Alecoair Logo

Cum sa iti intretii corespunzator piscina de interior in doar 5 pasi

Cum sa iti intretii corespunzator piscina de interior in doar 5 pasi

    O piscina de interior ne scapa de caldura puternica din timpul verii, ne ajuta sa ne relaxam iarna, dar nu isi face singura lucrarile de intretinere. Iata ce trebuie sa faci ca sa te bucuri de apa curata tot timpul anului.


    O piscina interioara este o completare utila casei tale. Pe langa joaca si relaxare chiar si in anotimpurile friguroase, te poti mentine in forma pe tot parcursul anului prin inot sau exercitiile speciale care te ajuta sa arzi calorii fara sa transpiri. Chiar si asa, este foarte important sa ii faci verificarile de rigoare pentru a mentine echilibrul substantelor din apă.

    Pentru ca mixul de caldura, umiditate si substante chimice (folosite la tratarea apei)  ar putea afecta incinta piscinei si poate prezenta un risc pentru sanatatea ta, este foarte important sa ai un sistem de mentenanta pe care sa il folosesti in mod curent.


    1. Superclorineaza piscina regulat

    Prin procesul de superclorinare, apa din piscina va fi curatata de orice urma reziduala ce nu poate fi filtrata in mod normal, precum bacteriile, parfumul sau nitrogenul. O data pe saptamana este de ajuns sa prepari o solutie superclorinata pentru a arde tot ce inseamna reziduuri. Incearca sa nu sari peste acest pas nici pe timp de iarna si sa tratezi apa in mod regulat.

    Verifica frecvent nivelul de clor din apa pentru a determina momentul in care este nevoie de surperclorinare, mai ales daca piscina este utilizata des.


    2. Aeriseste incinta si dezumidifica atmosfera 

    In special in timpul supraclorinarii este important sa aerisesti foarte bine incinta piscinei pentru a elimina vaporii persistenti de clor. Bineinteles, nu este indicat sa se pastreze o atmosfera inchisa atunci cand vine vorba de substante chimice, si nici sa le inhalam. Daca piscina ta nu are deschidere catre curte, ar fi util sa investesti intr-un sistem de ventilatie care sa compenseze.

    Pentru a completa eforturile tale de aerisire, un dezumidificator pentru piscina va putea colecta volumul mare de vapori emanati si va proteja in continuare peretii, tavanul si alte echipamente de actiunea coroziva a mixului de substante.


    3. Ajuta-ti filtrul si curata interiorul piscinei

    De obicei, un filtru de piscina functioneaza intre 8 si 12 ore pe zi. Daca vrei sa ii maresti performanta, goleste piscina macar o data pe saptamana si incearca sa cureti manual baza cu un mop. Foloseste o perie pentru a curata peretii si pentru a indeparta orice urma de alge sau mucegai. Astfel si filtrului tau ii va fi mai usor sa functioneze.

    Filtrul il poti curata o data la 3 luni. Foloseste o solutie speciala si apoi clateste. Daca doar vei clati filtrul, s-ar putea forma depuneri care vor fi mult mai greu de curatat in timp asa ca nu sari peste acest pas.


    4. Nu omite sa cureti prelata

    Diferite substante se pot forma de-a lungul timpului sub prelata, daca nu o curatam corespunzator. Pentru a evita acest lucru, spala prelata de cel putin doua ori pe an cu o solutie de curatare, pentru a indeparta murdaria si alte impuritati.


    5. Testeaza apa inainte de a sari in piscina

    Este nevoie de putina chimie pentru a mentine pH-ul apei la nivelul corespunzator. Cu ajutorul unui kit de testare, verifica pH-ul, alcalinitatea si duritatea calciului din apa.  Deoarece aceste substante pot reactiona neplacut unele cu altele, trebuie sa se ajunga la un echilibru chimic.

    Un pH potrivit se afla intre 7,2 - 7,6, alcalinitatea trebuie sa se situeze intre 80 - 150 parti per milion iar duritatea calciului intre 200 si 400 ppm. Daca piscina a inceput sa emane un miros greu, patrunzator, este clar ca nivelul  pH-ului s-a dezechilibrat. Atunci s-ar putea sa fie nevoie sa apelezi la superclorinare pentru a scapa de miros.

    Nu uita sa testezi pH-ul apei de fiecare data cand vrei sa folosesti piscina, pentru a evita problemele de sanatate care pot aparea.


    Prin urmare, daca introduci mentenanta piscinei in rutina ta obisnuita, poti sa te rasplatesti cu o baie relaxanta oricand.

     

    Sursa foto: shutterstock.com

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141