Cand vine vorba despre organizarea activitatilor in spatiile industriale sau in cele semi-outdoor, una dintre cele mai mari provocari este sa poti asigura confortul termic, indiferent de vreme. Fiind vorba despre o investitie pe care nu o faci doar pentru moment, ci pe termen lung, este important sa stii cum alegi sistemul de incalzire potrivit si care sunt solutiile pentru care poti opta, astfel incat sa corespunda asteptarilor tale.
In cele ce urmeaza, ti-am pregatit un scurt ghid cu toate informatiile de care ai nevoie, pentru ca tu sa faci nu numai alegeri practice, ci si inspirate.
Hale industriale, depozite, birouri de dimensiuni foarte mari, piete semi-acoperite, corturi pentru evenimente, acestea sunt cateva exemple de spatii care necesita un sistem de incalzire special si eficient, mai ales in perioadele reci. Totul pentru ca activitatile organizate aici, fie ca este vorba despre productie, ambalare sau comercializarea unor produse, fie ca ne referim la evenimente diverse, de la petreceri de sarbatori, pana la targuri, sa se desfasoare in conditii optime.
Chiar daca, la prima vedere, pare o provocare destul de dificila, in realitate, lucrurile nu sunt chiar atat de complicate, daca tii cont de anumite criterii de selectie a sistemelor de incalzire si daca stii ce sa alegi din multitudinea de variante pe care le ai la dispozitie.
Poti opta pentru mai multe tipuri de aparate ultramoderne, in functie de modul prin care acestea incalzesc aerul:
Pe piata exista o multime de variante de aeroterme si tunuri de caldura, dar, ca sa-ti fie mai usor sa alegi in cunostinta de cauza, iata cateva recomandari de produse pe care le poti gasi in portofoliul AlecoAir:
Dintre toate tipurile de aeroterme, adica electrice, pe motorina sau pe gaz, cele care folosesc curentul electric sunt indicate pentru spatiile industriale inchise si semi-outdoor, pentru ca nu emana fum, au capacitate mare, sunt eficiente pentru incalzirea perimetrala si reprezinta solutia practica atunci cand nu exista un sistem de incalzire centralizat sau acces la reteaua de gaz.
Un astel de exemplu este aeroterma electrica profesionala AlecoAir C30 PRO HEATER care poate fi folosita, cu un randament foarte bun pentru incalzirea rapida a incaperilor de dimensiuni medii, depozite, ateliere sau sali de lucru. Poate fi folosita la fel de bine si pentru incalzirea in proximitate, a unui banc de lucru intr-o hala mai mare.
Aeroterma este prevazuta cu o rezistenta, iar caldura degajata este raspandita prin intermediul unui ventilator puternic si silentios. In felul acesta, chiar daca in hala de productie sau intr-o piata acoperita partial este activitate continua mult timp si in prezenta multor oameni, aeroterma poate functiona, pentru ca nu produce fum si nu consuma oxigen. Totodata, fiind dotata cu termostat reglabil, poti seta temperatura dorita. Astfel, aeroterma ajusteaza puterea de incalzire pana cand este atinsa valoarea pe care o vrei.
Daca iti desfasori activitatea in domeniul constructiilor, agriculturii sau in industria de servicii si ai nevoie de un sistem de incalzire pentru spatiile industriale si semi-outdoor, atunci poti opta pentru tunuri de caldura pe motorina sau pe gaz. La AlecoAir gasesti o gama variata de modele, fie cu ardere directa, fie cu ardere indirecta. Diferenta dintre ele este ca evacuarea gazelor se face printr-un burlan in exteriorul spatiilor incalzite, in cazul tunului cu ardere indirecta. Un tun de caldura cu ardere directa va evacua gazele in acelasi spatiu.
In spatiile semi-outdoor sau in halele industriale pot exista zone sau obiecte pe care doresti sa le incalzesti in mod special. Din aceasta perspectiva, solutia optima de incalzire poate fi un panou cu infrarosu (IR). Daca o aeroterma clasica functioneaza prin convectie, adica utilizeaza aerul din spatiul respectiv pentru transmiterea caldurii, incalzindu-l si recirculandu-l, panoul cu infrarosu TIH 300 S, de exemplu, incalzeste obiectele la distanta, de care se lovesc undele IR, respectand principiul natural solar. Poate fi pozitionat in picioare, pe suporti, si este o solutie excelenta daca ai nevoie de un sistem de incalzire eficient pentru locurile de munca unde temperaturile sunt scazute (in spatele vitrinelor frigorifice, de pilda) sau in care exista flux de curenti, asa cum se intampla in depozite, ateliere sau hale de mari dimensiuni.
Indiferent ce aeroterme si tunuri de caldura alegi, ca sa te asiguri ca varianta pentru care optezi este cea optima pentru nevoile tale, este important sa cunosti care sunt principalele aspecte de care ar trebui sa tii cont, inainte de a investi intr-un anumit sistem de incalzire:
In proximitate, cel mai scurt timp de incalzire il au aerotermele si tunurile de caldura. Acestea pot fi directionate catre o zona pe care sa o incalzeasca. Daca este vorba de un spatiu semideschis, sau zona de incalzire este ceva mai mare, se recomanda panourile IR care, in functie de distanta la care sunt asezate pot atinge o zona mai mica (cu o intensitate mai mare) sau o zona mai mare (cu o intensitate mai mica). Vezi aici mai multe detalii despre incalzirea cu IR.
Daca nu stii exact ce solutie de incalzire este potrivita sau nu stii sa dimensionezi corect sursele de caldura, apeleaza la serviciile de consultanta AlecoAir. In functie de nevoile proiectului tau, buget si rapiditatea de care ai nevoie pentru implementare, poti obtine cele mai bune recomandari.
Incalzirea spatiilor industriale si semi-outdoor, in mod special in sezonul rece, poate fi o provocare dificila, insa, daca tii cont de cateva detalii cum sunt si cele de mai sus, poti gasi solutia potrivita pentru nevoile si asteptarile tale. Retine ca nu este o investitie pe care sa o faci la intamplare, asa ca ia in calcul toate aspectele si asigura-te ca alegerile tale sunt inspirate.
Sursa foto: Shutterstock, AlecoAir
Comentarii
Oferte speciale
449.00 RON 649.00 RON
Like pe Facebook