Alecoair Logo

Garantie si Service

Garantia Produselor

Produsele comercializate prin intermediul alecoair.ro beneficiaza de garantia legala de conformitate prin lege privind garantia legala de conformitate, potrivit art. 4 - pct. 1 lit. e din OUG 34/2014 - Vezi aici și art. 5-18 din Legea nr. 449/2003 - vezi Aici. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Certificatele de garantie ce insotesc produsele pot fi emise direct de producator sau pot fi emise de catre AlecoAir.

-    In cazul certificatelor de garantie emise de AlecoAir, iti oferim serviciul de TRANSPORT GRATUIT pe toata perioada garantiei care presupune preluarea si inapoierea produsului in conditii de gratuitate, acest serviciu nu se aplica produselor iesite din garantie precum si produselor cu probleme inexistente dar reclamate ca fiind defecte in urma a utilizarii inadevate, neconforme cu specificatiile tehnice.


-    In cazul certificatelor de garantie emise de producator/distribuitor, produsele beneficiaza de garantie in retelele de service ale acestora, in centrele mentionate explicit in certificate.
 Produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru de service  autorizat va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.
 Conditiile de acordare a garantiilor in acest caz pot varia in functie de producator si sunt stabilite in politicile comerciale ale fiecarui producator, la nivel national.


Pasii care trebuie urmati in cazul Garantiei oferite de AlecoAir:

 1. Completeaza toate informatiile din Formularul de Reparatie sau contactati direct un operator la numarul din Certificatul de Garantie
 2. Se va face comanda la Fan Courier pentru expedierea coletului daca clientul nu se afla in aceiasi localitate cu unitatea de service sau il va aduce personal daca se afla in aceiasi localitate. Curierul va prelua produsul defect de la adresa mentionata, iar in maxim 48 de ore produsul ar trebuii sa fie receptionat in service. Transportul gratuit este oferit doar prin curierul ageat, expediere prin alt curier va duce la preceperea taxei de transport .

 3. Produsul trebuie sa fie impachetat in ambalajul original si fie insotit de :

- Certificatul de Garantie in original

- Copie dupa factura fiscala

- Numarul formularului de inregistrare

 4. Produsul va fi reparat (daca au fost respectate conditiile din certificatul de garantie) si inapoiat prin curier fara nici un cost din partea clientului.

Serviciul de preluare si returnare asigura:
 a. informarea cu privire la produs pe perioada in care se efectueaza reparatia;
 b. returnarea produsului dupa finalizarea reparatiilor.

Serviciul de preluare si returnare nu asigura:
 a. produsele care nu beneficiaza de certificat de garantie emis de AlecoAir
 b. taxele de transport in cazul renuntarii la cumparare;
 c. produsele a caror perioada de garantie a expirat;
 d. taxele de transport pentru produsele diagnosticate cu defect nemanifestate
 e. produsele care nu se incadreaza in conditiile de acordare a garantiei, ca in cazul nefolosirii conforme cu destinatia acestora
 f. produsele care au fost transmise prin alte firme de curierat decat cele agreate de AlecoAir

In cazurile descrise la punctele a,c,d si e, de mai sus, dupa repararea produsului, transportul tur si retur va fi taxat in contul tau, cu plata ramburs.

De asemenea, AlecoAir isi rezerva dreptul de a nu raspunde pentru:
 - durata si starea produselor livrate prin alte companii de curierat, decat cele agreate;
 - produsele expediate fara a avea un numar de Formular Reparatie alocat in prealabil;
 - produse deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzatoare, aceasta presupune ambalajul original al produsului

Predarea si ridicarea produselor pentru service se poate face si personal la adresa din Certificatul de Garantie, iar pentru acest lucru aveti nevoie de:

- Certificatul de Garantie in original

- Copie a facturii fiscale

Diagnosticarea Produselor

AlecoAir se obliga sa comunice beneficiarului diagnosticul, masura reparatorie care va fi aplicata si estimarea termenului la care produsul va fi readus in stare de functionare in cel mult 10 zile de la receptia in service. Termenul maxim de remediere in service a unui produs este de 15 zile calendaristice de la receptia produsului in unitatea service.

Reparatia Produselor

Masurile reparatorii pot fi: depanarea produsului, inlocuirea partiala sau integrala mergand pana la returnarea contravalorii produsului in lipsa altei solutii.

Inapoierea produsului

Dupa readucerea produsului in stare de functionare, acesta poate fi ridicat direct din Service sau poti solicita expedierea lui prin curier.
Termenul  mediu de expediere este de 48 de ore.
Timpul de nefunctionare prelungeste in mod corespunzator termenul de garantie. Acest interval se considera din momentul inregistrarii in unitatea de service, pana la aducerea produsului in stare de utilizare normala si notificarii in scris.


Oferte speciale

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141