Alecoair Logo

Cum sa mentii o atmosfera racoroasa in casa pe perioada verii

Cum sa mentii o atmosfera racoroasa in casa pe perioada verii

    Pe perioada verii, pare din ce in ce mai greu sa pastrezi o temperatura scazuta in casa, mai ales ca verile au devenit tot mai calduroase. Din fericire, exista cateva solutii simple si rapide care te vor ajuta sa pastrezi nu doar racoarea in casa, ci si o temperatura optima. Iata care sunt aceste solutii:

    Tine ferestrele inchise si acoperite pe timpul zilei

    O parte din caldura de afara ajunge in casa prin ferestre. Asa ca, o solutie ca sa impiedici acest lucru este sa tii ferestrele inchise si sa tragi draperiile pe timpul zilei, in special in intervalul 10:00 - 16:00, cand razele soarelui sunt mai puternice. Pentru mai multa eficienta, poti opta pentru un set de draperii dim-out, care blocheaza patrunderea luminii in procent de 70 - 75%, sau draperii blackout, care blocheaza lumina si caldura chiar si pana la 100%.


    Tine ferestrele deschise pe timpul noptii

    Odata cu lasarea serii, cand temperatura de afara incepe sa scada, poti deschide ferestrele. Nu doar ca aerul cald va fi inlocuit cu aer mai rece, ci vei putea si sa aerisesti locuinta. In plus, daca folosesti si un ventilator de camera, vei permite aerului sa circule mai bine, iar camerele se vor racori mai repede.


    Schimba asternuturile

    Schimbarea asternuturilor cu unele din bumbac reprezinta o buna solutie ca sa nu te incalzesti prea tare atunci cand dormi. Bumbacul este un material moale, care nu retine caldura si permite pielii sa respire.

    In plus, poti sa investesti si intr-un set de perne cu pleava de hrisca. Pe langa faptul ca sunt confortabile, acestea permit aerului sa circule, astfel incat sa nu te incalzesti prea tare pe timpul noptii.


    Foloseste un termostat

    In cazul in care folosesti aerul conditionat ca sa mentii o atmosfera racoroasa in casa, e bine sa stii cum poti sa optimizezi energia folosita, iar pentru asta ai nevoie de un termostat. Astfel, poti regla temperatura dorita, iar aparatul se va opri atunci cand atinge aceasta temperatura, fara sa consume multa energie electrica. Pe timpul verii, temperaturile recomandate sunt:

    • 23 grade Celsius atunci cand nu esti acasa

    • 26 grade Celsius atunci cand esti acasa

    Daca nu ai apucat sa montezi o unitate de aer conditionat, o solutie rapida si eficienta este un aer conditionat portabil, care nu necesita instalare. Anumite modele ofera si functia de dezumidificare pe care o poti folosi in timpul ierni


    Curata regulat filtrele aparatului de aer conditionat
    Pune cat mai multe plante prin casa


    In afara de faptul ca plantele mentin un aer curat in locuinta ta, acestea te ajuta sa mentii si o atmosfera racoroasa in casa. Motivul este acela ca plantele pierd apa in timpul procesului de transpiratie, ceea ce duce la racorirea aerului din casa, dar si la purificarea lui, asa cum ne arata un studiu al celor de la Columbia University.

    Cele mai bune plante care te pot ajuta sa mentii racoarea in casa pe timpul verii sunt aloe vera, palmierul areca, ficusul, feriga sau planta sarpelui, cunoscuta la noi drept limba soacrei.




    Sursa foto: Shutterstock 






Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141