Alecoair Logo

Solutii pentru incalzirea spatiilor industriale si semi-outdoor

Solutii pentru incalzirea spatiilor industriale si semi-outdoor


    Cand vine vorba despre organizarea activitatilor in spatiile industriale sau in cele semi-outdoor, una dintre cele mai mari provocari este sa poti asigura confortul termic, indiferent de vreme. Fiind vorba despre o investitie pe care nu o faci doar pentru moment, ci pe termen lung, este important sa stii cum alegi sistemul de incalzire potrivit si care sunt solutiile pentru care poti opta, astfel incat sa corespunda asteptarilor tale.

    In cele ce urmeaza, ti-am pregatit un scurt ghid cu toate informatiile de care ai nevoie, pentru ca tu sa faci nu numai alegeri practice, ci si inspirate.

    Ce solutii ai pentru incalzirea spatiilor industriale si semi-outdoor


    Hale industriale, depozite, birouri de dimensiuni foarte mari, piete semi-acoperite, corturi pentru evenimente, acestea sunt cateva exemple de spatii care necesita un sistem de incalzire special si eficient, mai ales in perioadele reci. Totul pentru ca activitatile organizate aici, fie ca este vorba despre productie, ambalare sau comercializarea unor produse, fie ca ne referim la evenimente diverse, de la petreceri de sarbatori, pana la targuri, sa se desfasoare in conditii optime.

    Chiar daca, la prima vedere, pare o provocare destul de dificila, in realitate, lucrurile nu sunt chiar atat de complicate, daca tii cont de anumite criterii de selectie a sistemelor de incalzire si daca stii ce sa alegi din multitudinea de variante pe care le ai la dispozitie.


    Tipuri de sisteme de incalzire pentru spatiile industriale si semi-outdoor

    Poti opta pentru mai multe tipuri de aparate ultramoderne, in functie de modul prin care acestea incalzesc aerul:

    • sisteme de incalzire prin convectie - aparate pe gaz (natural ori lichid) sau electrice; folosesc un incalzitor sau elemente electrice pentru a incalzi si a recircula aerul; din aceasta categorie fac parte aerotermele clasice de exemplu, dar si tunuri de caldura pe gaz sau pe motorina;
    • sisteme cu incalzire prin infrarosu (IR) - sunt sisteme radiante care asigura transportul caldurii prin unde luminoase; panourile cu infrarosu, de pilda, sunt o solutie de incalzire punctuala, directa a obiectelor, fara pierderi convective;
    • sisteme de incalzire prin inductie - utilizeaza forta electromagnetica pentru a trece curentul electric printr-o bobina de inductie; este un sistem care incalzeste aerul, dar il si mentine la o temperatura constanta;
    • sisteme de incalzire prin rezistenta electrica - in aceasta categorie intra motoarele sau transformatoarele electrice; aceste aparate incalzesc bobina direct, caldura fiind directionata catre zonele/obiectele care trebuie incalzite.


    Solutii smart pentru incalzirea spatiilor industriale si semi-outdoor

    Pe piata exista o multime de variante de aeroterme si tunuri de caldura, dar, ca sa-ti fie mai usor sa alegi in cunostinta de cauza, iata cateva recomandari de produse pe care le poti gasi in portofoliul AlecoAir:

    • Aeroterme electrice, cu rezistenta de otel sau ceramica

    Dintre toate tipurile de aeroterme, adica electrice, pe motorina sau pe gaz, cele care folosesc curentul electric sunt indicate pentru spatiile industriale inchise si semi-outdoor, pentru ca nu emana fum, au capacitate mare, sunt eficiente pentru incalzirea perimetrala si reprezinta solutia practica atunci cand nu exista un sistem de incalzire centralizat sau acces la reteaua de gaz.

    Un astel de exemplu este aeroterma electrica profesionala AlecoAir C30 PRO HEATER care poate fi folosita, cu un randament foarte bun pentru incalzirea rapida a incaperilor de dimensiuni medii, depozite, ateliere sau sali de lucru. Poate fi folosita la fel de bine si pentru incalzirea in proximitate, a unui banc de lucru intr-o hala mai mare.


    Aeroterma este prevazuta cu o rezistenta, iar caldura degajata este raspandita prin intermediul unui ventilator puternic si silentios. In felul acesta, chiar daca in hala de productie sau intr-o piata acoperita partial este activitate continua mult timp si in prezenta multor oameni, aeroterma poate functiona, pentru ca nu produce fum si nu consuma oxigen. Totodata, fiind dotata cu termostat reglabil, poti seta temperatura dorita. Astfel, aeroterma ajusteaza puterea de incalzire pana cand este atinsa valoarea pe care o vrei.


    • Tunuri de caldura pe motorina

    Daca iti desfasori activitatea in domeniul constructiilor, agriculturii sau in industria de servicii si ai nevoie de un sistem de incalzire pentru spatiile industriale si semi-outdoor, atunci poti opta pentru tunuri de caldura pe motorina sau pe gaz. La AlecoAir gasesti o gama variata de modele, fie cu ardere directa, fie cu ardere indirecta. Diferenta dintre ele este ca evacuarea gazelor se face printr-un burlan in exteriorul spatiilor incalzite, in cazul tunului cu ardere indirecta. Un tun de caldura cu ardere directa va evacua gazele in acelasi spatiu. 


    • Panouri cu infrarosu

    In spatiile semi-outdoor sau in halele industriale pot exista zone sau obiecte pe care doresti sa le incalzesti in mod special. Din aceasta perspectiva, solutia optima de incalzire poate fi un panou cu infrarosu (IR). Daca o aeroterma clasica functioneaza prin convectie, adica utilizeaza aerul din spatiul respectiv pentru transmiterea caldurii, incalzindu-l si recirculandu-l, panoul cu infrarosu TIH 300 S, de exemplu, incalzeste obiectele la distanta, de care se lovesc undele IR, respectand principiul natural solar. Poate fi pozitionat in picioare, pe suporti, si este o solutie excelenta daca ai nevoie de un sistem de incalzire eficient pentru locurile de munca unde temperaturile sunt scazute (in spatele vitrinelor frigorifice, de pilda) sau in care exista flux de curenti, asa cum se intampla in depozite, ateliere sau hale de mari dimensiuni.

    Cum alegi varianta de incalzire potrivita

    Indiferent ce aeroterme si tunuri de caldura alegi, ca sa te asiguri ca varianta pentru care optezi este cea optima pentru nevoile tale, este important sa cunosti care sunt principalele aspecte de care ar trebui sa tii cont, inainte de a investi intr-un anumit sistem de incalzire:

    • timpul de incalzire - aerotermele, tunurile de caldura, panourile IR pot fi folosite atat in incaperi care nu au mai fost incalzite vreodata sau de foarte mult timp, cat si in spatii semi-deschise; acestea sunt solutii care incalzesc rapid aerul din proximitatea lor; timpul de incalzire se refera la capacitatea acestora de a incalzi sau de a reincalzi (dupa deschiderea geamurilor, de exemplu) cat mai repede spatiul respectiv, conferind confortul termic dorit;

    In proximitate, cel mai scurt timp de incalzire il au aerotermele si tunurile de caldura. Acestea pot fi directionate catre o zona pe care sa o incalzeasca. Daca este vorba de un spatiu semideschis, sau zona de incalzire este ceva mai mare, se recomanda panourile IR care, in functie de distanta la care sunt asezate pot atinge o zona mai mica (cu o intensitate mai mare) sau o zona mai mare (cu o intensitate mai mica). Vezi aici mai multe detalii despre incalzirea cu IR.

    • eficienta - este indicat sa optezi pentru sisteme potrivite spatiului tau; practic, este bine sa tii cont de pierderile de caldura din spatiul semi-deschis de exemplu, ori de faptul ca anumite echipamente dintr-o hala de productie de pilda, pot degaja caldura; un alt element de luat in calcul este inaltimea spatiului de incalzit, pentru ca intervine fenomenul de stratificare (ridicarea aerului cald si incalzirea puternica a straturilor superioare ale spatiilor respective); Pentru spatii joase si inchise se recomanda aerotermele sau tunurile de caldura. Pentru spatii inalte sau foarte mari, se recomanda sistemele IR pentru incalzire localizata la fel ca si pentru spatiile semi-outdoor.
    • confortul termic - se refera la mentinerea temperaturii dorite; un mod eficient de a atinge acest obiectiv, fara un consum inutil de resurse, este sa optezi pentru sisteme de incalzire cu termostat integrat, cu indicator digital dual pentru afisarea valorilor setate si reale; retine ca nu doar temperatura este un factor important pentru asigurarea confortului termic, ci si umiditatea si ventilatia; prin urmare, alege si aparate speciale pentru controlul acestora, cum ar fi dezumidificatoarele, umidificatoarele, ventilatoarele, purificatoarele de aer;
    • emisiile - anumite sisteme de incalzire cu ardere pot produce gaze poluante; problema poate fi, insa, rezolvata, cu ajutorul unui sistem de ventilatie bun si prin aerisirea constanta a spatiilor industriale.
    • zgomotul – panourile IR nu emit zgomot, aerotermele sunt destul de silentioase in functie de dimensiunea lor, tunurile de caldura pot emite cel mai mult zgomot, insa pot fi cele mai puternice ca si caldura degajata.
    • perioada pentru care ai nevoie de incalzire – pentru proiecte ocazionale, poti lua in considerare varianta inchirierii de solutii de incalzire, in special a tunurilor de caldura. Poti apela pentru o cotatie de pret in acest sens la serviciile de inchiriere tunuri de caldura AlecoAir.

    Daca nu stii exact ce solutie de incalzire este potrivita sau nu stii sa dimensionezi corect sursele de caldura, apeleaza la serviciile de consultanta AlecoAir. In functie de nevoile proiectului tau, buget si rapiditatea de care ai nevoie pentru implementare, poti obtine cele mai bune recomandari.  


    Incalzirea spatiilor industriale si semi-outdoor, in mod special in sezonul rece, poate fi o provocare dificila, insa, daca tii cont de cateva detalii cum sunt si cele de mai sus, poti gasi solutia potrivita pentru nevoile si asteptarile tale. Retine ca nu este o investitie pe care sa o faci la intamplare, asa ca ia in calcul toate aspectele si asigura-te ca alegerile tale sunt inspirate. 

     

    Sursa foto: Shutterstock, AlecoAir

Comentarii

Adauga comentariu

Transport gratuit

in toata tara la o comanda de peste 199 RON, pentru Livrari Standard

Returnare produs

in 14 zile de la primirea comenzii

Garantie

Preluare si returnare GRATUITA a produselor aflate in GARANTIE

Service Autorizat

pentru toate produsele cumparate de pe Alecoair.ro

Modalitati plata

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online sau in Rate prin Parteneri detalii Click aici

Oferte speciale

349.00 RON 499.00 RON

Like pe Facebook

'dezumidificator TROTEC', 'dezumidificatoare TROTEC', 'dezumidificatoarele TROTEC', 'pret de producator', 'preturi', 'promotii', 'de camera', 'ieftine', 'magazin', 'online'ARGOBIOXIGENDUUXMEACOFRALVORNADOCLEAN AIR OPTIMAENSAdezumidificator supra, uscator prosop supra, incalzitor supraGYNOII, Camera Monitorizare Bebemijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcX4TECHMARPACBIMARPulse Performance ProductsKRYPTONICS, casti de protectie, echipament protectie trotinete, Casti si protectii trotineteTrotinete electrice Inokim Mywayvehicule electrice, trotineta electrica, moniciclu electric, plimbare in parcvehicule electrice, skateboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcvehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmijloc de transport, vehicule electrice, hoverboard electric, plimbare in parcmonitorizare somn, dispozitiv adormire, monitorizare sanatatepurificator de aer, tratare aer, eliminare praf,eliminare polen, spori mucegai, fum de tigara, eliminare mirosuri, bratara inteligenta, bratara monitorizareDezumidificator, purificator, umidificator, difuzor arome Air Natureldezumidificator casnic, dezumidificator aer, dezumidificator peltier, dezumidificare casa, uscare perete, uscare hala productie, uscare piscinamonocicluri electrice, monociclu, monociclu electirc, roata electrica
alecoair, logo
AlecoAir
Bulevardul Timișoara 26 Bucuresti, 062345
Telefon: 0758 090 141