Alecoair Logo

Cele mai eficiente plante pentru un aer curat in locuinta ta

Cele mai eficiente plante pentru un aer curat in locuinta ta

    7 plante care imbunatatesc calitatea aerului din locuinta ta

     

    Plantele sunt nelipsite din orice casa, insa pe langa faptul ca ne infrumuseteaza locuinta, acestea au cateva beneficii importante, in special daca vorbim ne calitatea aerului pe care il respiram zilnic. Conform unui studiu efectuat de cercetatorii de la NASA, in anul 1989, plantele de interior pot sa curete aerul de compusii volatili organici, precum formaldehida si benzenul, care pot provoca aparitia cancerului.

    Alte studii efectuate ulterior au sustinut aceste beneficii alte plantelor de interior si in special faptul ca pot sa imbunatateasca calitatea aerului din locuinta.  Mai exact, plantele functioneaza ca niste purificatori naturali ai aerului si este recomandat ca pentru noua metri patrati sa avem cel putin doua ghivece cu plante.

    De asemenea, o alternativa eficienta la ghivecele cu plante este folosirea unui purificator de aer care elimina particulele de praf si alergenii din aer. Chiar daca folosesti un astfel de aparat, poti sa iti decorezi locuinta cu plante de interior. Impreuna vor avea o eficienta sporita si vor imbunatati calitatea aerului pe care il respiri zilnic.

     Iata si cateva dintre cele mai benefice plante de interior pe care ti le recomandam:


    Iedera diavolului


    Iedera diavolului,cunoscuta si sub denumirea de Golden Pothos, nu doar ca arata bine, ci estedestul de usor de ingrijit. Planta este originara din Insulele Solomon si poatefi usor recunoscuta dupa frunzele mici sub forma unor inimi cu pete in nuante dealb-galbui

    Locul ideal unde potiaseza aceasta planta este in apropierea unei ferestre, insa ferita de luminadirecta a soarelui. Tipul de sol trebuie sa fie nutritiv, de preferat turba, sicu umiditate ridicata. Iedera diavolului este eficienta in eliminareapoluantilor din aer, precum benzen, tricloretilena, xilen si formaldehida.


    Crinul pacii


    La fel ca Iedera diavolului, si Crinul pacii este o planta destul de usor de ingrijit. Are nevoie doar de putina apa si trebuie asezata intr-un loc ferit de razele directe ale soarelui, care pot duce la uscarea frunzelor. Atata timp cat este asezata intr-un loc umbros si o uzi o data pe saptamana, planta se va dezvolta armonios si va purifica aerul din locuinta.

    Crinul pacii este eficient in eliminarea formaldehidei, tricloretilenei si benzenului, fiind una dintre cele mai eficiente plante pentru purificarea aerului, asa cum sustine studiul celor de la NASA.


    Crizantema morifolium


    Aceasta planta pereniala este populara datorita florilor sale colorate care inveselesc orice locuinta. Spre deosebire de Crinul pacii, crizantema prefera lumina directa a soarelui si o cantitate medie de apa. Principalele chimicale pe care le elimina din aer sunt formaldehida, xilenul, benzenul, amoniacul, toluenul si tricloretilena.


    Dracaena reflexa


    Dracaena reflexa este o planta usor de ingrijit si, odata ce ajunge la maturitate, incepe sa infloreasca mici plante albe care vor produce fructe sub forma de boabe mici de culoare rosu-portocalie. Planta prefera un loc ferit de razele directe ale soarelui si un sol usor umed.

    Aceasta planta poate elimina din aer compusi volatili organici precum benzenul, tricloretilena si xilenul.


    Sansevieria trifasciata


    Aceasta planta mai este cunoscuta popular sub denumirea de Limba soacrei si este una dintre cele mai bune plante pe care le poti avea in interiorul locuintei. Sansevieria trifasciata poate rezista o perioada lunga fara multa lumina, insa prefera lumina puternica. Nu exagera cu cantitatea de apa deoarece un sol mult prea umed poate duce la putrezirea radacinilor.

    Sansevieria trifasciata poate sa elimine din aer toxine precum formaldehida, oxidul de azot, benzenul, xilenul si tricloretilena.


    Crinul flamingo


    Cunoscuta pentru florile sale colorate, aceasta planta prefera multa lumina indirecta, mai ales ca florile au nevoie de multa lumina ca sa se dezvolte armonios. Tine cont si de faptul ca planta are nevoie de un mediu cu o umiditate ridicata, peste 50%. Un umidificator este solutia ideala ca sa eviti ofilirea plantei.
     Crinul flamingo poate sa absorbe din aer formaldehida, amoniacul, xilenul si toluenul.


    Ficus benjamina

    Ficusul benjamina mai este cunoscut si sub denumirea de Ficusul plangator si este una dintre cele mai eficiente plante care pot sa purifice aerul din interiorul locuintei. Aceasta nu necesita multa ingrijire, trebuie asezata intr-un loc cu lumina indirecta si udata frecventa, insa numai atunci cand pamantul este uscat complet. Ca sa se dezvolte armonios, Ficusul plangator are nevoie de temperaturi ridicate si o umiditate peste 50%.

    Aceasta planta poate sa elimine din aer compusi chimici precum toluenul, xilenul si formaldehida.

    Poate ca unul dintre motivele pentru care ne place sa ne decoram locuinta cu plante, pe langa faptul ca ne ajuta sa respiram un aer curat, este si dorinta noastra innascuta de a fi conectati cu natura. Iar acest lucru este dovedit stiintific. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca aceasta dorinta poarta denumirea de „biofilie“.

    Bineinteles, pe langa folosirea plantelor de interior ca solutie pentru purificarea aerului din locuinta, mai exista si alte metode mai putin cunoscute care te vor ajuta sa mentii calitatea aerului din locuinta. Despre aceste metode poti citi mai multe in acest articol.


    Sursa foto: Shutterstock



Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

2,379.00 RON 2,798.00 RON

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141