Alecoair Logo

Cum poti regla umiditatea din locuinta in timpul iernii si care este nivelul optim

Cum poti regla umiditatea din locuinta in timpul iernii si care este nivelul optim

    In sezonul rece, umiditatea din locuinta este mai importanta decat in restul anului, deoarece ea influenteaza sanatatea sistemului respirator si nu numai. 

     

    In timpul iernii e nevoie sa acorzi mai multa grija nivelului umiditatii din casa, deoarece el poate influenta in mare masura sanatatea familiei. In sezonul virozelor, al bronsitelor si guturaiului, temperatura si umezeala din casa joaca un rol crucial pentru prevenirea, ameliorarea si in final vindecarea lor. Tocmai de aceea in aceasta perioada trebuie sa acordam un plus de atentie acestui aspect. 


    Care este nivelul optim de umiditate in interior iarna 

    Cum temperatura de afara scade dramatic in timpul iernii, multi dintre noi aerisesc mai rar, iar sistemele de incalzire moderne usuca aerului din casa, astfel incat pe durata celor 3-4 luni de vreme friguroasa, umiditatea din casa trebuie urmarita cu atentie.

    Vremea a devenit in ultimii ani extrem de schimbatoare de la o zi la alta, iar umiditatea trebuie adaptata in functie de temperatura de afara. Iata care este nivelul optim de umiditate in functie de temperatura de afara:

    • Daca temperatura de afara este cuprinsa intre 10 si 20 de grade Celsius, umiditatea din interior ar trebui sa fie sub 50%.
    • Daca temperatura de afara este cuprinsa intre 0 si 10 de grade Celsius, umiditatea din interior ar trebui sa fie sub 45%.
    • Daca temperatura de afara este cuprinsa intre -10 si 0 grade Celsius, umiditatea din interior ar trebui sa fie sub 40%


    Legatura dintre umiditatea din locuinta si starea de sanatate  

    Umiditatea (procentul de vapori de apa din aer) este deosebit de importanta pentru starea noastra de sanatate mai ales in timpul iernii, cand ne pretrecem cea mai mare parte a timpului in interior. Un nivel prea ridicat al umiditatii favorizeaza dezvoltatea mucegaiului, a bacteriilor, ciupercilor si parazitilor, iar un nivel prea scazut al vaporilor de apa din aer va face organismul mai vulnerabil la viroze si alte afectiuni ale aparatului respirator.

     In cazul unei viroze, de pilda, un nivel al umiditatii sub cel optim va agrava simptomele, prelungind afectiunea, iar in tratarea acestor afectiuni, hidratarea este extrem de importanta. Aerul uscat ne face mai vulnerabili in fata virusurilor ce provoaca raceala, gripa, bronsita sau amigdalita, deoarece stratul protector  de mucoasa se usuca si lasa loc liber agentilor patogeni.


    Cum iti dai seama ca umiditatea din locuinta ta nu este la un nivel optim? 

    Exista cateva semne foarte clare care iti pot da de inteles ca umiditatea din locuinta ta nu este la un nivel optim. Dintre ele, cele mai evidente sunt:


    Cum poti regla nivelul umiditatii din casa?  

    Cea mai simpla maniera in care poti sa reglezi nivelul umiditatii din casa este sa aerisesti fiecare camera de 2 ori pe zi - dimineata si seara. Utile pentru a regla umiditatea din locuinta sunt si plantele de interior, dar si asezarea unui vas cu apa pe radiator sau calorifer. O metoda sigura ramane utilizarea unui dezumidificator sau a unui umidificator, dupa caz. Aceste aparate asigura la o simpla apasare de buton un nivel optim de umiditate.

    Desi o multime de persoane neglijeaza acest aspect, iata ca umiditatea este un factor extrem de importanta atat pentru confortul persoanelor din casa, cat si pentru sanatatea lor. 

    Sursa foto: Shutterstock 

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

299.00 RON 429.00 RON

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141