Actuala pandemie, cauzata de noul tip de coronavirus, SARS-CoV-2, este, poate, una dintre cele mai mari provocari ale omenirii, din ultimele decenii.
In lupta cu un inamic inca nu pe deplin cunoscut si in contextul in care nu se stie cat va mai dura toata aceasta situatie, protectia sanatatii a devenit o prioritate mai mult decat oricand. Respectarea masurilor de igiena si distantarea sociala au devenit arme importante pentru a preveni si a reduce riscul de infectare. Din aceasta perspectiva, crearea unui mediu sigur in locuinta a devenit o necesitate, pentru linistea ta si a celor dragi.
Iata de ce, te invitam, in cele ce urmeaza, sa descoperi care sunt cateva dintre metodele eficiente prin care poti preveni si reduce raspandirea virusurilor in casa ta.
Expertii de la WebMD mentioneaza faptul a exista peste 200 de virusuri care pot provoca viroze respiratorii, dar ca, in 20-30% dintre cazuri, nu se cunoaste cauza exacta. Mai mult decat atat, intre 15-20% dintre astfel de infectii ale cailor respiratorii superioare (ex.: nasul, cavitatea bucala, faringele) sau inferioare (ex.: laringe, trahee, bronhii) sunt provocate de virusuri care sunt responsabile de afectiuni respiratorii grave.
De-a lungul timpului, practica a demonstrat ca virozele respiratorii ca raceala comuna sau gripa, se produc mai ales in timpul iernii. De pilda, este bine cunoscut faptul ca sezonul gripei incepe undeva in luna noiembrie si poate dura chiar si pana in luna mai, iar cazurile de SARS (sindromul respirator acut sever), MERS-Cov (sindromul respirator din Orientul Mijlociu) ori de COVID-19 (boala provocata de SARS-CoV-2) au izbucnit tot in perioade reci ale anului. SARS, MERS-Cov si COVID-19 sunt cauzate de unul dintre cele 7 tipuri de coronavirusuri care s-au transmis de la animale la om.
Sunt numeroase studii care arata ca exista o stransa legatura intre temperaturile scazute, nivelul mic de umiditate, lipsa unei ventilatii corespunzatoare si raspandirea acestor tipuri de virusuri.
Sunt doua argumente importante in acest sens. In primul rand, cercetarile de pana acum au aratat ca aerul uscat care patrunde de afara si este incalzit prin diverse mijloace, pentru a se asigura confortul termic in locuinte, scade nivelul umiditatii din interior cu 20%. Acest lucru face ca virusurile cu transmitere pe calea aerului sa se raspandeasca mai usor. In al doilea rand, expertii au constatat, totodata, ca perisorii (cilii) care acopera mucoasele de pe caile respiratorii si care se misca in mod constant inainte si inapoi, asigurand eliminarea bacteriilor si a virusurilor inhalate, nu mai functioneaza la fel de bine in conditii de umiditate scazuta.
Iata de ce este atat de important sa mentii un nivel optim al umiditatii in interior, fiind ideal ca acesta sa se situeaze intre 40 si 60%, potrivit specialistilor de la National Institutes of Health (NIH), pentru a evita raspandirea sau dezvoltarea virusurilor periculoase, favorizate de umiditatea scazuta, dar si a alergenilor cum sunt acarienii sau mucegaiurile, favorizati, de data aceasta, de umiditatea excesiva.
Retine ca prevenirea si reducerea riscului raspandirii virusurilor sunt subiecte de continua cercetare, multe dintre concluziile studiilor de pana acum nefiind concludente in cazul anumitor tipuri de virusuri sau tulpini ale acestora.
Vestea buna este, insa, ca ai la indemana o multime de solutii eficiente pentru a preveni si a reduce riscul raspandirii virusurilor in locuinta, cum ar fi dezumidificatoarele si purificatoarele cu sisteme de filtre HEPA si de carbon activ, dotate cu functii si tehnologii inteligente, cum sunt ionizarea sau tehnologia UV-C. Iata, mai jos, cateva recomandari de produse pe care le poti gasi in portofoliul AlecoAir:
Ca sa poti corecta nivelul umiditatii din casa, este bine sa stii, in primul rand, de la ce pornesti. Din aceasta perspectiva, dezumidificatorul AlecoAir D14 PURIFY este dotat cu higrostat care controleaza permanent nivelul umiditatii, astfel incat acesta sa nu depaseasca sau sa nu scada sub valoarea setata. Apoi, este bine stiut ca unul dintre factorii care influenteaza negativ umiditatea din casa este uscarea rufelor in interior, mai ales atunci cand nu ai alta posibilitate. Cu ajutorul modului continuu pentru uscarea rufelor, dezumidificatorul D14 PURIFY permite accelerarea procesului, astfel incat nivelul umiditatii sa se mentina la valori optime. Dincolo de toate acestea, filtrul HEPA pe care il poti monta pe acest aparat ofera protectie impotriva majoritatii tipurilor de substante daunatoare din aer, precum virusurile, praful, polenul, mucegaiurile, compusii organici volatili, substantele chimice.
Dotat cu functie de ionizare, cu ajutorul careia ionii negativi produsi de aparat se prind de particulele nocive din aer, acestea putand fi aspirate si eliminate mai usor, dezumidificatorul si purificatorul AlecoAir D23 Classy este ajutorul tau de nadejde pentru a crea un mediu mai sigur in locuinta ta. Acest aparat 2 in 1 are un prefiltru ce retine particulele mari de praf sau parul de animale (util daca aveti animale de casa) si permite montarea, pe langa acesta, a unui filtru 2 in 1, HEPA si Carbon Activ. Filtrul HEPA poate retine eficient peste 95% dintre microparticulele poluante din aer. Optional, se poate achizitiona versiunea de filtru cu strat antibacterian. Aparatul asigura un control facil, inclusiv de la distanta prin intermediu laplicatiei WiFi.
Multe dintre infectiile respiratorii se pot suprapune cu unele de natura bacteriana, ceea ce duce la complicatii severe. Prin urmare, sterilizarea locuintei este foarte importanta. Una dintre cele mai eficiente metode de combatere a microorganismelor din spatiile inchise s-a demonstrat a fi tehnologia UV-C, de beneficiile careia te poti bucura daca alegi lampa de sterilizare AlecoAir L30 Tower. Aparatul poate combate 99,9% dintre germenii de pe suprafata aflata sub raza de actiune a luminii UV-C. Recomandarea este, insa, ca in timpul sterilizarii unei camere sa nu te afli in incaperea respectiva.
Acestea sunt doar cateva exemple de aparate care pot aduce o contributie importanta la mentinerea unui mediu sanatos si steril acasa sau la locul de munca.
Dincolo de solutiile inteligente cum sunt dezumidificatoarele, purificatoarele, aparatele de aer conditionat dotate cu sistemul multiplu de filtrare, functii si tehnologii de ultima generatie, exista cateva reguli de baza de care este bine sa tii cont pentru a preveni si a reduce riscul raspandirii virusurilor si bacteriilor periculoase in locuinta. Iata care sunt acestea, potrivit specialistilor in sanatate publica:
Retine ca numeroase cercetari stiintifice realizate pana acum au aratat ca exista o legatura intre nivelul scazut al umiditatii din casa si raspandirea anumitor virusuri ce cauzeaza infectii respiratorii, cum sunt si cele gripale, de exemplu. Prin urmare, mai ales in contextul actual, este esential sa creezi un mediu sigur in locuinta, pentru tine si cei dragi. Este o provocare dificila, insa respectarea recomandarilor medicilor si ale specialistilor in sanatate publica, precum si aplicarea unor metode eficiente de prevenire si diminuare a riscurilor, cum sunt si cele de mai sus, te pot ajuta sa te protejezi mai bine.
Sursa foto main: AlecoAir
Sursa foto: Shutterstock
Comentarii
Oferte speciale
2,499.00 RON 2,999.00 RON
199.00 RON 249.00 RON
Like pe Facebook