Alecoair Logo

Ventilatia din subsol, pivnita sau alte spatii inchise: cum controlezi calitatea aerului

Ventilatia din subsol, pivnita sau alte spatii inchise: cum controlezi calitatea aerului

    Atunci cand ne gandim la beciuri, pivnite, cel mai probabil ne vin in minte rafturile cu bunatati pastrate si conservate bine peste iarna: borcanele colorate cu dulceturi, compot sau muraturi, fructele si legumele ordonate in ladite. Folosirea spatiilor de depozitare ale unei case prezinta interes practic pentru confortul proprietarului, insa, fiind un spatiu inchis, este important sa asiguri un sistem eficient de ventilatie, astfel incat sa previi aparitia diverselor probleme. Iata cateva masuri care te pot ajuta sa mentii un spatiu sigur, indiferent de anotimp. 

    Ce tipuri de ventilatie exista

    O ventilatie adecvata in pivnita, subsol sau beci te va proteja de multi factori neplacuti. Pastrarea calitatii aerului previne formarea condensului, elimina riscul aparitiei igrasiei pe pereti, a umiditatii excesive, a mucegaiului si a mirosurilor nedorite, care afecteaza nu doar lucrurile pe care le detii in pivnita, ci si calitatea intregii locuinte. Pentru a evita astfel de situatii, beciul sau subsolul trebuie ventilat corespunzator. In functie de modul in care este realizata, ventilatia poate fi de doua tipuri:

    • Ventilatia naturala - se produce datorita miscarii naturale a aerului si se poate realiza in anumite conditii atmosferice: actiunea vantului, diferenta dintre densitatea aerului interior si a celui de afara. Solutia optima de ventilatie pentru subsol presupune existenta a cel putin unei ferestre. Gurile de aerisire vor fi pozitionate in colturi diagonal opuse, astfel incat aerul sa poata circula intre ele. Desigur ca ferestrele sau gurile de aerisire trebuie construite astfel incat sa nu existe riscul patrunderii apei in pivnita ori subsol.

    • Ventilatia mecanica - se face prin intermediul ventilatoarelor speciale, care ajuta la punerea in miscare a aerului si este utilizata cu precadere in situatiile in care suprafata beciului este mare. De obicei, sistemul de ventilatie face parte din sistemul de circulatie al aerului comun intregii cladiri si poate fi de mai multe tipuri: sistem de ventilatie locala sau partiala (actioneaza doar pentru o anumita zona si pentru o singura sursa de degajare), sistem de ventilatie generala (asigura ventilatia pentru o intreaga incapere, determinand miscarea intregului volum de aer), sistem de ventilatie mixta (combina ventilatia generala cu cea partiala sau locala).

     

    Cum previi aparitia igrasiei din subsol, beci sau pivnita

    Pe langa cele doua tipuri de ventilatie, calitatea aerului poate fi controlata si cu ajutorul dezumidificatoarelor. La acest capitol, putem vorbi atat despre dezumidificatoarele profesionale (potrivite pentru spatii de pana la 140 de metri patrati), cat si despre dezumidificatoarele casnice. 

    Dispozitivul profesional poate interveni in situatii de forta majora, de exemplu, in cazul inundatiilor, sau iti poate simplifica si eficientiza munca atunci cand beciul sau subsolul casei in care tocmai te-ai mutat a fost mult timp neglijat si nu a fost aerisit corespunzator foarte multi ani. In aceasta situatie, pentru a scapa de umiditatea acumulata in timp si pentru a elimina mirosurile neplacute (aerul umed si structura impregnata a peretilor sunt factori propice pentru dezvoltarea de microorganisme), ai la dispozitie mai multe optiuni: 

    • Dezumidificatorul profesional TTK 120 S - este foarte solid si se potriveste utilizarii in subsoluri mai mari. Are o capacitate maxima pentru dezumidificare de 35l/zi si un debit aer de 510mc/h. Este o solutie rapida, practica si eficienta, care te scapa de probleme cauzate de igrasie, umiditate, mucegai. Fiind dotat si cu un higrostat reglabil, dezumidificatorul poate controla in mod permanent calitatea aerului. Daca valoarea nivelului de umiditate depaseste parametrii optimi, dezumidificatorul porneste automat. Imediat ce va fi atinsa valoarea de umiditate dorita, aparatul se deconecteaza de la sine. 

    • Dezumidificator profesional Trotec TTK 570 ECO - este o solutie economica, avand o capacitate mare de dezumidificare, chiar si la temperaturi joase. Poate dezumidifica  pana la 127 litri pe zi si are un debit aer de 510 mc/h. Este potrivit pentru incaperi de pana la 440 m². 

    • Dezumidificator Profesional TTK 355 S - este o alegere practica ce poate dezumidifica  pana la 70 litri pe zi. Are un debit aer de 1000 mc/h si avantajul sau este ca poate porni si se poate opri automat, fara sa fie nevoie sa il programezi. Higrostatul reglabil permite aparatului sa porneasca automat atunci cand valoarea nivelului de umiditate depaseste parametrii stabiliti si sa se inchida atunci cand valoarea de umiditate ajunge la un nivel optim. 

    Pe langa solutiile profesionale, utile mai ales in cazuri majore, calitatea aerului din pivnita, beci sau subsol poate fi intretinuta si prin dezumidificatoarele si purificatoarele cu consum redus de energie: 

    • Dezumidificatorul AlecoAir D23 - este un ajutor de nedejde, mai ales datorita filtrului de aer 2 în 1 (HEPA + Carbon), care elimina sporii de mucegai, polen, praf, acarieni, parul de animale si alte 99% particule mai mari de 0.3µm (microni - care sunt mai mici decat ceea ce ochiul poate vedea). In acelasi timp, filtrul de carbon neutralizeaza substantele nocive din aerul filtrat, astfel, nu mai trebuie sa iti faci griji pentru mirosurile neplacute din beciuri sau subsoluri, intrucat acestea vor disparea rapid. 

    • Dezumidificator AlecoAir D22 PURIFY - este recomandat pentru incaperi de pana la 40-45 metri patrati si elimina riscul aparitiei mucegaiului si igrasiei. Este dotat cu un prefiltru lavabil, ce retine particulele mari de praf. Suplimentar, primesti cadou un filtru HEPA ce poate retine pana la 95% din particulele cu o dimensiune de 0.3µm. 

    Punand in practica astfel de solutii, vei putea mentine un nivel optim de umiditate in beciul casei tale, indiferent daca acesta nu a fost ingrijit mult timp.


    Sursa foto: Shutterstock 


Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141