Se spune ca cel mai periculos dusman este cel pe care nu il vezi, iar in aerul pe care il respiram zi de zi sunt, vrem nu vrem, o multime de particule cu un efect nociv asupra sanatatii noastre: praf, alergeni, polen, fragmente de par de animale, microbi, mucegaiuri, compusi organici volatili, particule de monoxid de carbon si multe altele.
Pot fi acestea filtrate si eliminate din aerul pe care il respiram? Cu siguranta da, cu ajutorul unui aparat de purificare a aerului modern.
Pentru a imbunatati calitatea aerului, acasa, la birou sau in orice alt spatiu in care ne desfasuram activitatea, alegerea unui purificator de aer este o decizie extrem de buna. Nu suntem foarte obisnuiti cu un astfel de aparat, insa utilizarea lui se face imediat resimtita.
Purificatoarele de aer moderne pot sa capteze cu ajutorul filtrelor HEPA particule de pana la 0,3 microni, iar cu ajutorul sistemelor UVC si fotocatalitice, pot fi anihilate microparticule precum virusi, microbi si bacterii. Putem spune, astfel, ca un aparat de purificat aerul are si rol medical, deloc de neglijat.
Iti punem la dispozitie o gama foarte larga de purificatoare de aer cu filtru HEPA. cu ionizare, cu lampa UV-C bactericida, cu filtre carbon sau cu alte sisteme de filtrare si monitorizare a aerului. Poti alege, din portofoliul nostru, purificatoare pentru camere mai mici sau mai mari, pentru camera copilului sau pentru birouri, purificatoare industriale pentru spatiile comerciale sau pentru institutii medicale.
Cat despre preturi, te poti convinge ca sunt extrem de atractive. Tehnologia a evoluat atat de mult incat in ziua de astazi poti achizitiona un purificator de aer pentru camera cu un buget extrem de mic. Trebuie sa ai in casa un astfel de aparat, extrem de benefic pentru copii sau persoane care sufera de astm, alergii ori alte afectiuni pulmonare. La fel de util este un astfel de aparat si daca locuinta ta se afla intr-un oras sau aproape de un centru industrial unde poluarea aerului este factor omniprezent.
Ce sunt filtrele HEPA? Sunt filtre care au capacitatea de a retine particule mici de pana la 0,3 microni. Cu alte cuvinte, retin nu numai particule de praf, dar si alergeni, polen, bacterii sau chiar si anumite virusuri.
Ce este Ionizarea? Ionizarea aerului presupune generarea de ioni negativi de catre purificatorul de aer si eliberarea acestora in incapere unde se prind sau reactioneaza cu particulele poluante, contribuind la curatarea aerului. In mod natural, ionii negativi sunt generati de fenomene naturale precum spargerea valurilor, caderi de apa, fulgere, dar si de soare sau raze cosmice. Atunci cand sursele naturale lipsesc, ionizarea artificiala, create de purificatoare cu o astfel de functie, suplinesc beneficiile naturii. Un purificator de aer cu ionizare are, asadar, o eficienta crescuta in curatarea aerului din incapere.
Ce functie are lampa UV? Lumina UV in spectrul 100-280 nm numita si lumina UV-C, are efect germicid, reusind sa distriga microorganismele cum sunt microbii si virusurile. Un purificator de aer cu lampa uV-C are rolul de a steriliza aerul care trece prin aparat si este eliberat in incapere. In consecinta, daca doresti un purificator pentru sterilizarea aerului, aleger un purificator cu lampa UV-C.
Imbunatateste calitatea aerului pe care il respiri cu ajutorul unui purificator! Cauta cel ma ipotrivit aparat pentru casa ta sau pentru locul de munca pentru a iti tine plamanii intr-o forma cat mai buna!
Intrebari frecvente despre purificatoare
Cum aleg un purificator de aer?
Alegerea unui purificator de aer porneste de la dimensiunea camerei in care va fi folosit. In functie de aceasta, se alege un purificator de o capacitate mai mica sau mai mare. Pentru a usura sarcina cumparatorului, fiecare purificator AlecoAir are o suprafata recomandata. Apoi trebuie sa iei in considerare tipurile de filtrare de care are nevoie spatiul tau si functiile care ofera confortul maxim de care ai nevoie cum ar fi, de exemplu, telecomanda sau conectivitatea la un dispozitiv mobil.
Care sunt cele mai bune modele de purificatoare de aer?
Cele mai bune modele de purificatoare sunt cele care inglobeaza cat mai multe sisteme de filtrare. De exemplu, un purificatoar care are pe langa filtrul HEPA si un filtru de Carbon Activ, Ionizare sau lampa UV-C, este cu siguranta mai performant decat unul care are doar filtru HEPA. De asemenea, filtrul HEPA trebuie sa fie cat mai performant (vezi standardele HEPA de la H10 la H14).
Ce face un purificator de aer?
Un purificator are rolul de filtra aerul de impuritati si de a neutraliza mirosuri, bacterii sau virusuri din aerul dintr-o incapere. El absoarbe aerul din camera, il trece prin filtrele cu care este dotat si il elibereaza in camera. Purificarea aerului are loc in urma unui ciclu de ventilari a aerului din camera.
Pot cumpara un purificator de aer profesional?
Pentru spatii mai mari de 100 mp sau pentru spatii in care sunt desfasurate activitati ce genereaza o cantitate mare de impuritati – ateliere de lucru, sali de intalnire, cabinete medicale sau sali de asteptare, se recomanda purificatoarele profesionale ce au o capacitate mai mare de ventilare si purificare a aerului.
Ce tip de lampa UV trebuie sa aiba un purificator?
Spectrul UV este impartit in UVA, UVB si UVC. Spectrul UV-C s-a dovedit stiintific a fi de tip germicid, de aceea se recomanda achizitionarea unui purificator cu lampa UV-C (254 nm). Daca nu este specificat tipul de lampa UV, trebuie intrebat vanzatorul privind spectrul lampii UV.
Se poate folosi un purificator cu lampa UV-C in timp ce sunt persoane in camera?
Lampile UV-C cu care sunt dotate purificatoarele AlecoAir sunt montate in interiorul aparatului, iar lumina UV-C este ecranata de filtrul HEPA sau de un element de protectie. In cazul purificatoarelor, lumina UV-C nu ajunge in exteriorul aparatului, fiind astfel sigure pentru a fi utilizate in camera in timp ce sunt si persoane.
Ce purificatoare sunt eficiente impotriva alergiilor?
Purificatoarele cu filtru HEPA sunt eficiente impotriva alergiilor declansate de alergenii din aer, respectiv polen. Ionizarea este o alta functie care ajuta la reducerea efectului alergenilor din aer.