Procedeul de igienizare poate fi necesar, la anumite intervale de timp, pentru orice echipament de tratare a aerului (aparate de aer conditionat, ventilatoare, umidificatoare, purificatoare, etc.) inclusiv pentru dezumidificatoare.  Intervalul de timp este dictat de nivelul de impuritati din aer si de frecventa de utilizare. Sunt aparate care NU au nevoie de un astfel de procedeu nici dupa 5-6 ani de functionare (in special in cazul celor care dispun si sunt folosite cu un filtru HEPA), dar sunt si aparate care functioneaza in medii poluate sau nu se curata periodic prefiltrul si care ar trebui igienizate dupa 8-12 luni.Â
Cum recunosti ca aparatul tau are nevoie de igienizare?
In astfel de situatii, primul pas este verificarea, schimbarea sau curatarea filtrelor (in cazul filtrelor HEPA, acestea nu pot fi curatate, trebuie schimbate). Daca simptomele de mai sus persista, inseamna ca este nevoie de o curatare interna a aparatului, respectiv o igienizare.
ATENTIE! Igienizarea cu spray-uri sau prin pulverizarea altor substante de curatare in interiorul aparatului nu este recomandata. Acest lucru poate duce la defectarea unor componente interne. Cea mai sigura modalitate de igienizare este prin curatarea corecta a componetelor interne.
Â
In cazul purificatoarelor de aer, filtrele neschimbate la timp sunt motivul pentru care acestea au nevoie de o curatare profesionala. Pentru umidificatoare, de exemplu, depunerile de calcar formate in urma utilizarii in functie de tipul de apa folosit poate duce la o functionalitate redusa a acestuia.
Ce presupune igienizarea unui dezumidificator?Â
Igienizarea este un proces complex care poate implica peste 10-12 ore de lucru. Nu este vorba de o simpla stergere a carcasei ci de o dezasamblare a componentelor interne, curatare in profunzime si reasamblare a aparatului. Acest procedeu poate fi excutat doar de tehnicieni specializati.
De ce nu e este suficienta o simpla curatare a aparatului si ce presupune procedura de igienizare profesionala in ceea ce priveste un dezumidificator:
O simpla curatare presupune o stergere a carcasei, a filtrului lavabil, a grilelor de aer. O astfel de operatiune este important sa fie efectuata macar saptamanal in perioada in care aparatul este folosit, dar o igienizare profesionala se recomanda la un interval de 1-5 ani sau de fiecare data cand este necesar daca aparatul are nevoie. Nu este obligatoriu procesul de igienizare profesionala daca aparatul este ingrijit corespunzator si nu prezinta acumulari de reziduuri. Timpul de efectuare a igienizarii profesionale este stabilit in functie de o multitudine de factori: gradul de impuritati din incapere, ingrijirea constanta a dezumidificatorului, schimbarea la timp a filtrelor HEPA/Carbon.Â
Igienizarea aparatului presupune un nivel avansat de dezasamblare al aparatului, curatarea temeinica a componentelor interne si reasamblare, aparatul fiind adus intr-un stadiu similar cu cel al iesirii de pe banda de productie.
In momentul in care dezumidificatorul ajunge in mainile specialistilor nostri, incepe un proces riguros, meticulos si atent de curatare cu produse speciale de igienizare, proces ce poate dura, de la cateva ore la cateva zile pentru protejarea si eliminarea tuturor particulelor poluante din interiorul si exteriorul aparatului.
Iata, pe scurt etapele procesului de igienizare:
✓ Se extrage vasul colector si se spala cu formule speciale anticalcar, antifungice, antibacteriene
 ✓ Se desprinde carcasa aparatului si se aspira foarte bine toate partile componente din interior
 ✓ Carcasa se spala, daca este cazul, cu formule profesionale antibacteriene si antifungice
 ✓ Se aspira de praf vaporizatorul, condensatorul, ventilatorul si zona de evacuare a aerului
 ✓ Se separa vaporizatorul de condensator
 ✓ Se spala fiecare parte componenta (condensatorul, vaporizatorul, ventilatorul) cu solutii profesionale antibacteriene, antifungice si anticorozive
 ✓ Tot cu astfel de solutii profesionale se curata si tavita colectoare de sub condensator.
 ✓ Pre-filtrul lavabil se aspira si apoi se spala cu solutii profesionale antibacteriene si antifungice
De exemplu, aceste dezumidificatoare au necesitat peste 12 ore de lucru pana la indepartarea integrala a stratului gros de impuritati, depus si intarit in timp asemenea straturilor de var de pe perete.
Specialistii nostri au reusit sa elimine integral impuritatile. Puteti vedea diferenta intre starea in care a fost trimis produsul la noi in service si modul in care a fost acesta igienizat pentru o utilizare conforma si fara riscul de degajare a poluantilor in aer.
Cat costa procedura de igienizare a dezumidificatorului sau a unui alt tip de aparat de tratare a aerului
Pretul procedeului de igienizare incepe de la 250 lei (pret cu TVA inclus, fara costuri de transport incluse). Pretul final este stabilit in functie de dimensiunea aparatului si conditia acestuia la sosire in service, dupa evaluarea Departamentului Tehnic. Mai jos gasiti detalii privind operatiunile implicate de acest procedeu.
Atentie! Igineizarea sau curatarea aparatului nu sunt operatiuni incluse in garantie.Â
De ce este importanta igienizarea periodica a dezumidificatorului:
ATENTIE! Atunci cand filtrul este foarte incarcat, se poate ajunge chiar la blocarea completa a fluxului de aer si deteriorarea imediata a aparatului.
ATENTIE! Defectiunile care apar din cauza colectarii mizeriei nu constituie defectiuni acoperite de garantie.
AlecoAir iti ofera cele mai bune servicii de igienizare profesionala in cadrul service-ului propriu autorizat
Cu o experienta de peste 17 ani in domeniul, AlecoAir va ofera o gama variata de servicii conexe, inclusiv serviciul de igienizare a dezumidificatoarelor casnice ori profesionale. Echipa de tehnicieni este specializata in reparatii de aparate destinate filtrarii aerului: umidificatoare, dezumidificatoare, purificatoare, aparate de aer conditionat si aparate de climatizare.
Dezumidificatorul dumneavoastra poate fi adus la sediul companiei sau poate fi expediat prin curier pe adresa service-ului. Â AlecoAir, prin unitatea sa de service, intervine pentru orice defectiune sau problema a produselor comercializate, oferind servicii de verificare, constatare, reparatie si igienizare.
Pentru informatii suplimentare sau programari ne puteti contacta la- telefon: 031 130 98 20/ mail: office@alecoair.ro
Mai multe informatii despre igienizararea dezumidificatoarelor si a altor aparate de tratare a aerului
Dezumidificatoarele sunt un sprijin de nadejde in locuinta dumneavoastra pentru combaterea umiditatii in exces si pentru imbunatatirea calitatii aerului.
Procesul de eliminare a umiditatii excesive se bazeaza pe ventilarea si recircularea aerului din locuinta prin aparat unde are loc procesul de absorbtie sau condensare. Â Aerul contine, insa, o multime de elemente poluante, indiferent de eforturile depuse pentru a mentine curatenia. Pe langa microparticule de praf, alti poluanti ce pot ajunge in interiorul aparatului, sunt:
Orice aparat care se bazeaza pe ventilarea aerului – dezumidificatoare, aparate de aer conditionat, ventilatoare sau purificatoare etc. sunt, in timp, afectate de astfel de particule, necesitand intr-o masura mai mare sau mai mica o curatare temeinica si periodica: o igienizare profesionala a aparatului.
In mod particular, in cazul dezumidificatoarelor, in interiorul acestora este umiditate in cea mai mare parte a timpului de functionare. Impuritatile si umiditatea sunt ingredientele perfecte pentru formarea de depuneri pe componentele interne.
In timp, stratul de impuritati devine din ce in ce mai gros, particulele de praf se vor raspandi in tot aparatul si vor impiedica functionarea optima a acestuia.
In astfel de situatii, ventilatorul va depune efort suplimentar sa aspire aerul si va avea un consum mai ridicat de energie electrica. Tavita colectoare se poate infunda si apa se poate scurge prin alte parti ale dezumidificatorului, inundandu-va camera sau defectand produsul.
Cu alte cuvinte, impuritatile duc la scaderea eficientei, reducerea duratei de viata a aparatului existand si riscul ca impuritatile sa fie recirculate in aerul din camera, sau chiar defectarea iremediabila a dezumidificatorului.
Principalii factori care influenteaza depunerea de reziduuri pe componentele interioare ale dezumidificatoarelor sunt:
Este important de stiut ca dezumidificatoarele cu Filtru HEPA sau alt tip de filtru (decat pre-filtru de praf) sunt mult mai protejate, filtrul HEPA retinand o mare parte de impuritati. Un filtru HEPA H11 (pe care il gasiti pe majoritatea dezumidificatoarelor) retine pana la 95% din particulele de peste 0.3 microni.
Detalii tehnice
Producator | AlecoAir |
Opinii
Produse asemanatoare
Vezi Rapid
Vezi Rapid
Vezi Rapid
Vezi Rapid
Vezi Rapid
Oferte speciale
249.00 RON 269.00 RON
4,899.00 RON 5,299.00 RON
Like pe Facebook