Alecoair Logo

Cum influenteaza somnul sanatatea creierului

Cum influenteaza somnul sanatatea creierului

    Somnul este unul dintre factorii vitali pentru o stare de sanatate normala. Aceasta notiune este unanim acceptata, dar efectele pe care tulburarile de somn le au asupra bunei functionari a creierului nu sunt pe deplin constientizate. Prima greseala, pe care fiecare dintre noi o comite frecvent, este abaterea de la cele opt ore zilnice de dormit recomandate de medici. Cum putem limita efectele nefaste ale unui regim dezordonat de viata prin recastigarea controlului asupra noptilor nedormite? Ca orice problema care tine de obisnuinta, si aceasta se poate rezolva cu ajutorul tehnologiei.

    Scapa de mirosurile neplacute din incapare

    Unul dintre primele efecte ale dormitului dezorganizat este deteriorarea graduala a capacitatii de memorare. Cauzata de activitatea deficitara din hipocamp, aceasta disfunctie poate duce, in timp, la instalarea bolii Alzheimer. Odata ce somnul devine profund, creierul reia intamplarile de peste zi, fapt care cimenteaza amintirile cele mai importante pentru foarte mult timp. Factorii perturbatori, precum prezenta mirosurilor neplacute din camera, inhiba relaxarea si ingreuneaza procesele cerebrale care ajuta la mentinerea memoriei. Inainte de a merge la culcare este indicat sa aerisesti bine camera, iar pe perioada noptii, sa folosesti un difuzor de aroma cu uleiuri esentiale, ce te ajuta sa creezi un climat placut. Astfel, vei adormi mai rapid decat de obicei si vei obtine un somn greu si profund.

    Tine tantarii la distanta 

    O alta cauza a somnului de slaba calitate este fragmentarea lui, din pricina unor stimuli care produc zgomot. Unii dintre cei mai deranjanti factori care iti pot intrerupe dormitul in mod repetat sunt tantarii. Sunetul lor strident si atacurile succesive par imposibil de contracarat, iar stresul produs de prezenta acestora poate alunga pana si somnul unei persoane care nu manifesta tulburari. Episoadele de furie sunt o alta consecinta a lipsei de somn. Dezechilibrele observate de specialisti la nivelul cortexului prefrontal sunt de natura sa provoace anxietate si sa induca o obsesie pentru experientele negative. O capcana de tantari te scapa de aceasta problema stresanta, datorita luminii UV care atrage insectele. Actionat cu doar cateva ore inainte de somn, aparatul atrage sacaitoarele creaturi intr-un container special.

    Cheama-l pe Mos Ene, cu gadgetul potrivit

    Miturile copilariei vorbesc despre batranul care se plimba pe la gene si care aduce ore pretioase de odihna in fiecare noapte. Poate parea greu de crezut, dar exista un sambure de adevar in toata aceasta poveste. Mai exact, faptul ca somnul poate fi indus din exterior, daca nu apare natural. Un dispozitiv de adormire este materializarea moderna a legendarului Mos Ene, dar foloseste programe complexe de muzica si sunet, pentru a induce o stare profunda de relaxare. Astfel, tehnologia momentului poate fi raspunsul pentru problemele variate asociate lipsei de somn, cum ar fi tulburarile de limbaj, deteriorarea functiilor cognitive sau chiar aparitia halucinatiilor. Cu rezerve suficiente de somn, procesele din girus sau din lobii frontali, temporali si parietali se mentin in parametri normali.

    Sa recapeti controlul asupra somnului tau nu este atat de complicat pe cat ar parea. Cu un regim disciplinat de viata si cu ajutorul tehnologiei de ultima ora, poti castiga lupta cu tulburarile care iti ingreuneaza viata de zi cu zi.  

    Credit foto: Shutterstock

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

599.00 RON 699.00 RON

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141