Alecoair Logo

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură E40 REVIVE. Beneficii și Recomandări de Utilizare

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură E40 REVIVE. Beneficii și Recomandări de Utilizare


    Aerul pe care îl respirăm este vital pentru sănătatea noastră și a familiei, dar cât de des ne gândim la calitatea acestuia?


    Odată ce am început să ne punem această întrebare, putem începe să căutăm răspunsuri și mai precis, SOLUȚII pentru îmbunătățirea calității aerului.

    Aer curat și sănătos înseamnă un aer fără impurități, dar și un aer PROASPĂT. Adică, un aer cu o concentrație potrivită de Oxigen.




    Aerul BUN se CONSUMĂ.


    Ființele vii consumă oxigen prin însăși natura lor, iar dacă în natură acest lucru este balansat de plante, în spații închise, concentratia de oxigen scade și crește concentrația de dioxid de carbon. Periodic, este nevoie de o AERISIRE, să aducem aer PROASPĂT de afară.


    Cum putem ști dacă stăm într-o camera cu un nivel de dioxid de carbon periculos?

    Este la îndemână oricui să își achiziționeze un aparat de măsură a nivelului de CO2. Este chiar recomandat, mai ales pentru spațiile unde există copii, unde se lucrează intens sau unde numărul de persoane este destul de mare





    Iată simptomele și efectele unui aer cu un nivel ridicat de CO2:



    Cu toții știm, instinctiv, că este necesar să aerisim, să ventilăm camera, să aducem aer proaspăt de afară. Și o facem atunci când aerul devine foarte greu, dar acest lucru este de multe ori mult dincolo de momentul optim de împrospătare a aerului.


    Să lucrăm cu fereastra deschisă? Poate fi o soluție, dar nu mereu și nu oriunde. Nu prea este posibil în toiul verii când afară sunt 40 de grade sau in miezul iernii când afara este foarte frig. Nu este posibil nici atunci când în fața ferestrei este un șantier, un bulevard sau un alt mediu care mai mult ne poate polua decât salva.




    Soluția este un Sistem de Ventilare cu Recuperare de Căldură. Adică, aerul este VENTILAT, adus în interior, cu pierderi minime de energie.


    Un aparat MAI EFICIENT decât un simplu recuperator de căldură este unul care are și capacitatea de a aduce în casă aer deja FILTRAT de polen, alergeni, praf. Cum este E40 REVIVE.





    AlecoAir E40 Revive poate aduce o schimbare semnificativă în viața ta, asigurându-ți un aer proaspăt, dar în același timp curat. Poate lucra cu eficiență în spații de până la 40 mp.


    AlecoAir E40 Revive este mai mult decât un simplu sistem de ventilare. Combină într-un mod eficient tehnologii de monitorizare a calității aerului, de recuperare de energie și de filtrare.



    Modul de funcționare al recuperatorului de căldură E40 Revive



    E40 REVIVE se montează pe un perete în care se fac două guri de aerisire – pentru aport de aer proaspăt și pentru evacuarea aerului viciat din interior.

    Poate fi montat vertical, sau orizontal, așa cum îți pică ție bine în casă




    Dispune de un ELEMENT DE RECUPERARE DE CĂLDURĂ și FILTRE HEPA care se pot verifica și schimba ușor.




    E40 Revive este un sistem de ventilare cu recuperare de căldură, cu multiple funcționalități



    1. VENTILAREA

    Cu tehnologia sa bi-direcțională avansată, E40 Revive introduce aer proaspăt din exterior, eliminând aerul încărcat în dioxid de carbon, fără a fi nevoie să deschizi ferestrele. Astfel, te poți bucura de un aer mereu PROASPĂT


    2. RECUPERAREA DE CĂLDURĂ

    Cu E40 Revive, aerul este împrospătat fără a arunca banii pe fereastră sub formă de aer încălzit sau răcit (cu un consum mare de energie), în funcție de sezon.

    Elementul de recuperare de căldură face transferul termic corespunzător între aerul evacuat și aerul adus de afară.

    Vara, căldura din aerul fierbinte de afară este captată în Elementul de Recuperare și transferată aerului evacuat fără a ajunge în interior.

    Iarna, căldura din aerul încălzit în interior este captată în Elementul de Recuperare și transferată aerului rece de afară, fără a se pierde în exterior.





    3. PURIFICAREA

    Aerul din exterior trece prin sistemul de filtre HEPA înainte de a fi adus în casă. Ceea ce nu se întâmplă când aerisești cu fereastra deschisă.


    În plus, E40 REVIVE dispune de modul RECIRCULARE ce anulează funcția de ventilare și poate fi folosită astfel doar funcția de Purificare. E40 REVIVE se transformă astfel într-un purificator de interior.

    E40 Revive utilizează un sistem de filtrare în 3 etape:

    • 2 Pre-filtre HEPA E10 – care rețin particulele mari precum praful și părul de animale.
    • Filtru TRUE HEPA H13 – de înaltă performanță, care captează particulele microscopice, inclusiv polenul, bacteriile și virusurile, cu o rată de captare de peste 99,97% pentru particule de peste 0,3 microni.
    • Funcția de ionizare activă – care eliberează ioni negativi pentru a facilita captarea și eliminarea particulelor de praf și a altor impurități.


    4. MONITORIZAREA CALITĂȚII AERULUI

    • E40 Revive dispune de un Senzor pentru compuși organici volatili (TVOC) – care monitorizează constant calitatea aerului. Astfel, în modul SMART, aparatul știe singur când să deschidă sau să închidă funcția de VENTILARE



    AlecoAir E40 Revive este echipat cu funcții inteligente care îți fac viața mai ușoară:


    • Control Wi-Fi – prin aplicația AlecoAir, disponibilă pe App Store și Google Play, compatibilă cu rețelele de 2.4 GHz.
    • Compatibilitate cu comenzi vocale – prin intermediul Google Home, Alexa și Siri.
    • Display rotativ – care se adaptează fiecărei instalări, fie pe verticală, fie pe orizontală.
    • Funcția Sleep – pentru operare silențioasă, cu ventilatorul pe treaptă minimă și display-ul dezactivat.
    • Indicator resetare filtru – care te anunță când trebuie schimbat filtrul.
    • 9 trepte de viteză ale ventilatorului – pentru a adapta cât mai precis fluxul de aer la nevoile tale.





    E40 Revive nu este doar performant, ci și ușor de utilizat și de instalat. Alege locul potrivit pe un perete exterior, realizează cele două găuri necesare pentru schimbul de aer, montează unitatea și vei avea parte de un aer curat în câteva momente.


    Cu un consum redus de energie, un nivel de zgomot minim de 20 dB și un design ergonomic, AlecoAir E40 Revive este soluția perfectă pentru oricine dorește să îmbunătățească calitatea aerului din interior.


    Îl poți găsi aici.





    Când se recomandă un Recuperator de Căldură



    Sunt numeroase situații când se recomandă un astfel de aparat. Este mai simplu să spunem când nu este necesar – respectiv când casa dispune deja de un sistem de ventilare pus la punct.

    Dacă este vorba de o locuință ermetică, fără aport de aer proaspăt, un sistem de ventilare cu recuperare de căldură este extrem de necesar. Așa cum ai văzut mai sus, efectele lipsei de aer proaspăt pot fi destul de neplăcute, și pe termen scurt si pe termen lung.

    La fel de important este un astfel de sistem:

    • În școli, grădinițe, locuri de joacă
    • În ateliere de lucru, mai ales dacă se lucrează cu substanțe poluante
    • În cabinete medicale, frizerii, saloane de înfrumusețare sau alte locuri unde este un trafic mare de persoane



    Recuperatorul de căldură versus Purificator


    • Ai un purificator? Perfect! Te ajută să ai un aer curat, să inspiri cât mai puține particule nocive. Ce nu face însă un purificator este Oxigen. Purificatorul nu vine cu un aport de aer oxigenat, deci la un moment dat, tot vei avea nevoie de o ventilare a aerului din casă. Acest lucru este suplinit de un Recuperator de căldură.


    • Poate înlocui complet recuperatorul de căldură un purificator? Depinde. Multe recuperatoare de pe piață asigură doar partea de ventilare și recuperare de energie, nu și partea de filtrare. Sau asigură doar filtrarea aerului care intră în interior, dar nu și a aerului din camera.


    E40 REVIVE este printre puținele recuperatoare de pe piață care poate suplini un purificator, având posibilitatea de a extrage aerul din camera și a-l trece prin filtrul HEPA, la fel ca un Purificator.



    Recuperatorul de căldură versus Dezumidificator



    Umiditatea excesivă din încăpere este o problema ce poate fi rezolvată cu un dezumidificator. Poate fi un astfel de aparat suplinit de un recuperator de căldură? Parțial și doar în anumite circumstanțe.


    Umiditatea are tendința să se egalizeze între spații, asemenea căldurii. Dacă ai o locuință cu umiditate crescută și afară este sezon cu aer uscat, o parte din umiditatea excesivă poate fi îndepărtată prin sistemul de ventilație. Ce se întâmplă însă în sezonul umed, cu ploi abundente? Umiditatea mai mare vine din exterior, deci recuperatorul nu mai este eficient din acest punct de vedere.


    Vrei să știi dacă ai nevoie de un sistem de ventilație cu recuperare de căldură? Un mod simplu de a detecta acest lucru este să îți achiziționezi un aparat de măsură a nivelului de CO2. Dacă nivelul de CO2 este constant ridicat, atunci, cu siguranță, casa ta (sau locul de muncă) nu este corespunzător ventilat și răspunsul este DA, ai nevoie de un sistem de ventilație, ideal, un sistem de ventilație cu recuperare de căldură, dar și mai bine, de un sistem de ventilație cu recuperare de căldură și funcție de purificare, așa cum este modelul descris mai sus.




Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

2,799.00 RON 3,369.00 RON

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electricaracitor de aer, racire aer, racire cu gheta,racitor mobil, racitor profesional ieftin, racitor ide aer ieftin
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141