Curata si reimprospateaza aerul din casa cu ajutorul unui dezumidificator casnic fiabil, eficient si de incredere. AlecoAir.ro iti pune la dispozitie cea mai mare gama de dezumidificatoare de camera pentru eliminarea umezelii daunatoare sau reglarea umiditatii la un nivel optim pentru sanatatea ta si a celor din jur.
Un dezumidificator casnic reprezinta o solutie pentru multe probleme cu care poti sa te confrunti intr-o locuinta fiindca reduce riscul de condens dintr-o camera neincalzita corespunzator, predispusa la igrasie si mucegai. De asemenea, dezumidificatorul elimina umiditatea din debarale sau alte spatii inchise unde nu exista o ventilatie a aerului corespunzatoare. Astfel, unele produse alimentare depozitate aici isi pot pastra calitatile pentru mai mult timp.
Cum alegi un dezumidificator electric casnic
Cauti un dezumidificator pentru casa? Aici poti gasi o gama larga de modele. Produsele pot fi sortate in functie de numeroase criterii: pret, suprafata camerei sau a casei in mp, capacitatea de dezumidificare, functii suplimentare precum ionizare, umidificare sau functionare continua, nivelul de zgomot, consum, debit de aer, precum si alti parametri ce fac diferenta intre un model sau altul.
Un aparat de dezumidificare nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa sau apartament. Pretul unui dezumidificator de camera este incomparabil mai mic fata de beneficiile pe care le obtii. Te ajuta sa respiri un aer mai curat, sa eviti diferite afectiuni pulmonare, sa beneficiezi de un confort sporit prin atingerea unui nivel de umiditate optim in functie de anotimp, sa economisesti bani prin protejarea lucrurilor din casa dar si printr-un consum mai mic de energie necesar incalzirii. Pentru a descoperi toate avantajele unui dezumidificator casnic, te invitam sa descoperi si articolele de pe blogul nostru.
Dezumidificatoare pentru baie
Baia este una dintre incaperile cele mai predispuse la igrasie si mucegai, iar un dezumidificator reprezinta cea mai buna solutie pentru preventia unor astfel de daunatori. Un alt avantaj al dezumidificatorului il constituie functia de uscator de rufe, astfel iti poti usca mult mai repede rufele in baie, fara riscul de a avea condens pe pereti sau ferestre.
Dezumidificator pentru camera de bebe
Proaspetii parinti vor gasi intr-un dezumidficator suportul ideal datorita acuratetei cu care aparatul actioneaza asupra nivelului optim de umididitate din camera. Inclusiv mobila sau alte obiecte din camera bebelusului vor fi pastrate in bune conditii fiindca acestea nu vor mai fi afectate de o eventuala umiditate crescuta. In plus, exista modele de dezumidificatoare special concepute pentru a fi cat mai silentioase iar in felul acesta aparatul nu va interfera cu somnul de calitate atat de necesar bebelusilor.
AlecoAir.ro iti pune la dispozitie cele mai bune optiuni pentru a te bucura de un aer de calitate in locuinta ta, indiferent de bugetul de care dispui. Chiar si un dezumidificator ieftin se poate dovedi extrem de folositor cat timp se incadreaza in dimensiunile incaperii in care vrei sa-l folosesti. Nu stii exact care din modelele de dezumidificatoare casnice ar fi cel mai potrivit pentru tine? Contacteaza-ne si unul din reprezentantii AlecoAir te va ajuta sa gasesti produsul potrivit.
Intrebari frecvente despre dezumidificatoare
Cum sa alegi un dezumidificator?
Primul criteriul de alegere este dimensiunea camerei. In general, gasesti o recomandare a suprafetei de utilizare pentru fiecare model. Ideal este sa alegi un dezumidificator usor supradimensionat. Al doilea criteriu important este temperature de lucru pentru a alege tehnologia potrivita (dezumidificator cu compresor, Peltier sau absorbant). Apoi allege modell ce ofera are functiile dorite de tine.
Ce face un dezumidificator?
Principalul scop al dezumidificatorului este de a elimina excesul de umiditate din aer si implicit din pereti sau obiectele din incapere. Dezumidificatoarele au numeroase aplicatii de la prevenirea aparitiei mucegaiului la uscarea de rufe sau metinerea umiditatii optime in spatii industriale.
Cum functioneaza un dezumidificator?
Dezumidificatoarele functioneaza prin condensarea umiditatii din aerul circulat pe o suprafata rece sau prin absorbtia umiditatii intr-un material cu proprietati absorbante. Aerul uscat este recirculate in incapere unde umiditatea se omogenizeaza.
Cat consuma un dezumidificator?
In general, consumul de energie variaza in functie de conditiile de lucru respectiv temperatura de lucru si nivelul de umiditate din aer. Dezumidificatoarele casnice au, in general, un consum intre 200W/h si 400W/h. Varful de consum este situate in conditiile unei umiditati foarte ridicate de pana la 90%Rh si o temperature de aprox 30°C. Pentru un consum normal, insa, un astfel de aparat genereaza un consum mediu intre 30 si 50 KW pe luna, daca exista conditii de umiditate care pun sanatatea in pericol.
Care este nivelul de umiditate de la care ai nevoie de dezumidificator?
O umiditate de peste 60% creaza conditiile favorabile pentru aparitia igrasiei si mucegaiului, dezvoltarii microorganismelor, deteriorarii lemnului si a altor tipuri de materiale si aparitiei ruginei. Pentru o umiditate peste acest prag, se recomanda folosirea unui dezumidificator.
Intre ce intervale de temperatura poate functiona dezumidificatorul?
Temperatura de functionare depinde de tipul de aparat, In general, se recomanda folosirea intr-un mediu de lucru situat intre 5 si 35 grade Celsius. Fiecare aparat, insa, are o eficienta crescuta intr-un anumit interval de temperatura. Pentru dezumidificatoarele casnice cu compresor, se recomanda o temperature intre 20 si 25 de grade pentru o eficienta maxima.
De ce nu mai colecteaza apa in rezervor?
Verificati setarile efectuate, este posibil ca nivelul de umiditate dorit sa fie deja atins, temperatura din camera este foarte scazuta (mai mica de 5 grade), sau umiditatea setata este mai mare decat cea existenta in incapere.