Atunci cand vine vorba de alegerea unei locuinte, indiferent daca este vorba de una permanenta sau temporara, exista multi factori pe care trebuie sa ii iei in considerare,
In teorie, se pleaca de la un buget disponibil si zona de interes. In practica, te lovesti de o lista destul de lunga de criterii pe care le pui in balanta, de la dotarile existente, vecinii, costurile de intretinere, distanta fata de mijloacele de transport, locul de parcare disponibil sau etajul.
Vorbind de etaj, multe imobile din zone bune ale orasului au camere sau apartamente la demisol, la un pret mult mai bun, dar pentru care exista o anumita reticienta.
Noi iti recomandam sa consideri si aceste optiuni, venind cu 4 solutii prin care poti sa faci din apartamentul tau de la demisol cel mai cool loc numit “acasa”, fara sa simti ca ai facut un compromis cand l-ai ales.
Cea mai mare provocare pe care o intampini intr-un apartament aflat la demisol consta in lipsa luminii, iar geamurile aflate la nivelul solului nu ajuta suficient in acest sens.
Ce este de facut? Un pont bun este sa incerci sa valorifici lumina pe care o ai astfel incat sa devina punctul de interes al apartamentului tau. Spatiul din jurul ferestrelor trebuie sa fie cat mai liber, iar daca doresti sa ai si perdele sau draperii, acestea ar trebui sa fie in nuante deschise si usor transparente. Jaluzelele retractabile reprezinta si ele o solutie de luat in calcul, astfel poti avea atat lumina cat si intimitate, in functie de necesitatea ta.
Foloseste carpete sau covoare deschise la culoare. Ele se pot dovedi ceva mai dificil ade intretinut, insa vor compensa la capitolul luminozitate. Vor retine mai putin din lumina naturala
Un truc interesant este folosirea oglinzilor inteligent, plasate in zona in care lumina naturala patrunde in camere, pentru o distributie a acesteia unifor in casa sau focalizata catre o anumita zona.
Evita sa pozitionezi rafturi sau piese de mobilier in dreptul ferestrelor: chiar si o planta mica poate sa iti blocheze lumina din apartament. In schimb, pozitioneaza rafturile sau sub langa ferestre, in acest mod nu blochezi lumina si iti vei evidentia decoratiunile sau plantele preferate.
Cea mai buna metoda de a evita aspectul de pivnita este sa nu vopsesti peretii ca atare, desigur, cu exceptia situatiei in care chiar iti doresti asta. Culorile calde puternice precum nuantele de rosu sau oranj pot da un aspect agresiv camerei. Peretii vopsiti in astfel de culori au farmecul lor, insa in contextul unui spatiu care iti permite aceasta joaca.
In cazul unui apartament la demisol, o alegere mai buna este reprezentata de culorile deschise, indiferent ca alegi o paleta calda sau rece. Daca mobilierul este alcatuit din piese statement in culori vibrante, alege nuante neutre precum cele de gri si nu ai cum sa dai gres. Pentru a da senzatia unui spatiu deschis si luminous, formula cromatica cea mai fericita este data de culori deschise pentru pereti combinate cu decoratiuni sau piese de mobilier in culori indraznete si nu invers.
Nimic nu pune mai mult amprenta de ... demisol decat un aer specific spatiilor inchise, umede, neaerisite.
Calitatea aerului dintr-un apartament aflat la demisol poate sa ridice multe probleme din cauza faptului ca acesta nu circula corespunzator. In mod ideal, calitatea aerului se masoara cu ajutorul unui aparat special care arata concentratia de CO2 din aer, temperatura si nivelul de umiditate.
In cazul apartamentelor de la demisol este necesara o atentie sporita fiindca exista o predispozitie mai mare la inhalarea unui aer "consumat", cu o concentratie redusa de oxigen sau "alterat" de microparticule nocive, care in timp se poate dovedi nociv pentru sanatatea ta si a familiei tale. Este extrem de important sa tii ferestrele deschise cat timp vremea de afara iti permite acest lucru (si este posibil in functie de configurata blocului), insa ce este de facut in zilele ploioase sau friguroase? Iata cateva aparate accesibile care iti vor garanta confortul unui aer mai sanatos acasa:
Lipsa unei ventilatii corespunzatoare combinata cu un sezon ploios ar putea ridica probleme precum aparitia mucegaiului si degradarea peretilor. Aici intervine dezumidificatorul de aer, un aparat care extrage apa excesiva din aer, pereti sau alte obiecte care absorb umiditatea. Apropo, poti folosi un dezumidificator pe post de uscator de haine, avand astfel posibilitatea de a-l folosi pe tot parcursul anului, nu doar in conditii extreme. Destul de tare, nu?
Poti alege dintr-o gama variata dezumidificatorul perfect pentru apartamentul tau. Alege in functie de dimensiunea spatiului tau si functiile dorite precum cea de purificare, ionizare sau conectare WiFi.
Dupa cum ii spune si numele, acest aparat purifica aerul din locuinta ta, avand o contributie notabila asupra sanatatii tale dar si a starii tale de bine. Pe langa factorii poluanti vizibili cu ochiul liber - dintre care amintim scamele, praful, parul de animale sau sporii de mucegai – exista si acei “dusmani invizibili” precum acarienii, virusii, bacteriile sau diverse ciuperci, care pe termen lung pot sa iti dea dureri mari de cap indiferent de tipul locuintei tale, insa cu atat mai mult la demisol, in lipsa unei ventilatii corespunzatoare.
Purificatoarele de aer cu filtre TRUE HEPA elimina pana la 99.97% dintre microorganismele mai mari de 0.3 microni, performanta ce le plaseaza in topul celor mai eficiente filtre de pe piata.
Apartamentele dela demisol sufera, in general de o ventilare insuficienta. Daca nu ai un sistem special care sa aduca aer proaspat din exterior, accelereaza ventilarea aerului prin ferestrele sau usile lasate deschise cu ajutorul unui ventilator de camera.
Chiar daca in aparenta un apartament la demisol te poate limita cand vine vorba de designul interior, in realitate tocmai aceasta particularitate te poate impinge sa iti depasesti limitele cand vine vorba de creativitate. Cum poti imbina indrazneala cu sentimentul de “acasa” la demisol? Mai simplu decat credeai!
Obiectele de arta aduc suflet si culoare oricarei case, prin urmare acestea trebuie alese pe baza unei reguli stricte: sa te bucuri atat de mult cand le privesti incat sa nu iti poti imagina viata fara ele. Astfel vei reusi sa delimitezi piesele de arta care te reprezinta si iti reflecta personalitatea, de piesele de arta care pot impresiona vizitatorii. Nu uita: singura persoana care trebuie impresionata esti tu. Plasand piese de arta in punctele de interes ale casei tale vei obtine un look indraznet invidiat chiar si de un apartament de la etajul 2.
Un perete accent este o metoda foarte buna de a-ti expune personalitatea si stilul cand vine vorba de designul unui apartament. Dar care este cea mai buna abordare in contextul unui apartament la demisol? Vopseaua va fi mereu o optiune insa trebuie sa ai grija sa nu intuneci interiorul apartamentului mai mult decat este necesar.
O alta optiune de actualitate si foarte cool este crearea unui perete verde alcatuit din plante. Astfel, vei avea un colt de natura acasa si iti vei imbunatati considerabil si calitatea aerului. Plantele mici, precum cele suculente, sunt perfecte pentru un astfel de proiect.
Sau poti sa folosesti un tapet printat cu un peisaj care sa confere camerelor prospetime.
Un sistem de iluminat trebuie sa compenseze lumina naturala limitata dintr-un apartament aflat la demisol, prin urmare poti opta pentru lampi led incastrate in tavan. Deoarece tavanul este mai jos intr-un astfel deapartament, lampile led vor lumina cu usurinta intreaga incapere. Pe langa sistemul de iluminat standard, nu trebuie sa uiti de luminile decorative care iti pot transforma casa intr-un loc feeric si relaxant, din care nu vei mai dori sa pleci.
Iata cum in 4 pasi poti obtine un ambient frumos, numit “acasa”,cu cateva investitii mici si multa creativitate. Nu ramane decat sa faci alegerile cele mai potrivite personalitatii tale, urmand apoi sa te bucuri de cel mai carismatic apartament in care ai locuit vreodata.
Comentarii
Oferte speciale
3,699.00 RON 4,897.00 RON
4,799.00 RON 5,899.00 RON
Like pe Facebook