Alecoair Logo

5 moduri prin care poti sa evaluezi calitatea aerului din locuinta

5 moduri prin care poti sa evaluezi calitatea aerului din locuinta

Unele case te pot imbolnavi. Inainte de a te gandi la scenarii extreme, demne de show-urile de televiziune care ofera servicii de curatenie, trebuie sa stii ca orice locuinta are potential de risc, daca apa curenta si aerul nu se incadreaza in anumiti parametri. Cum poti sa masori calitatea aerului din casa ta?

Daca in privinta calitatii apei din locuinta, consumatorii cunosc multe informatii si pot realiza usor teste de verificare a puritatii, inclusiv adresandu-se unui laborator specializat, calitatea aerului nu este la fel de simplu de masurat.

Chiar si un nivel redus de poluare poate avea efecte negative asupra sanatatii, acesta fiind motivul pentru care imbunatatirea calitatii aerului, prin diverse mijloace, este oricand binevenita. Iata cum poti afla daca aerul din casa ta este cu adevarat curat...sau nu:

          1. Primul test: locuiesti in apropierea unei zone industriale sau a unei zone aflate in constructie? Cel mai probabil, locuinta ta este expusa poluarii. Chiar daca iti protejezi bine ferestrele, particulele si substantele chimice pot ajunge in interiorul locuintei prin intermediul conductelor si al sistemului de ventilatie. Observa activitatea de acest tip din vecinatatea casei sau a apartamentului tau, pentru a identifica eventualele probleme si a sti cum sa le previi mai usor.

          2. Acorda o mai mare atentie reactiilor alergice si oricaror simptome noi si neobisnuite pe care le observi, in cazul tau sau al membrilor familiei. Cu toate ca unele alergii pot fi atribuite schimbarilor de anotimp sau altor factori, de foarte multe ori, sursa acestora se afla intre peretii locuintei - acarieni, polen, praf si alti iritanti care au patruns in interior.

          3. Verifica suprafata de distributie a aerului din locuinta - cu alte cuvinte, descopera zonele in care aerul nu este distribuit in mod egal. Cum poti observa discontinuitatile? Simplu: daca exista in aceeasi incapere diferente clare de temperatura, cu zone calde si zone reci, fara ca acest aspect sa aiba legatura cu localizarea sistemului de incalzire. In acelasi timp, acorda atentie si nivelului de umiditate din locuinta. Toate acestea afecteaza calitatea aerului si pot conduce la probleme de sanatate.

          4. Verifica filtrul aparatului de aer conditionat. Acesta poate ascunde un mare numar de bacterii si are nevoie de o curatare periodica si eficienta.

          5. Pentru o analiza profesionala a calitatii aerului, poti utiliza instrumente speciale -  diversi senzori care detecteaza compusii organici volatili - agenti poluanti ai atmosferei interioare. Poti afla si daca in aerul casei tale se afla urme de fum, amoniac, alcool.

Indiferent de metoda pe care o alegi pentru verificarea aerului din locuinta, este simplu sa imbunatatesti calitatea acestuia si sa previi diversele probleme - printr-o mai buna aerisire, curatarea sistemului de ventilatie si prin folosirea purificatoarelor de aer.

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141