Alecoair Logo

Gadgeturi pentru sanatate. Cum te poate ajuta tehnologia sa traiesti echilibrat

Gadgeturi pentru sanatate. Cum te poate ajuta tehnologia sa traiesti echilibrat


    Sunt multe aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa ai un stil de viata sanatos:

    • sa te odihnesti opt ore pe zi;
    • sa ai o alimentatie echilibrata, bogata in fructe si legume;
    • sa faci miscare cel putin 30-60 de minute pe zi;
    • sa te hidratezi corect;
    • sa ai grija de sanatatea ta emotionala.

    Si, nu in ultimul rand, sa faci toate acestea cu placere, fara sa te stresezi. Multi dintre noi stim ce avem de facut cand vine vorba de o viata sanatoasa. Intrebarea este cum reusim sa punem teoria in practica, fara sa ne abatem de la reguli?

    Din fericire, lumea moderna si modul in care tehnologia a evoluat in ultimii ani incep sa ne sustina in directia obiceiurilor echilibrate. Unul dintre numeroasele motive pentru care iubim tehnologia este ca poate juca un rol tot mai important in sanatatea noastra. De an la an apar dispozitive noi:

    • Bratari smart care pot monitoriza numarul de pasi pe care ii faci zilnic, distanta parcursa, ritmul cardiac, temperatura corporala;
    • Gadgeturi care pot masura numarul de calorii pe care le consumi;
    • Aparate capabile sa masoare indicele de masa corporala, procentul de grasime, apa, muschi si masa osoasa;
    • Dispozitive care ofera o imagine completa a stilului de viata cu explicatii detaliate, recomandari si  sugestii pentru imbunatatire.

    De aceea, ne-am propus sa vorbim in acest articol si despre ce sunt gadgeturile, motivele pentru care le folosim si cum sustin acestea un stil de viata sanatos.


    Ce sunt gadgeturile

    Fara a intra in detalii tehnice, multi dintre noi numim „gadget” orice dispozitiv mobil, portabil, care are un design modern si indeplineste functii utile. Gadget numim, in general, un telefon mobil, tableta, un player MP3, un laptop. Pe langa aceste dispozitive cu care suntem deja obisnuiti de mai bine de zece ani, incepem sa le acordam tot mai multa atentie celor care vin cu ceva nou: caracteristici si beneficii inovative.

    Daca functiile unui laptop sau telefon mobil au devenit deja banale, caracteristicile unui smartwatch, de exemplu, inca ne fac curiosi si ne conving sa le descoperim. Iata de ce cunoscatorii si pasionatii de tehnologie vor cataloga ca si gadgeturi numai dispozitivele care vin cu functii noi, diferite de cele prezente deja pe piata si care imbina mai multe caracteristici high-tech.

    Intr-o definitie mai larga, trecem pe lista de gadget-uri si alte produse care inglobeaza tehnologii moderne: aparate sau camere de filmat inteligente, inele smart, casti, ochelari, oglinzi sau genti inteligente. 


    De ce le folosim

    Fie ca numesti gadget un simplu telefon mobil, fie ca te numeri printre cunoscatorii care pun pe aceasta lista doar dispozitivele cu adevarat inovative, motivele pentru care le folosim sunt la baza aceleasi:

    • ne simplifica viata, aducandu-ne mai mult confort;
    • cu ajutorul lor castigam timp;
    • ne ajuta sa ne organizam mai bine si sa facem fata ritmului alert al vietii moderne;
    • le folosim pentru relaxare si divertisment.



    Gadgeturi care sustin un stil de viata sanatos

    Un alt motiv important pentru care suntem atrasi de gadgeturi este acela ca, cel putin o parte din ele, ne ajuta sa avem un stil de viata mai sanatos. Reusesc sa ne monitorizeze activitatea sau anumite functii ale organismului, sunt destul de inteligente incat sa ne propuna schimbarea obiceiurilor nesanatoase sau, chiar pot alerta terte persoane atunci cand suntem in pericol.


    Gadgeturi care imbunatatesc calitatea somnului

    Dupa cum stii, odihna este la fel de importanta ca hrana, iar calitatea somnului determina si calitatea activitatilor pe care le faci zilnic. Un somn bun inseamna sa te poti concentra mai usor, sa ai o stare emotionala echilibrata si sa te bucuri de mai multa vitalitate. La polul opus, privarea de odihna duce la imbatranire prematura si la boli degenerative grave cum sunt boala Alzheimer si dementa. Din pacate, ritmul alert al vietii moderne a transformat somnul intr-un lux. Motiv pentru care multi dintre noi dormim mai putin de sase ore pe noapte.

    Partea buna este ca exista dispozitive smart de monitorizare a somnului care, prin functiile lor, te ajuta sa iti incarci rapid bateriile organismului. Chiar daca dormi putine ore, somnul va fi profund si odihnitor. Un astfel de dispozitiv accelereaza secretia de melatonina, principalul hormon care regleaza ritmul circadian si determina calitatea somnului. In plus, prin optiunile alarmei inteligente, un astfel de gadget te ajuta sa te trezesti energic.


    Gadgeturi care te ajuta sa scapi de kilogramele in plus

    Cum ar fi sa ai permanent alaturi de tine un antrenor care sa te motiveze sa faci miscare atunci cand vrei sa scapi de kilogramele in plus? 10.000 de pasi este tinta pe care trebuie s-o atingi zilnic si pe care o poti monitoriza foarte usor cu ajutorul bratarilor inteligente. Astfel de accesorii  fitness devin un prieten de nadejde cand tii o dieta, vrei sa slabesti, sa faci sport sau doar sa iti imbunatatesti stilul de viata. Cu ajutorul lor poti urmari arderile calorice, ritmul cardiac, temperatura corporala.


    Gadgeturi care monitorizeaza poluarea aerului

    Cand vorbim despre poluarea aerului, ne gandim doar la scenarii pe care nu le putem imbunatati. Nu avem cum sa oprim rafinariile din functionare si nici sa interzicem folosirea mijloacelor de transport raspunzatoare pentru emisiile nocive din atmosfera. Dar putem sa ne preocupam de calitatea aerului din locuinta, de la birou sau din orice alt spatiu in care ne desfasuram activitatea. Purificatoarele de aer moderne sunt niste gadgeturi cu ajutorul carora poti elimina din aerul pe care il respiri praful, particulele de monoxid de carbon, alergenii, mucegai si alte elemente nocive.

    Tie care dintre aceste gadgeturi ti se par cele mai interesante si cele mai utile pentru sanatatea ta?

    Sursa foto: Shutterstock

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

599.00 RON 899.00 RON

679.00 RON 848.00 RON

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141