Alecoair Logo

Cum te poți bucura din plin de efectele benefice ale uleiurilor esențiale

Cum te poți bucura din plin de efectele benefice ale uleiurilor esențiale

    Probabil ai auzit deja cât de apreciate sunt uleiurile esențiale de toți cei care le folosesc, iar asta datorită numeroaselor beneficii pe care le au. Dar ce sunt, mai exact, uleiurile esențiale și cum funcționează?

    Uleiurile esențiale sunt obținute prin distilare sau presare la rece, păstrând aroma și mirosul plantelor sau fructelor din care sunt extrase. Îți explicăm mai jos cum îți pot influența uleiurile esențiale starea de bine și ce efecte au unele dintre cele mai populare tipuri de uleiuri.

    Cum sunt folosite uleiurile esențiale

    Uleiurile esențiale sunt folosite în principal în aromaterapie, prin inhalare sau aplicate direct pe piele, după ce au fost diluate, (atenție! nu trebuie înghițite!). Inhalarea acestora poate stimula funcționarea unor părți din sistemul limbic.

    Sistemul limbic este o parte a creierului responsabilă cu emoțiile, comportamentul, mirosul și memoria pe termen lung. Acest sistem declanșează emoțiile și aminttirile când un miros specific te duce cu gândul la un anumit eveniment din trecut.

    Același sistem controlează anumite funcții fizice inconștiente cum sunt respiratul, ritmul cardiac sau tensiunea arterială. Deoarece uleiurile esențiale afectează sistemul limbic, acestea pot influența inclusiv aceste funcții.

    Ce uleiuri poți folosi

    Există numeroase studii care vorbesc de beneficiile uleiurilor esențiale, iar unul dintre acestea a fost publicat în Journal of Alternative and Complementary Medicine. Studiul susține că aromaterapia poate ameliora insomnia și anxietatea. Alte studii corelează utilizarea anumitor uleiuri cu diverse beneficii asupra sănătății și stării emoționale. 

    Iată câteva uleiuri des utilizate și proprietățile lor:

    Portocală: poate calma inflamațiile, ajută la ameliorarea simptomelor depresiei, poate ajuta la eliminarea gazelor intestinale și poate stimula funcționarea sistemului imunitar.

    Lavandă: te ajută să te bucuri de un somn liniștit și poate chiar să calmeze durerea provocată de migrene;

    Iasomie: ajută la ameliorarea simptomelor depresiei, încurajează vindecarea cicatricilor și poate acționa ca un sedativ slab în cazul durerilor;

    Eucalipt: poate fi folosit împotriva problemelor respiratorii, are proprietăți antiseptice și diuretice și are un efect răcoritor care poate ameliora durerile mușchilor;

    Mentă: este un agent răcoritor care te poate ajuta să te concentrezi mai ușor, combate iritația și înroșirea pielii, ajută la decongestionarea căilor nazale și la buna funcționare a sistemului digestiv;

    Mușețel: are proprietăți antiinflamatorii și te poate ajuta să te bucuri de un somn mai odihnitor;

    Busuioc: poate fi folosit pentru îngrijirea pielii, pentru tratarea indigestiei, pentru a combate stresul și chiar pentru a combate starea de greață;

    Bergamotă: stimulează sistemul digestiv, ameliorează spasmele și durerea, contribuie la înlăturarea sentimentelor depresive;

    Citronella: luptă împotriva infecțiilor, alungă insectele și stimulează sistemul digestiv prin eliminarea toxinelor din corp;

    Scorțișoară: ameliorează problemele respiratorii, infecțiile la nivelul pielii, indigestia, respirația urât mirositoare și grăbește vindecarea rănilor;

    Piper negru: stimulează digestia și transpirația pentru a elimina toxinele din corp, inhibă dezvoltarea bacteriilor;

    Trandafir: ameliorează simptomele depresiei, are efect dezinfectant și grăbește vindecarea rănilor;

    Ylang Ylang: are proprietăți calmante, ameliorează durerile de cap, greața și stimulează creșterea părului;

    Cum te poți bucura de beneficiile uleiurilor esențiale

    Dacă vrei să te bucuri de beneficiile pe care uleiurile esențiale ți le oferă și să te simți relaxat, ai mai multe opțiuni. Prima este aplicarea uleiului direct pe piele, prin ungere, frecare sau masaj. Acesta poate fi aplicat pe anumite zone cu probleme sau în pliul coatelor și la încheietura mâinilor.

    Mai poți face aromaterapie, inhalând direct din sticluța cu ulei, dar, mai bine și mai practic, folosind un difuzor de aromă care să răspândească mirosul în întreaga încăpere, chiar și pe timpul nopții.

    Poți alege, de exemplu, un difuzor de arome Sleepace Nox Aroma care are mai multe funcții și care te ajută să te bucuri de un somn odihnitor: lumina roșie și muzica specială creează o atmosferă relaxantă, care te ajută să adormi mai ușor. Acest difuzor folosește arome solide care durează până la 30 de zile. Sau poți alege un umidificator cu difuzor de arome care să te ajute și să menții un nivel optim de umiditate în casă.

    Alte utilizări ale uleiurilor esențiale

    Chiar dacă uleiurile sunt predominant folosite pentru aromaterapie, proprietățile lor pot fi utilizate și în alte domenii:

    • Împrospătarea hainelor abia spălate;
    • Pentru a confecționa cosmetice și alte produse naturale;
    • Pentru a alunga țânțarii: este folosit  în special uleiul de citronella;

    Pentru ca tu să beneficiezi la maxim de efectele pozitive pe care uleiurile esențiale le pot avea asupra corpului tău, alege unele de foarte bună calitate și citește cu atenție ingredientele ca să te asiguri că uleiul este pur.

    Sursă foto: Shutterstock

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

599.00 RON 949.00 RON

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141