord cu starea de spirit.



    Poti utiliza perne decorative in culori vii pentru patul din dormitor sau pentru canapeaua din living, dar si paturi in culori pastelate, care sa vina cu o nota de prospetime.

    De asemenea, poti avea in vedere achizitionarea unor textile colorate, cu imprimeuri florale, precum lenjeriile de pat sau fetele de masa, care vor inveseli atmosfera. Totodata, daca simti nevoia unei schimbari majore, ia in calcul achizitionarea unor stickere ori a fototapetului cu motive florale sau culori inspirate din natura.




    Cum sa te protejezi de alergiile de sezon?

    Desi primavara aduce cu sine un aport de energie pozitiva si pofta de viata, alergiile de sezon pot fi un aspect destul de chinuitor al acestui anotimp.

    Reactia pe care sistemul nostru imunitar o are la alergeni, proteine purtate de aer, provoaca o inflamatie a mucoaselor, care intra in contact direct cu granulele de polen. Dintre cele mai comune simptome sunt stranutul, inrosirea ochilor sau a nasului, obstructia nazala (nas infundat), dar si senzatia de mancarime de la nivelul fetei, al ochilor sau al nasului.



    Vestea proasta este ca sezonul alergiilor se pare ca devine mai lung de la an la an, cantitatea de alergeni emisa in aer de plante crescand datorita poluarii si incalzirii globale.

    Astfel ca, aceste alergii pot aparea inca din luna februarie si pot continua pana la inceput de toamna, in functie de factorii de mediu. Desi adesea confundata cu o usoara raceala, alergia afecteaza in mod drastic viata celor care trec printr-un astfel de episod, punandu-si amprenta pe calitatea somnului, capacitatea de a munci, pe viata sociala sau pe cea personala.

    Copiii pot dezvolta, de asemenea, alergii, iar in cazul acestora, simptomele pot include de la mancarimea, inrosirea sau iritarea ochilor pana la urechi infundate, secretii nazale sau nas infundat, inflamatia ori mancarimea buzelor sau a limbii, dar si durere in gat.




    Din simptomatologia alergiilor la copii mai fac parte tusea, respiratia suieratoare, dificultatea in respiratie sau respiratia rapida, durerile de stomac, greata sau varsaturile.

    Pentru a tine cat mai departe riscul de alergie in randul adultilor si al copiilor, se recomanda utilizarea purificatoarelor de aer.

    Purificatoarele de aer imbunatatesc considerabil calitatea aerului din locuinta si pot filtra particulele de polen, contribuind la reducerea alergiilor de primavara. Aceste dispozitive filtreaza si elimina din aer, pe langa alergeni, praful, microbii, parul de animale si alti poluanti.

    Pe de alta parte, un purificator de aer modern poate sa anihileze microparticule precum virusurile, microbii si bacteriile, fapt care ii atribuie un rol medical extrem de important. Totodata, de luat in calcul este si functia de ionizare a aerului prezenta pe anumite modele de purificatoare.

    Practic, ionizarea are in vedere generarea de ioni negativi ce reactioneaza asupra particulelor poluante, contribuind la curatarea aerului. Asadar, un purificator de aer cu ionizare este extrem de eficient in curatarea si purificarea aerului din incapere.

    Care este principiul de functionare al unui purificator?



    Purificatorul de aer absoarbe aerul din incapere, il filtreaza si il elibereaza din nou in camera. Acesta nu doar ca purifica aerul, dar are si proprietatea de a neutraliza mirosurile neplacute.

    Purificatoarele cu filtru HEPA sunt cunoscute pentru eficienta impotriva alergiilor provocate de alergenii din aer. Dupa cum aminteam mai sus, ionizarea este o alta functie importanta pe care un astfel de dispozitiv ar trebui sa o aiba, pentru a fi eficient in lupta cu alergenii din aer.

    Alergiile de primavara afecteaza un procent extrem de mare de persoane, iar mentinerea unui aer calitativ poate fi raspunsul la evitarea unor astfel de probleme, mai ales ca, in chestionarele de calitate a vietii, pacientii care sufereau de alergii au declarat ca rinita alergica, o alergie sezoniera extrem de frecventa, le afecteaza viata intr-un procent la fel de crescut precum diabetul zaharat.

    Desi este un anotimp care vitalizeaza, primavara poate veni, iata, cu pericole ascunse, pe care este indicat sa le prevenim. In acest fel, ne vom putea bucura cu adevarat de energia pe care natura ne-o transmite, transpunand-o nu doar intr-o stare de spirit, ci si intr-o casa bine organizata, vesela, colorata, cu o infatisare complet diferita. Ca de fiecare data, lucrurile aparent neinsemnate pot face diferenta.

    Sursa foto: Shutterstock, AlecoAir

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141