Alecoair Logo

Solutii pentru incalzirea terasei si a spatiilor exterioare in sezonul rece

Solutii pentru incalzirea terasei si a spatiilor exterioare in sezonul rece


    Mereu ne dorim sa mai putem "trage" putin de vara, sa ne putem bucura de o seara prelungita pe terasa, alaturi de prieteni pana toamna tarziu sau chiar in timpul iernii. 

    Atunci cand temperaturile scad destul de mult in termometre, ai nevoie de o solutie de incalzire, insa eficienta daca adie sau bate un pic mai tare vantul. 

    Solutiile pentru incalzirea spatiilor exterioare ce folosesc tehnologia de Infrarosu (IR) sunt ideale pentru acest scop. 

    Vom explica mai jos cum functioneaza si cum trebuie sa alegi Radiatoarele cu Infrarosu IR potrivite.

     

    Ce inseamna incalzirea cu Radiatii Infrarosii si de ce este utila pentru spatii deschise (dar nu numai)


    Cand auzim cuvantul "Radiatii", ne speriem putin, dar Radiatiile Infrarosu sunt acele tipuri de radiatii emise de soare. Si ne place caldura soarelui, nu-i asa? Aceste radiatii transporta energia si se transforma in caldura abia atunci cand se lovesc de o suprafata solida. Tehnic vorbind, acest lucru se intampla deoarece radiatiile fac moleculele suprafetelor solide sa vibreze atunci cand intra in contact cu ele, creand o senzatie placuta de caldură

    Cu alte cuvinte, radiatiile infrarosu nu incalzesc aerul - asa cum fac aparatele de incalzire prin convectie sau sursele de foc deschise - ci incalzesc corpurile de la care ele se lovesc. 


    Asa se explica faptul ca un radiator sau un panou IR (Infrared) este eficient si afara, pe terasa, cand bate vantul sau este mai rece, pentru ca aproape intreaga energie este folosita eficient pentru a incalzire suprafata "radiata"" inclusiv persoanele care stau la masa.  

    Astfel de radiatoare sau panouri IR sunt eficiente si in interior, in special in incaperile in care stai mai putin timp si ai nevoie sa te incalzesti rapid, in spatii de lucru, hale de productie sau chiar si acasa. 



    Iata, in continuare, trei criterii importante pe care sa le ai in vedere atunci cand vrei sa alegi solutia de incalzire cu infrared potrivita.

    Dimensiunea si tipul spatiului pe care vrei sa il incalzesti

    Inainte de a alege solutia de incalzire potrivita asteptarilor tale, trebuie sa stii care este dimensiunea suprafetei pe care vrei sa o incalzesti. In functie de aceasta, ai mai multe optiuni disponibile.

    Solutii de incalzire pentru gradini si terase deschise


    In cazul gradinilor si al teraselor neacoperite, incalzitorul trebuie sa fie destul de puternic, eficient si special gandit pentru spatiile exterioare respectiv sa fie dotat cu protectie impotriva umiditatii (ploii). De asemenea, trebuie sa gasesti locul ideal pentru montarea incalzitoarelor pentru a maximiza suprafata acoperita. 

    Pentru locatiile in care nu exista pereti sau acoperis de care poti prinde un astfel de aparat, o solutie potrivita poate fi un radiator cu picior care emite caldura circular. 

    Un exemplu este radiatorul cu infrarosu pentru terase Trotec IRS1500E - cu o capacitate de 1.500 W, dispozitivul oferind caldura constanta in toate directiile, pe intreaga sa lungime, fara  sa aiba nevoie de preincalzire. Este dotat cu un tub inovativ de unde scurte cu infrarosu Low Glare, reducand producerea de lumina cu pana la 80% – la o putere de incalzire de 100%. Cu alte cuvinte, te poti bucura de o atmosfera placuta, discreta, seara sau pe timp de noapte. Mai mult decat atat, radiatorul este accesorizat cu iluminarea de ambianta cu LED, care iti permite sa setezi culoarea luminii. Ai la dispozitie 16 culori si 4 efecte luminoase. De asemenea, radiatorul IRS 1500 E poate fi folosit cu incredere pentru incalzirea teraselor deschise, deoarece este protejat contra prafului, stropirii cu apa si jetului de apa, dupa norma IP55. Are, de asemenea si o protectie la inclinare ceea ce il face sa se opreasca atunci cand este rasturnat, din greseala.


    Descopera AICI oferta Radiator cu infrarosu pentru terase IRS1500E


    Solutii de incalzire pentru balcone inchise si terase mici

    Daca vorbim despre suprafetele mici, cum ar fi terasele de apartament sau balcoanele inchise, este important ca dispozitivul de incalzire sa distribuie caldura in mod echilibrat, sa fie reglabil,  sa aiba un design potrivit spatiului si sa fie usor de manevrat. Iata, in continuare, cateva solutii concrete, puse la dispozitie chiar de noi:

    Vezi categoria: Aeroterme electrice si tunuri de caldura pe motorina

    • Radiatorul cu Infrarosu IR 2050 este solutia capabila sa emane caldura instantaneu. Este ideal atunci cand vrei sa te bucuri de timpul petrecut in aer liber, chiar si in sezonul rece. Se poate prinde de un perete (vezi imaginea de mai sus) de o umbrela sau pe un trepied. Alte modele din aceeasi gama gasesti in categoria de produse de incalzire din site-ul nostru. 

    Descopera AICI oferta Radiator Infrarorsu IR 2050

    • Panoul cu infrarosu Trotec TIH 500 S poate fi solutia ideala pentru incalzirea balcoanelor inchise sau a oricarei incaperi inca neincalzite. Avantajul panoului de incalzire TIH 500 S este ca produce caldura direct acolo unde ai nevoie, fara pierderi convective, prin infrarosu. De asemenea, 100% din energia electrica utilizata este  transformata in caldura, ceea ce inseamna ca panoul are eficienta maxima. In plus, poate fi utilizat imediat dupa achizitionare, nefiind nevoie de instalare suplimentara sau alte modificari.

    Vezi AICI oferta pentru Panou cu infrarosu Trotec TIH 500 S


    Solutii de incalzire pentru terase mari, acoperite

    Pentru terasele mari, poate fi folosita incalzirea punctuala, adica doar in zonele in care vei sta (unde sunt asezate mesele, scaunele, sezlongurile, in zona foisorului). O solutie potrivita poate fi radiatorul cu infrarosu si tuburi de quartz Trotec IR 1200 S, pe care il poti monta acolo unde ai rapid nevoie de caldura.


    Descopera AICI oferta pentru Radiator infrarosu cu tuburi de quartz Trotec 1200 W

    Fiind reglabil, poti directiona caldura punctual. Radiatorul are doua trepte de incalzire cu o putere maxima de 1.200 W, care pot fi alese de la butonul integrat, in functie de necesitate. Pentru ca transforma intreaga energie direct in caldura, radiatorul cu infrarosu si tuburi de quartz Trotec IR 1200 este foarte eficient din punct de vedere energetic. Poate fi montat pe perete, cu ajutorul dispozitivului de montare integrat. Un alt avantaj este acela ca este silentios si nu emana mirosuri, fiind potrivit pentru persoanele alergice.


    Cat de puternice trebuie sa fie aparatele alese pentru incalzire? Iata aici un scurt ghid pentru incalzire in exterior:



    Manevrabilitatea solutiilor de incalzire

    Manevrabilitatea este un alt criteriu in functie de care merita sa alegi dispozitivul potrivit. Intrebarea este cat de des vei muta radiatorul? In cazul in care te gandesti sa pastrezi incalzitorul intr-un singur loc, atunci ar trebui sa te orientezi catre modele fixe. Sunt potrivite chiar si solutiile pe gaz sau pe lemne, care sunt mai grele decat alte variante. Insa, daca vrei sa incalzesti terasa apartamentului si stii ca vei muta radiatorul frecvent, atunci opteaza pentru solutii manevrabile, care fie au roti si manere speciale care usureaza transportul, fie au greutate si dimensiuni reduse.  


    Siguranta solutiei de incalzire

    In functie de sursa de energie utilizata, pot exista mai multe tipuri de solutii pentru incalzirea spatiilor exterioare, fiecare avand avantajele sale, dar si puncte slabe. Gama de optiuni variaza intre incalzitoarele electrice, pe gaz, pe lemne sau cu infrarosu. Dintre acestea, incalzitoarele electrice si cele cu infrarosu sunt considerate cele mai sigure.

    Astfel, avand solutia de incalzire potrivita, ne putem bucura de timpul petrecut afara, pe terasa, chiar si in zilele racoroase, mai putin insorite. 


    Sursa foto: Shutterstock si Alecoair






Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

799.00 RON 899.00 RON

479.00 RON 759.00 RON

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141