Alecoair Logo

Echipamente necesare intr-un atelier de prelucrare a lemnului

Echipamente necesare intr-un atelier de prelucrare a lemnului


    Esti pasionat de tehnicile de prelucrare a lemnului si te gandesti sa iti deschizi un mic atelier? Probabil ca una dintre primele intrebari care iti trec in minte este „de ce echipamente am nevoie”. Ca orice proiect care implica lucrul manual, nu poate fi facut doar cu 1-2 ustensile. Este nevoie de investitii mai ample, dar care pot fi facute in timp. Pentru inceput, poti bifa cateva dintre echipamentele esentiale.


    Unelte de baza intr-un atelier de prelucrare a lemnului

    Cu siguranta, aceasta categorie de echipamente este cea mai costisitoare, insa investitia se poate face treptat. Alege utilajele in functie de tipul de lemn pe care vrei sa il prelucrezi, produsele pe care vrei sa le obtii, dar si de complexitatea afacerii tale. Daca iti doresti o dotare minima pentru un atelier tip hobby, in care sa investesti mai putin de 1000 de euro, poti incepe cu urmatoarele cinci echipamente:

    • fierastrau vertical sau pendular
    • fierastrau circular cu masa
    • dalti de diferite dimensiuni
    • masina de slefuit
    • bormasina
    • strung pentru lemn
    • aspirator de praf

    Pentru inceput, ar trebui sa fie suficiente. Poti mari lista de echipamente, pe masura ce dezvolti proiectul si experienta ta in domeniu devine mai vasta.


    Vezi oferta noastra de Scule Electrice de tip HOBBY


    Echipamente pentru sterilizarea si purificarea aerului


    Oricat de pasionat ai fi de viitoarea afacere si oricat de nerabdator esti sa vezi atelierul gata echipat, trebuie sa tii seama si de riscurile pe care le implica acest job. Cu alte cuvinte, este esential ca pe lista echipamentelor sa existe si cele care imbunatatesc mediul de lucru si diminueaza pericolele. 

    Multe dintre substantele utilizate in industria de prelucrare a lemnului sunt periculoase pentru sanatate. Expunerea indelungata la praful din lemn poate duce la iritatii ale ochilor si pielii, dermatite, efecte asupra sistemului respirator (inclusiv astm). Pulberea de lemn, ce rezulta din operatiile de prelucrare mecanica a lemnului, este un pericol prezent in toate fazele procesului tehnologic. Efectele lui pot fi diminuate cu ajutorul purificatoarelor si sterilizatoarelor profesionale de aer. Acestea au la baza un sistem prin care aerul din incapere este aspirat si trecut printr-o serie de filtre ce capteaza microparticulele de praf si printr-un tunel UV-C, pentru sterilizarea acestuia. Particulele de praf si microorganismele precum virusurile, bacteriile, drojdiile și ciupercile sunt eliminate in cateva secunde si aerul devine mult mai curat si respirabil. Iata, in continuare, cateva solutii care te pot inspira:

    • Lampa UV-C AlecoAir L60 SMART - contine 6 lampi: 3 lampi UV cu ozon si 3 lampi UV fara ozon, avand o dubla actiune: sterilizare cu lumina UV-C si ozonificare. Are capacitatea sa distruga agentii patogeni sau microorganismele aflate pe suprafata asupra careia actioneaza, chiar si in zone sau unghiuri greu accesibile;
    • Purificatorul si sterilizatorul profesional de aer AlecoAir S1000 WALL - se recomanda a fi folosit in incaperi de pana la 100 mp, daca este necesara o utilizare intensiva si exista un risc mai mare de contaminare;
    • Purificatoare profesionale cu filtre HEPA - filtrul Hepa H13 retine peste 99.97% din particulele ce depasesc 0.3 microni. Acestea te pot scapa de micropraful din incapere, dar si de substantele poluante ale adezivilor folositi (TVOC). 

    Descopera intreaga gama de Aparate de sterilizare cu lampa UV-C.


    Echipamentele de protectie si siguranta intr-un atelier de prelucrare a lemnului


    Tinand cont ca multe dintre uneltele folosite sunt electrice si cu o capacitate mare de taiere sau gaurire, echipamentul de siguranta este un „must have”. Astfel, trebuie sa te asiguri ca lista include:

    •  Echipament de protectie a respiratiei - pe langa sterilizatoarele de aer, masca este obligatorie. Atunci cand o alegi, verifica ce tip de filtru are si daca se potriveste nevoilor tale (pot exista filtre pentru vapori, particule, praf);
    • Echipament de protectie pentru ochi - ochelarii de protectie trebuie sa fie rezistenti, confortabili si sa apere bine atat vederea laterala, cat si pe cea frontala;
    • Echipament de protectie pentru urechi - castile antifon sau dopurile de urechi sunt de ajutor atunci cand in atelier se folosesc echipamente zgomotoase (circulare, bormasini, masini de slefuit, freze);
    • Echipament de protectie pentru maini - sunt esentiale manusile, atunci cand se lucreaza cu diversi agenti chimici, dar nu numai. De asemenea, inainte de a utiliza pentru prima data unul dintre echipamente, citeste cu atentie manualul oferit de producator. Respecta cu strictete indicatiile oferite.

    Cu aceste trei categorii de echipamente poti pune bazele atelierului tau. Mai apoi, poti avansa, de la un bricolaj minim la produse mai complexe.

    Sursa foto: Shutterstock


Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

99.00 RON 139.00 RON

599.00 RON 949.00 RON

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141