Alecoair Logo

La ce te ajuta un dezumidificator ?

La ce te ajuta un dezumidificator ?

    Efectele folosirii unui dezumidificator in casa sunt mult mai multe decat te-ai putea astepta. Oricine il foloseste macar o data realizeaza cat de util poate fi. Dezumidificatoarele sunt aparate care, in termeni simpli, scot apa din aerul dintr-o incapere si scad umiditatea. Sunt folosite la scara larga in constructii, in procesele de productie industriala, acolo unde exista piscine sau in zonele cu umiditate crescuta, dar un astfel de aparat aduce beneficii si utilizatorului casnic.

    Umiditatea din casa ta ...


    Aerul din orice casa nu este niciodata complet uscat. Aburii din baie, transpiratia, aburul de gatit si multe altele contribuie la cresterea nivelui umiditatii, iar asta creeaza o serie de probleme de sanatate si, de cele mai multe ori, discomfort termic. Probabil ca recent ai investit in izolarea casei pentru a te proteja de frig prin geamuri termopan sau alte metode. Ei bine, acestea cresc temperatura din casa, dar si nivelul umiditatii pentru ca aerul nu mai circula ca inainte. Aerul dintr-o camera obisnuita contine chiar mai mult de 1 litru de apa care, atunci cand  temperatura scade peste noapte, se condenseaza exact ca roua intr-o dimineata de vara, iar asta creeaza o multitudine de probleme.

    Cum identifici o crestere a umiditatii ?


    Umiditatea crescuta este de multe ori cauza discomfortului sau a pagubelor dar aceasta nu este intotdeauna luata in calcul pentru ca este ceva ce nu este usor vizibil si care isi produce efectele pe termen mai lung.
    Semnele unei umiditati crescute ce pot fi detectate rapid sunte:
    -    Disconfort climatic (este prea frig sau prea cald desi temperatura pare sa fie corecta)
    -    Peretii, mobila sau bunurile din casa se deterioreaza
    -    Apare mucegaiul, igrasia si aerul devine irespirabil.
    Dar exista si efecte care nu sunt intotdeauna corelate cu umiditatea crescuta si de aceea problema poate sa ramana nerezolvata pe perioade foarte lungi.
    -    Afectiuni precum astmul, dar si alte probleme de sanatate
    -    Mai multe insecte
    -    Echipamente electronice care nu functioneaza ocazional
    -    Suprafete corodate, lemnul putrezeste
    -    Suprafetele metalice nu se mai pot vopsi
    -    Aparitia microorganismelor daunatoare.

    Solutia: un dezumidificator


    Toate aceste probleme sunt rezolvate prin reducerea umiditatii din camera, iar acest lucru se face usor cu un dezumidificator. Este important de mentionat ca un dezumidificator consuma, in general, cu 80% mai putina energie electrica decat sistemele de incalzire si ventilatie traditionale. Nu se pierde energie pentru ca energia electrica folosita pentru a reduce nivelul de umiditate este transformata in caldura, iar dezumidificarea este un proces controlabil atat timp cat usile si geamurile sunt inchise. Este, pe deasupra, si un proces rapid. Dezumidificatorul scoate apa din aerul din incapere facandu-l mai respirabil, mai sanatos si mai putin daunator. Vei observa in doar cateva zile cum vei scapa si de mucegai si igrasie fara a folosi una din metodele traditionale care nu sunt intotdeauna eficiente.

    Cum alegi ?


    Asa cum te asteptai, exista mai multe tipuri de dezumidificatoare si recomandat este sa ceri sfatul unui profesionist, dar ti-l poti alege chiar tu.
    Fiecare dezumidificator oferit spre vanzare vine cu o descriere, o lista de caracteristici tehnice si o estimare a spatiului in care poate fi folosit astfel incat iti va fi usor sa alegi. Citeste cu atentie aceste detalii inainte de a lua decizia de cumparare.
    Totusi, este important sa tii cont de cat de accentuata este umiditatea prin efectele produse.
    In general, o recomandare in alegerea unui dezumidificator este ca acesta sa fie usor supradimensionat pentru incaperea in care va fi amplasat pentru a vedea rapid rezultatele.
    Daca este vorba de evenimente neplacute cum ar fi inundatii sau de incaperi foarte afectate de umiditate cum sunt subsolutile, trebuie sa te orientezi catre dezumidificatoare de capacitate mare care pot elimina cativa zeci de litri de apa pe zi.


    Pentru sfaturi si recomandari in privinta dezumidificatorului potrivit pentru casa ta iti asteptam intrebarile pe office@alecoair.ro sau la telefon 0748 883 161 / 0758 090 142


Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

799.00 RON 829.00 RON

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141