Alecoair Logo

Amenajarea unui atelier de croitorie: investitii care merita facute pentru confortul angajatilor

Amenajarea unui atelier de croitorie: investitii care merita facute pentru confortul angajatilor


    Pasiunea pentru design si pentru calitate poate fi transformata cu usurinta intr-o afacere profitabila, iar croitoria este un domeniu in care acest principiu se aplica foarte usor.

    Odata ce a fost rezolvata problema finantarii, incepe adevarata misiune pentru punerea pe picioare a unui atelier de croitorie ca business viabil. Resursa umana, echipamentele tehnice, gama de produse sau strategia de branding sunt puncte foarte importante pe lista celor tentati de infiintarea unui atelier de croitorie. Nu trebuie, insa, ignorate dotarile care sa asigure un confort optim si un mediu cat mai sanatos angajatilor.


    Atelier croitorie: Cum asiguri un climat sanatos

    Orele petrecute in atelierul de croitorie sunt suficient de solicitante, prin natura ocupatiei, astfel incat sa nu fie nevoie de factori suplimentari de risc asupra sanatatii si confortul angajatilor.

    Cu un impact direct asupra calitatii vietii, umiditatea si puritatea aerului din incaperile in care ne desfasuram activitatea definesc calitatea aerului in care ne petrecem cel mai mult timp al unei zile lucratoare.

    Influenta aerului curat asupra organismului se rasfrange asupra multor aspecte ce se fac simtite pe termen lung, fara legatura cu orele de program. Angajatii unui atelier croitorie care beneficiaza de tehnologia avansata a unui purificator de aer, dotat cu multiple sisteme de filtrare si sterilizare a aerului – ionizare, lumina UV-C, filtre HEPA performante - pot conta pe o mai mare capacitate de concentrare, precum si pe o productivitate constanta a muncii. Aceasta, deoarece purificatoarele curata aerul de particulele ce au efect nociv asupra aparatului respirator si nu numai. Printre acestea se numara particulele de praf, fum sau acarienii. 

    Mai mult, intr-un atelier de croitorie, care adaposteste tot felul de materii prime, se face simtit efectul particulelor provenite din compusii organici volatili, cum ar fi vopseluri, benzenul sau formaldehidele. Acesea sunt degajate de materiale noi sau substante folosite in diferite procedee de curatare sau lipire.

    Trebuie tinut cont de faptul ca starea de bine este influentata negativ de un aer nociv, pe termen lung.

    Vezi AICI oferta noastra de PURIFICATOARE AER PROFESIONALE


    Sa nu uitam si de nevoia de sterilizare a aerului acolo unde mai multe persoane isi desfasoara activitatea. Cu atat ai mult intr-un atelier de croitorie unde particulele din aer pot fi medii de suport pentru microorganisme. Raspandirea virusurilor prin aer poate fi mult diminuata cu ajutorul unor aparate de purificare si sterilizare a aerului amplasate strategic intr-o cladire, asta daca sistemul de climatizare nu este deja dotat cu facilitati de tip UV-C, desi acest lucru este foarte rar intalnit.

    O contributie importanta in curatarea aerului si in mentinerea unui mediu confortabil il au si umidificatoarele. Atunci cand umiditatea scade foarte mult – iar acesta este un aspect foarte intalnit in atelierele de productie, disconfortul creste si, in acelasi timp, particulele poluante se ridica mai usor in aer ramanand mai mult timp in suspensie unde pot fi inhalate. In functie de dimensiunea zonei de productie, se poate alege un umidificator de capacitate mare care sa mentina o umiditate peste 40-45%, un nivel minim pentru un aer mai curat si mai sanatos.  

     

    Vezi categoria noastra de UMIDIFICATOARE AER

     


    Ce solutii garanteaza mai mult confort 

    Odata ce calitatea aerului este asigurata, ramane ca angajatii din atelier, alaturi de cei din celelalte departamente, sa aiba parte de conditii cat mai placute de lucru, in special pe perioada sezonului cald.

    Canicula poate amplifica disconfortul termic in sectie, acolo unde aparatura functioneaza la capacitate maxima pe intreaga durata a zilei. Este necesara asigurarea unei diferente optime de temperatura intre exterior si spatiile de lucru.

    Daca nu exista deja o instalatie de climatizare sau in anumite parti ale zonei de lucru aceasta nu face fata, se poate apela la aparate de aer conditionat. Uneori, chiar si un ventilator puternic poate face diferenta.

    Vezi categoria noastra de aparate de AER CONDITIONAT si VENTILATOARE

    De multe ori, in timpul verilor umede, disconfortul este accentuat de o umiditate prea ridicata pe fondul unei temperaturi ridicate. In acest caz, un dezumidificator poate sa readuca confortul termic in parametri optimi fara a fi nevoie sa reduci temperatura foarte mult cu ajutorul climei. Este bine stiut ca vara poti sa te imbolnavesti la fel de usor atunci cand lucrezi intr-o camera in care aerul conditionat da un aer prea rece si exista diferente mari fata de temperatura din exterior.

    Ce alte cerinte legate de spatiu mai trebuie luate in considerare cand ai un atelier de croitorie

    Zgomotul poate fi unul din factorii deranjanti la locul de munca, mai ales intr-un atelier de croitorie. Exista reglementari si recomandari in acest sens conform carora trebuie evitata expunerea pentru o perioada prelungita la un nivel de zgomot mai mare de 85dB.

    De multe ori trecut cu vederea acest aspect, monitorizarea sunetului se poate face cu aparate de masura si control speciale. Depasirea nivelului de zgomot recomandat poate fi contracarat cu suprafete de absorbtie a zgomotului pe pereti, cu panouri fonice care sa delimiteze anumite utilaje sau cu echipamente de protectie sonora oferita angajatilor

    Vezi aici oferta noastra de Sonometre cu ajutorul carora poti masura nivelul de zgomot resimtit de un angajat.

    Lumina redusa poate scadea productivitatea la locul de munca si poate crea probleme pe termen lung angajatilor unui atelier de croitorie. Masoara periodic si in perioade diferite ale zilei nivelul de lumina cu un luxmetru si ajusteaza corespunzator sistemele de iluminat. In special, atunci cand sunt desfasurate actvitati de migala si atentie cum sunt cele dintr-un atelier de croitorie, nivelul de lumina corect este extrem de important. La polul opus, in anumite situatii, lumina poate fi prea puternica si deranjanta.

    Aerul curat si fara impuritati nu inseamna mereu aer proaspat. Intr-un loc de munca, unde isi desfasoara activitatea mai multe persoane si o multime de utilaje, oxigenul se consuma si creste nivelul de dioxid de carbon. Ideal este sa se monitorizeze permanent nivelul de CO2 si sa sa foloseasca un sistem de ventilare care sa aduca de afara aer oxigenat. Un nivel crescut de CO2 scade vizibil buna atentia la locul de munca.

    Aici gasesti un model de aparat de masura ce monitorizeaza nivelul de CO2, pe langa temperatura si umiditatea aerului.

    Misiunea unui antreprenor dornic de a-si deschide un atelier de croitorie probabil ca pare mai usoara, datorita informatiilor de mai sus. Echipamentele de monitorizare si imbunatatire a calitatii aerului vor contribui la o crestere a rentabilitatii investitiei, gratie mentinerii unui nivel de energie crescut al angajatilor potrivit cu entuziasmul tipic unui start-up. 

    Credit foto: Shutterstock, AlecoAir

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141